Chestionar privind evaluarea lucrării Antrenamente specifice desfăşurate în poligonul de căutare-salvare PROCEDURI OPERAŢIONALE, autor Lector univ. dr. ing. AUREL TROFIN, Editura MAI, 2018, ISBN 978-973-745-177-4
Vă rog să apreciaţi fiecare întrebare cu note de la 1 la 10, având în vedere importanţa acestora pentru organizarea, desfășurarea și evaluarea formării profesionale inițiale și continue a salvatorilor în situații de urgență, în modulul de căutare-salvare, ştiind că:
1-cel mai puţin important; 5-mediu ca importanță; 10-extrem de important.
1. Cât de bine îl cunoașteți pe autorul lucrării?
2. Cunoașteți competențele autorului în domeniul de specialitate?
3. Considerați că această lucrare este utilă profesioniștilor serviciilor pentru situații de urgență?
4. Considerați că lucrarea poate fi utilă și serviciilor private și voluntare pentru situații de urgență?
5. Cum apreciați procedurile specifice formării inițiale și continue prezentate în manual?
6. Formarea competențelor salvatorilor printr-un singur modul de pregătire ar fi util?
7. Considerați că sunt necesare mai multe module de pregătire în formarea salvatorilor?
8. Considerați că pot fi exersate unele proceduri prezentate în manual, la locul de muncă al salvatorilor?
9. Cum apreciați activitatea de formare a competențelor salvatorilor, organizată în cadrul unui poligon?
10. Activitatea de formare de formatori pentru modulul de căutare-salvare ar fi utilă la nivelul fiecărui inspectorat județean?
11. Activitatea de formare de formatori pentru modulul de căutare-salvare ar fi utilă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare?
12. Cum apreciați utilitatea unor astfel de poligoane de antrenament în fiecare inspectorat județean pentru situații de urgență?
13. Dacă s-ar concretiza un astfel de proiect de dotare a inspectoratelor, poligonul trebuie încadrat cu minim doi formatori?
14. Pe timpul desfășurării antrenamentelor, poligonul poate fi încadrat cu un formator șef, iar subunitate de intervenție care execută antrenamente ar trebui să trimită doi formatori?
15. Pe timpul desfășurării antrenamentelor, în poligon trebuie să existe minim doi formatori de la subunitate de intervenție care execută antrenamente?
16. Considerați că fiecare salvator trebuie să completeze un chestionar privind starea de sănătate și capacitatea de acțiune înainte de a începe antrenamentele?
17. Considerați că fiecare salvator trebuie să completeze un chestionar privind stresul psihologic după finalizarea antrenamentelor?
18. Considerați că pentru fiecare salvator, după finalizarea antrenamentelor, instructorul trebuie să completeze un chestionar privind stresul psihologic?
19. Considerați că ar fi necesară o grilă de evaluare a cunoștințelor și deprinderilor fixate pentru fiecare antrenament?
20. Echiparea aparatului de respirat în șapte pași este o procedură ce conține prea multe informații?
21. Cât de utilă este procedura de asigurare cu aer de la binom în șapte pași?
22. Cum apreciați prezentarea nodurilor necesare în acțiunile de căutare-salvare?
23. Procedura de deplasare a binomului în modulul labirint este utilă?
24. Exercițiile de deplasare a binomului pe trasee prestabilite sunt definite corespunzător?
25. Considerați că firul ghid este util în acțiuni de căutare-salvare?
26. Exercițiile de căutare-salvare a victimelor în poligon contribuie la dezvoltarea abilităților salvatorilor?
27. Considerați că procedurile de salvare de la înălțime utilizând cordițele, în situația în care nu avem echipă de alpiniști, sunt utile pentru autosalvări sau salvări de victime?
28. Desfășurarea unor antrenamente în comun, studenții Facultății de Pompieri cu profesioniștii ISUBIF, prezintă unele avantaje pentru ambele părți?
29. Procedeele de salvare de la înălțime cu ajutorul coșului de salvare pot fi utilizate cu o viteză mai mare decât rapelul?
30. Procedeele de salvare de la înălțime a accidentaților cu ajutorul scărilor sunt complicate din punct de vedere al utilizării unor multiple resurse materiale și umane?
31. Salvarea de la înălțime în sistem funicular necesită o pregătire specială și impune o atenție sporită?
32. Salvarea accidentaților din puț este o procedură mai dificil de realizat dacă salvatorii nu dispun de toate echipamentele precizate în manual?
33. Cum apreciați procedurile de ventilare a spațiilor inundate cu fum în contextul unui management integrat de control al incendiului?
34. Considerați că monitorizarea salvatorilor cu echipamentele Drager prezentate în manual ar forma o imagine reală a competențelor dobândite prin antrenamente repetate?
35. Monitorizarea salvatorilor cu Holterul EKG formează o imagine reală a instructorului asupra stresului profesional în cazul antrenamentelor, în condițiile specifice?
36. Evaluarea riscurilor pentru Modulul de căutare-salvare poate contribui la reducerea accidentelor pe timpul desfășurării antrenamentelor?
37. Considerați că manualul trebuie să fie completat cu exemple practice de calcul?
38. Considerați că manualul trebuie să fie completat cu poze care prezintă unele defecțiuni ale unor sisteme tehnice?
39. Considerați că avizul IGSU este necesar pentru executarea antrenamentelor specifice în modulul de căutare-salvare?
40. Ar fi utile unele informări la nivelul inspectoratelor județene pentru situații de urgență privind realizarea acestui manual cu proceduri de acțiune?
Cum ați dori să intrați în posesia manualului?
Vă mulţumesc frumos pentru timpul acordat! *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service