Påmelding til rundflyging i Harvard og Norseman 2019
Vil du fly i en T-6 Harvard eller Norseman på Sola?

4. til 14. juni flyr Norwegian Spitfire Foundation rundturer med Harvard og Norseman på Sola.

En rundtur har en varighet på 30 minutter (20 minutter i luften). For mer informasjon, kontakt Lise Andersen, tlf 92450283, epost lise@norwegianspitfire.com. Turen medfører medlemskap i Norwegian Spitfire Club, venneforeningen til Norwegian Spitfire Foundation.

Norwegian Spitfire Foundations opererer en T-6 Harvard som er av samme type som mange norske piloter har hatt deler av sin utdannelse på. I løpet av 2. verdenskrig fikk norske piloter under trening godt kjennskap til denne flytypen under sitt opphold i Kanada. Harvard var også i tjeneste som treningsfly i Norge i en periode etter 2. verdenskrig. Hovedsaklig ved flyskolen på Gardermonen. I 1955 ble ble videregående flygeropplæring flyttet til Kanada, og Harvard ble faset ut av i Luftforsvaret. Over 17000 Harvard ble produsert, og Sør-Afrika hadde sine i aktiv tjeneste helt fram til 1995. Tuppen på propellbladene til Harvard bryter lydmuren, og det gir flyet en svært karakteristisk lyd. Selv i dag brukes bland annet Harvard som treningsfly for piloter som ønsker å fly flytyper som Spitfire og Mustang. Dette er med andre ord en flytype som er med på å holde liv i viktig flyhistorie!

Norseman R-AF ble bygd hos Noorduyn Aviation i Kanada i 1944, og ble overført til det norske flyvåpenet i mars 1945 hvor det fikk militær reg. R-AF. I 1959 ble flyet solgt til A/S Solbergfly (Thor Solberg), og fikk sivil reg. LN-TSN. Det ble solgt til Sverige i 1963 hvor det fikk dagens reg SE-CGM. Norseman har fått tilbake sitt gamle reg. nummer LN-TSN, og er nå malt i dets opprinnelige norske militære fargeskjema. Flyet blir flydd med vekselvis hjul og flottører. LN-TSN vil ha base på Kjeller og ved Flysamlingen på Gardermoen. Motoren er en Pratt & Whitney R-1340-AN-1 Wasp, tilsvarende den i Harvard LN-TEX. Norseman eies av Norsk Luftfartsmuseum og opereres av Norwegian Spitfire Foundation.

Harvard T-6G LN-TEX
Foto: Morten Hoel Johansen
Noorduyn UC-64 Norseman LN-TSN
Foto: Eirik Østensjø
Velg fly *
Navn *
Your answer
Telefonnummer *
Your answer
Epost
Your answer
Kommentar
Har du et spørsmål til oss? Skriv det her så tar vi kontakt med deg.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service