"Re-Thinking the System we Live in"
In Ellemeet, op Schouwen-Duiveland aan de voet van de Brouwersdam (ZLD), wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een “showroom/shop van de circulaire economie”, voor burgers. Dit is een fysieke plek waar een (grote) groep circulaire aanbieders, uit heel Nederland, aan elkaar en het bredere publiek hun ontwikkelde circulaire aanbod kunnen 'etaleren' en mede daardoor het circulaire marktaandeel vergroten. De showroom geeft bedrijven de kans om hun circulaire oplossingen fysiek en virtueel te etaleren, nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en te laten ‘testen’, waarbij gelijktijdig bewustwording bij het publiek ontstaat en andere bedrijven door de concrete cases worden geïnspireerd om bij te dragen aan de circulaire transitie voor burgers. Een eerste levende circulaire showroom/shop voor burgers, van Nederland!

Het eerste beeld van de showroom/shop is dat deze vorm krijgt in een Living Lab, gecombineerd met een voedselbos, waarvoor een perceel (15 HA) beschikbaar is; een nieuw type “vakantie”-park. De precieze vorm van de showroom/shop, de (gezamenlijke) organisatievorm en de inbreng van individuele bedrijven moet verder worden vormgegeven.

Een eerste stap om de circulaire showroom/shop nader invulling te geven, kan met een Circo Track worden gezet. De Circo Track is een 3-daags programma, waarin je, in eerste instantie, diepgaand en praktisch kennis maakt met de principes van circulair ontwerpen. Via deze aanpak gaan we aan de slag om nieuwe circulaire business kansen te creëren.

Idee is om relevante bedrijven bij elkaar te brengen. Potentiële deelnemers zijn in eerste instantie partijen uit de bouw- en interieursector en partijen met een (circulair) aanbod (consumptiegoederen e.d.) dat zou kunnen aansluiten bij de 'showroom'. Een circulaire economie raakt immers aan bijna alle domeinen van onze samenleving. Gestreefd wordt naar een diverse groep van bedrijven met uiteenlopende activiteiten en schaal, waarbij naast een aantal gevestigde bedrijven eventueel ook een aantal nieuwe circulaire bouwconcepten deelneemt. Wilt u meer weten of deelnemen? Vul dan onderstaande formulier in en ik neem contact met u op om een en ander verder toe te lichten. Alvast bedankt.
Email address *
Naam *
Voor- en achternaam
Telefoonnummer *
Bent u eigenaar/directeur van een bedrijf? *
Hebt u eerder een Circo Track gevolgd? *
Weet u van blockchain organiseren? *
Omschrijf kort uw (deels) circulaire en/of modulaire product: *
Wat u verder nog wilt zeggen: *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy