9 DE JULIOL - BANY A LA RIBERA SALADA


En Pruden i en Baldiri proposen anar a caminar i banyar-se a la Ribera SaladaRibera Salada

La Ribera Salada entrant al pantà de Rialb a Bassella
Cota del naixement A Aigüesjuntes, 641 msnm
Naixement Odèn
Desembocadura riu Segre
a Bassella
Longitud Aigüesjuntes, 40 km
Territoris de la conca Solsonès, Alt Urgell

La Ribera Salada (al Solsonès, per on passa, se'l denomina en femení) és un riu del Solsonès, afluent per l'esquerra del Segre. Té una longitud d'uns 40 km (56,5 km sumant-hi el Riu Fred), i en el seu trajecte travessa terres dels municipis d'Odèn, Lladurs i Castellar de la Ribera.[1]

Aquest corrent d'aigua rep el seu nom a partir d'Aigüesjuntes.[2] Des d'aquí agafa la direcció nord-sud per entrar immediatament a la Gorja del Clop. Al sortir-ne, passa per sota el Pont del Clop i continua el seu recorregut seguint l'esmentada direcció nord-sud fins que entra al terme municipal de Castellar de la Ribera pel Pla dels Roures.

Des d'Aigüesjuntes fins al Pla del Roures rep les aigües del torrent Pregon, de la rasa de cal Reig i del barranc de Cabiscol pel seu costat dret i les del Riard, de la rasa de Socarrats i de la rasa de la Mosella per la banda esquerra.

Després de travessar el Pla dels Roures, entra al terme municipal de Castellar de la Ribera i agafa la direcció est-oest que mantindrà fins a la seva confluència amb el Segre, rep per l'esquerra les aigües de la rasa de Vilatobà, passa per sota els ponts del Molí de Querol on rep les aigües del barranc de Querol, la seva riba esquerra banya la falda de l'obaga de Ginestar al final de la qual, 100 m per sobre el nivell del riu, s'hi troba Ceuró davant del qual rep, per la dreta, les aigües del torrent de la Vila, i just abans de deixar es Solsonès, rep, també per la dreta, les aigües del torrent dels Llops.

Només penetrar a l'Alt Urgell rep, per l'esquerra, les aigües de la rasa de Villaró. Una mica més avall, deixa a la dreta el poble d'Ogern on rep les aigües d'El Baell. Uns 1.500 metres més avall, rep per la dreta les aigües de la Rasa de la Codina i, tot seguit, passa por sota d'Altés que es troba uns 80 metres per sobre la seva riba esquerra i acaba abocant per l'esquerra les aigües al Segre a Bassella, a uns 435 m d'altitud i després d'uns 21 km de recorregut des d'Aigüesjuntes en el cas que el pantà de Rialb no estigui pràcticament ple. En el cas que ho estigui, la Ribera Salada aboca les seves aigües a la cua d'aquest pantà 1,5 kma abans de l'antiga confluència a 440 m d'altitud.

Rep el seu nom a causa que un dels corrents que l'originen, concretament el Riu Fred, neix de diverses fonts que sorgeixen en uns terrenys triàsics fortament salinitzats fins al punt que al seu pas per Cambrils les seves aigües van ser durant molts anys aprofitades per a l'obtenció de sal.

En molts documents antics aquest riu és anomenat riu d'Altès[3]

Cal portar, aigua, esmorzar, dinar, crema solar, barret, BANYADOR i tovallola


Reunió informativa divendres 8 a dos quarts de nou del vespre al local del centre.

Llicència federativa "A" o superior o sol.licitar la llicència temporal per un dia. cost 4 €.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
NOM I COGNOMS *
TELEFON DE CONTACTE *
Per poder comunicar imprevistos
NIF *
Cal indicar la lletra
SOCI *
MENOR *
Si ets menor, indica nom, cognoms i NIF de la persona que se'n fa responsable.
NUMERO SOCI CESBOI *
Indica el número o NO EL SE
SI HAS "KILKAT" ALTRES *
Indica el nom de l'entitat
DATA NAIXEMENT *
MM
/
DD
/
YYYY
Cotxe a disposició?. Si sou el conductor indiqueu SI i places lliures per compartir. Si anèu amb algú indiqueu NO i el nom del conductor. *
LLICENCIA FEDERATIVA "A" o superior *
Indica el num. que hi ha seguit al NIF
DECLARO I ACCEPTO *
Amb l'enviament del present formulari DECLARO i ACCEPTO que estic prou entrenat per realitzar aquesta activitat, que no pateixo cap lesió física que pugui agravar-se durant o com a conseqüència de la meva participació a l’activitat abans esmentada i que eximeixo el Centre Excursionista Sant Boi, i els membres responsables, de tota responsabilitat derivada de qualsevol eventualitat. Autoritzo els serveis mèdics a practicar-me qualsevol cura que pugui necessitar o qualsevol altra intervenció que ells considerin oportuna, tant si em trobo en condicions de sol·licitar-la com en el cas de no trobar-m’hi. També em comprometo a abandonar l’activitat si algun responsable ho creu necessari per a la meva salut. També declaro que estic al corrent de la dificultat i duresa d’aquesta activitat i de l’itinerari i horari aproximat que es durà a terme, i em comprometo a fer cas de les indicacions que els vocals responsables de la sortida em puguin fer, amb la finalitat d’evitar qualsevol dany o problema.
SOL.LICITUD LLICÈNCIA TEMPORAL *
Import 5 €
CORREU ELECTRÒNIC
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy