Aanmelding Eerste H. Communie
Ook dit jaar nodigt de parochie ouders en kinderen uit om te gaan in de wereld van geloven,
met de verhalen van Jezus, en al het moois dat het leven ons te bieden heeft. Samen met hen willen we ontdekken wat we voor elkaar, onszelf, voor God en voor de wereld kunnen betekenen. Dit willen we in het bijzonder doen tijdens de voorbereiden op de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel. Om deze voorbereidingen goed te laten verlopen vragen wij aan u de nodige informatie, het lijkt misschien wat veel maar wij hebben dit daadwerkelijk nodig.
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
De invoering van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft ook consequenties
voor ons als geloofsgemeenschap / parochie. Zo mogen e-mails niet meer gewoon worden rondgestuurd, alleen nog maar BCC. U kunt dan niet zien of een mail ook aan anderen is gestuurd (en aan wie). Dat beschermt wel uw privacy, maar maakt het ook meteen onmogelijk om bijvoorbeeld als groep onderling met elkaar te mailen. Slechts wanneer iedereen er geen bezwaar tegen heeft dat hun mailadres binnen die groep bekend is kan een mailtje weer gewoon gestuurd worden.
Voor alle duidelijkheid: wanneer u als groep besluit in alle openheid met elkaar te mailen dan is het ook een goede
gewoonte om allen te beantwoorden, zodat iedereen op de hoogte is en blijft. Ook voor telefoonnummers is dit het zelfde geval

Fotograferen van kinderen
Een ander aspect van de AVG is het verbod op het fotograferen van kinderen. Dat betekent dat er geen foto's meer gemaakt mogen worden van een feestelijke gebeurtenis in of buiten de kerk. Tenzij u als ouders hiervoor schriftelijk toestemming geeft. Dan kunnen er gewoon weer foto's gemaakt worden.
Eigen Bijdrage
Om mee te doen aan een van de catecheseprojecten vragen we een eigen bijdrage van €50,- per kind per project. U geeft tijdens de aanmelding een machtiging af, waardoor de bijdrage via automatische incasso afgeschreven wordt. Dit geld zowel voor het vormsel als de communie.
Aanmelden
Dit jaar verloopt de aanmelding iets anders dan voorheen. U kun uw kind namelijk uitsluitend aanmelden via internet. Dit is om druk op vrijwilligers te verminderen en te voldoen aan de nieuwe wetgeving rondom de privacy. Wellicht weet u nu al dat uw kind mee gaat doen aan de communie- of vormselvoorbereiding.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy