ÖkoTanoda EU+ 2019
ÖkoTanoda EU+ képzéssorozat: Fiatal, Európai, Zöld

Az ÖkoTanoda EU+ program részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban olyan, 18-26 év közötti, angolul legalább középfokon jól beszélő fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az európai ügyek iránt, de ugyanakkor a gondolkodásmódjuk közel áll a fenntarthatósághoz és a zöld politikához.

A résztvevők 2019. szeptemberében egy szombati képzésen, majd október utolsó hétvégéjén egy 3 napos képzésen vesznek részt. A két alkalom sikeres teljesítése után 2020. márciusában egy brüsszeli tanulmányúton is részt vehetnek – mindezt díjmentesen!

A részvételre azok jogosultak, akik érdemben kitöltik a pályázati lapot, feltéve, hogy a jelentkezési határidőt követően írásban visszaigazolást is kapnak.

Túljelentkezés esetén a jelentkezőket előszűrjük, a létszámkorlát miatt csak a legjobb 20 értékelést kapott pályázónak tudunk helyet biztosítani a képzésen.

ISMERTETŐ
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:
2019. augusztus 25. (vasárnap) 24:00

TERVEZETT MAGYARORSZÁGI KÉPZÉSI IDŐPONTOK:
2019. szeptember 21. (szombat) 10:00 - 18:00 budapesti helyszínen
2019. október 25-27. között, vidéki helyszínen

BRÜSSZELI TANULMÁNYÚT:
A képzéseken tevékenyen résztvevők többnapos közös brüsszeli tanulmányútra is meghívást kapnak, amelyre 2020. március harmadik vagy negyedik hetében kerül sor.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉS:
A képzés magyarországi és brüsszeli programja teljes mértékben ingyenes.
A vidéki 3 napos képzésre való oda- és visszautat Budapestről biztosítjuk.
A budapestre történő utazás és a reptérre való kiutazást a pályázó maga fizeti.

NEMZETKÖZI CSAPAT:
A képzés a brüsszeli Green European Foundation (GEF) nemzetközi „European Green Activist Training” programja keretében valósul meg, társszervezőként további európai szervezetek is részt vesznek. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament.

PROGRAM:
A képzéseken szakemberek, zöld előadók, politikusok és nem kormányzati szervezetek képviselői segítségével a résztvevők megismerhetik a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, elveit, koncepcióit, stratégiáit és dilemmáit Magyarországon és az Európai Unióban.
A konkrét esettanulmányokat illetően megvizsgáljuk a politikai térképet és a szereplőket, azaz a zöldek társadalmi, gazdasági és politikai rendszerét.
Gyakorlati szempontból megvizsgáljuk, milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokra van szükségünk ahhoz, hogy az ökopolitika több teret nyerjen a 21. században.
Erősen összpontosítunk Európára, az uniós intézményekre, szereplőkre, történelemre és aktuális ügyekre, amelyek tükrözik a 2019. májusi európai parlamenti választásokat, az új Európai Parlament politikai összetételét, valamint az új Európai Bizottság működését és stratégiáját.

A képzés mellett viszont legalább olyan fontos cél az is, hogy a résztvevők megismerjék egymást, összegyűjtsék egymást és megosszák tapasztalataikat.

ALAPADATOK
Kérjük figyelmesen töltsd ki az adataidat, mert ezek által tudunk veled kapcsolatba lépni.
vezetéknév *
Your answer
keresztnév/keresztnevek *
Your answer
telefonszám *
Your answer
e-mail cím *
Your answer
születési idő *
MM
/
DD
/
YYYY
születési hely *
Your answer
állampolgárság / állampolgárságok *
Your answer
Miért szeretnél részt venni az ÖkoTanoda EU+ képzésen?
Röviden mutatkozz be és írd le legfeljebb 2500 karakterben, miért téged válasszunk erre a képzési és utazási programra!

A bemutatkozás alapján választjuk ki a résztvevőket, ezért meggyőzően mutasd be, miért szeretnél részt venni a programon!

*
Your answer
"Same in English"
A képzések részben angol nyelven folynak, a tanulmányút során pedig igazi nemzetközi csapat találkozik, vagyis legalább társalgási szintű angol nyelvtudásra szükség lesz.

Ráadásul a nemzetközi partnerek is kíváncsiak a jelentkezőkre – ezért kérjük, legfeljebb 1000 karakterben angol nyelven is foglald össze, miért szeretnél részt venni az ÖkoTanoda képzéseken!

*
Your answer
ELÉRHETŐSÉGEK
Ökopolisz Alapítvány
1068 Budapest, Felsőerdősor utca 12-14., III. emelet 3.
Gál József irodavezető
Email: info@okopoliszalapitvany.hu, gal.jozsef@okopoliszalapitvany.hu
Honlap: http://okopoliszalapitvany.hu/hu
Facebook: https://www.facebook.com/Okopoliszalapitvany/
YouTube: https://www.youtube.com/okopoliszalapitvany
ÖkoTanoda EU+ a YouTube-on: http://bit.ly/2u3wAoI
Nyilatkozat *
Required
Feliratkozás hírlevélre *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Ökopolisz Alapítvány. Report Abuse - Terms of Service