Opitaan yhdessä! -kampanja
Miten sinun entisessä tai nykyisessä peruskoulussasi otetaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus huomioon? Onko mielessäsi parantamisen varaa tai kehittämistoiveita? Millaisia terveisiä haluaisit lähettää koulun henkilökunnalle?

Setan nuorisotoimikunta järjestää kampanjan, jossa osallistujat saavat lähettää Setan laatiman Opitaan yhdessä! -oppaan entiselle tai nykyiselle peruskoululleen saatekirjeen kera. Saatekirjeen vakiomallin näet sivun alaosassa. Sen lisäksi voit kirjoittaa omia terveisiäsi, jotka liitämme saatekirjeeseen. Kun lomake on tallennettu, Seta postittaa oppaan ja saatekirjeen mainitsemallesi koululle. Huolehdithan, että osoite on varmasti oikea - koulun postiosoitteen voit tarkistaa kunnan/kaupungin nettisivuilta. Mikäli sama koulu saa useampia mainintoja, lähetämme koululle toisen oppaan ja sen mukana kaikki loput koululle osoitetut saatekirjeet.

Kampanjaan voit osallistua 30.9.2017 asti!

Lomakkeen täyttämisen lisäksi voit osallistua kampanjaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #opitaanyhdessä

Oppaaseen voit tutustua sähköisessä muodossa osoitteessa
http://seta.fi/wp-content/uploads/2016/11/Opas_kouluille_2016_NETTI.pdf

Koulun ja lähettäjän tiedot
Nimi
Etunimi tai koko nimi, voit itse valita.
Your answer
Koulun nimi
Your answer
Koulun katuosoite
Your answer
Koulun postinumero ja postitoimipaikka
Your answer
Yhteyshenkilö koululla
Halutessasi voit osoittaa lähetyksen esimerkiksi koulun rehtorille tai tietylle opettajalle. Tätä kohtaa ei ole pakko täyttää.
Your answer
Saatekirje
Arvoisat vastaanottajat!

Teette arvokasta työtä peruskoulussa lasten ja nuorten kanssa. Opettajina ja oppilashuollon työntekijöinä jaatte tietoa, tuette lasten ja nuorten kasvua ja annatte eväitä elämään moninaiselle oppilasjoukolle. Tiedättehän, että oppilaittenne joukossa on ollut ja tulee aina olemaan myös sateenkaarinuoria - lapsia ja nuoria, joiden seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti eroaa yhteiskunnan olettamista hetero- ja sukupuolinormeista.

Peruskoulu on lapsille ja nuorille nopean kasvun ja kehittymisen aikaa, niin myös seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin sekä sukupuolen ilmaisun osalta. Siksi on erityisen tärkeää, että moninaisuus huomioidaan osana koulun arkea ja siitä myös puhutaan avoimesti. Lapset ja nuoret kaipaavat asiallista tietoa moninaisuudesta ja positiivisia esikuvia, joihin samaistua. Siksi on varmistettava, että monenlaiset ihmiset ja perheet ovat esillä osana opetusta.

Sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta voi käsitellä luontevasti kaikissa oppiaineissa samoin kuin luokkahuoneen ulkopuolisissa keskusteluissa. Kaikenlaiseen syrjintään, kiusaamiseen ja nimittelyyn puuttuminen on ehdoton edellytys turvallisen kouluilmapiirin luomiseksi. Minä olin yksi monista opetustyössä kohtaamistanne sateenkaarinuorista.

TÄHÄN VÄLIIN LISÄÄMME MAHDOLLISET HENKILÖKOHTAISET TERVEISESI, JOTKA VOIT JÄTTÄÄ ALLA.

Ohessa Seta ry:n laatima opas, joka tarjoaa lisää eväitä moninaisuuden huomiointiin koulun arjessa ja eri oppiaineiden opetuksessa. Toivon, että tutustutte oppaaseen ja keskustelette sen teemoista niin henkilökunnan kuin oppilaidenkin kanssa. Teettehän koulusta yhdessä turvallisen paikan myös sateenkaarinuorille!

Antoisaa lukuvuoden alkua toivottaen
NIMI

Oppaan levittäminen on osa Seta ry:n nuorisotoimikunnan Opitaan yhdessä! -kampanjaa, jonka tavoitteena on jakaa tietoa moninaisuudesta Suomen peruskouluihin ja siten parantaa sateenkaarinuorten hyvinvointia koulussa. Kampanjaa voitte seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #opitaanyhdessä. Mikäli kaipaatte lisätietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta, Seta ry:n kouluvierailut ja koulutuspalvelut ovat käytössänne. Lisätietoa: http://seta.fi/koulutus/tilaa-kouluvierailu/

Saatekirjeen omakohtainen osuus
Yllä näet saatekirjeen, joka lähtee jokaisen oppaan mukana. Tähän voit halutessasi lisätä omia kokemuksiasi tai terveisiäsi koululle. Muistathan kirjoittaa asiallisesti ja antaa mahdollisen kritiikin rakentavasti. Seta voi jättää lähettämättä loukkaavaa tekstiä saatekirjeen mukana. Tätä kohtaa ei ole pakko täyttää.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms