Mastocytos och adrenalinpennor
Inom sjukvården, även bland erfarna mastocytosexperter, diskuteras allt oftare att man borde bli mer restriktiv när det gäller att skriva ut adrenalinpennor till patienter med mastocytos. Det har hittills varit en mer eller mindre allmän rekommendation, framför allt då en av de mest fruktade komplikationerna vid mastocytos är en ökad risk för livshotande reaktioner på geting- eller bistick.

Nu anser en del som sagt att man inte bör vara lika frikostig med recept på dessa då antalet patienter som får adrenalinpennor p.g.a. att de har mastocytos inte står i relation till hur många som drabbas av livshotande anafylaxier. Ett återkommande argument är också att det skapar en onödig oro hos patienten att ha tillgång till en adrenalinpenna. Vi, patientföreningen Mastcellssjukdomar Sverige, vill gärna ha patientgruppens åsikt om detta och skapar därför denna enkätundersökning.

Enkäten kommer att vara öppen över sommaren och stängs 2019-09-01. Svaren kommer sedan att sammanställas och presenteras vid föreningens årsmöte, på vår webbsida samt tas vidare till expertgruppens årsmöte hösten 2019. Svaren är anonyma och används enbart i syfte att få kunskap om var patientgruppen står i frågan.

Tack för ditt deltagande!

Vid frågor eller om något inte fungerar, mejla till: linda@mastcellssjukdom.se. | Webbsida: www.mastcellssjukdom.se
Email address *
Har du diagnostiserats med mastocytos? *
Obligatorisk fråga. Om du har både KM och SM kan du bocka i båda.
Required
Har du/ditt barn en adrenalinpenna (Emerade, EpiPen eller liknande)? *
Required
Vilken är anledningen till att du/ditt barn har en adrenalinpenna? Hur argumenterade du/din läkare FÖR en adrenalinpenna?
Om du INTE har en adrenalinpenna, hoppa över denna fråga och gå till nästa.
Your answer
Vilken är anledningen till att du/ditt barn inte har en adrenalinpenna? Hur argumenterade du/din läkare MOT en adrenalinpenna?
Om du HAR en adrenalinpenna, hoppa över denna fråga och gå till nästa.
Your answer
Adrenalinpenna - en trygghet eller snarare tvärtom? *
Required
Slutligen vill vi gärna veta mer om dina erfarenheter och tankar kring mastocytos och adrenalinpennor, framför allt vad gäller trygghetsfaktorn men även andra åsikter i ämnet som du vill förmedla.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy