Prijavnica na Praznik glasbe 2018
Praznik glasbe je del svetovne glasbene iniciative Fête de la musique, ki poteka vsako leto 21. junija po celem svetu. Prvič se je odvil leta 1982 v Franciji, dandanes pa se odvija v več kot 400 mestih iz več kot 120 držav sveta.

Fête de la musique poteka po naslednjih mednarodno določenih smernicah francoske organizacije ADCEP:

- festival poteka vsako leto na isti dan, 21.6.;
- festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem;
- vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce. Organizatorji in partnerji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju;
- festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih, itd. V kolikor se koncerti odvijajo v dvorani ali v drugem prostoru mora biti zagotovljen brezplačen dostop;
- izvajalci za svoj nastop ne prejmejo honorarja, lahko pa pripravijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva.

Nastop na Prazniku glasbe v skladu s smernicami Fête de la musique torej ne predvideva honorarja. A ker je Praznik glasbe usmerjen v skrb za razvoj glasbenikov, bo vsaki zasedbi, ki bo nastopila na Prazniku glasbe podeljen bon, ki ga bo do konca leta 2018 mogoče unovčiti za enega izmed individualnih posvetov:

- pravno svetovanje s področja avtorskega prava z odvetnico Uršo Chitrakar,
- uporaba Facebooka in Youtubea za glasbene zasedbe s Tilnom Ločniškarjem,
- posvet na temo kariernih glasbenih perspektiv z Nikolo Sekulovićem.

Praznik glasbe ne predvideva selekcije prijavljenih glasbenikov, sprejeti so vsi prijavljeni, z izjemo glasbenikov, s katerimi ne bo mogoče doseči dogovora glede termina nastopa in tehničnih pogojev nastopa.

Praznik glasbe je ulični glasbeni dogodek, ki ga moramo v spoštovanju do prebivalcev mesta izvesti ob primerni zvočni jakosti. V ospredju bo akustična glasba, posebej na prizoriščih v starem mestnem jedru Ljubljane in v Piranu z okolico. Na elektrificiranih lokacijah pa bo moč uporabiti le lastne kitarske kombo ojačevalce nižje jakosti.

V letošnjem letu bo Praznik glasbe izveden v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti in Piranu z okolico! Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in nam tako posredujete vse podatke, ki jih potrebujemo za vašo vključitev v Praznik glasbe.

Rok prijave: 15. maj 2018

Po izteku roka za prijavo, vas bomo kontaktirali z vsemi podrobnostmi glede nastopa na Prazniku glasbe.

Za morebitna vprašanja smo na voljo na naslovu: info@praznikglasbe.si.

Organizatorji Praznika glasbe 2018 so: SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center, Društvo Poštna, KMŠ Maribor, MIKK Murska Sobota in Združenje Muzofil iz Portoroža.

Ime zasedbe/izvajalca *
Your answer
Mail naslov *
Your answer
Telefonski kontakt *
Your answer
Spletne povezave
Pripišite linke do vaših spletnih vsebin kot so spletna stran, Facebook stran, Youtube posnetki, Bandcamp, Soundcloud.... (če obstajajo)
Your answer
Žanr, ki ga izvajate *
Your answer
Število članov zasedb *
Your answer
Inštrumentarij *
npr. 2 akustični kitari, kontrabas, violina, vokal
Your answer
Osnovne tehnične potrebe *
Gre za dogodek uličnega tipa, zato bodo nekatere lokacije minimalno ozvočene, večina pa sploh ne. Kitariste in basiste naprošamo, da se odločijo za manjše kombo ojačevalce nižje jakosti.
Your answer
Čas razpoložljivosti nastopa *
Gre za dogodek med delovnim tednom, ki bo trajal od 14. do 22. ure. Vaš nastop bomo skušali umestiti v časovni razpon, ki si ga želite, pri čemer bomo prednostno upoštevali želje tistih prijaviteljev, ki se bodo prijavili prej.
Your answer
Čas trajanja nastopa
Koliko časa bi želeli nastopati? Čas trajanja nastopa bo sicer omejen, vseeno pa nas zanima kako dolgo bi si želeli nastopati.
Your answer
Kje bi želeli nastopiti? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms