Ohjelmoinnillinen ajattelu perusopetuksessa (2 op)
Tervetuloa mukaan Turun yliopiston Oppimisanalytiikan keskuksen järjestämälle täydennyskoulutuskurssille, jossa tutustutaan ohjelmoinnilliseen ajatteluun, tarkastellaan sen yhteyksiä ohjlmointitaitoihin sekä annetaan työkaluja ohjelmoinnillisen ajattelun opettamiseen omalla asteella. Alakoulun kurssilla korostuvat erilaiset toiminnalliset leikit ja pelit sekä yksinkertaisen graafisen ohjelmoinnin hyödyntäminen. Yläkoulun kurssilla taas käsitellään algoritmisen ajattelun perustaitoja, ongelmanratkaisua sekä aiheen linkittymistä matematiikan opetukseen.

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutushanketta, joten se on osallistujille maksuton. Tarkemmat koulutuspäivät julkaistaan syksyn 2020 aikana, mutta voit ilmaista alustavan kiinnostuksesi jo nyt.

𝗞𝗢𝗨𝗟𝗨𝗧𝗨𝗞𝗦𝗘𝗡 𝗞𝗨𝗩𝗔𝗨𝗦

𝗢𝗵𝗷𝗲𝗹𝗺𝗼𝗶𝗻𝗻𝗶𝗹𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻 𝗮𝗷𝗮𝘁𝘁𝗲𝗹𝘂𝗻 𝘁𝘆ö𝗸𝗮𝗹𝘂𝘁 𝗮𝗹𝗮𝗸𝗼𝘂𝗹𝘂𝘀𝘀𝗮, 𝟮 𝗼𝗽
Kurssi koostuu seuraavista osioista:
1. Ohjelmoinnillisen ajattelun konseptit ja kouluopetus
2. Pelit ja toiminnalliset harjoitukset
3. Graafinen ohjelmointi
4. Laitteiden ohjaaminen graafisen ohjelmoinnin avulla

𝗢𝗵𝗷𝗲𝗹𝗺𝗼𝗶𝗻𝗻𝗶𝗹𝗹𝗶𝘀𝗲𝗻 𝗮𝗷𝗮𝘁𝘁𝗲𝗹𝘂𝗻 𝘁𝘆ö𝗸𝗮𝗹𝘂𝘁 𝘆𝗹ä𝗸𝗼𝘂𝗹𝘂𝘀𝘀𝗮, 𝟮 𝗼𝗽
Kurssi koostuu seuraavista osioista:
1. Ohjelmoinnillisen ajattelun konseptit ja kouluopetus
2. Ongelmanratkaisu ja algoritminen ajattelu
3. Ohjelmoinnillisen ajattelun soveltaminen matematiikan sisältöihin

Kurssien laajuus on 2 opintopistettä ja niiden suorittaminen edellyttää noin 1 - 2 tunnin viikoittaista työpanosta oman opetuksen lisäksi. Kurssit koostuvat verkko-osuudesta, luento-osuudesta, toiminnallisista lähipäivistä sekä niihin liittyvistä omista kehitystehtävistä.

𝗧𝗢𝗧𝗘𝗨𝗧𝗨𝗦 𝗝𝗔 𝗔𝗜𝗞𝗔𝗧𝗔𝗨𝗟𝗨
Koulutus järjestetään keväällä 2021. Koulutuksen tarkemmat päivämäärät julkaistaan syksyn 2020 aikana, mutta voit ilmoittautua mukaan jo nyt, niin varaamme sinulle alustavan paikan ja lähetämme lisätietoja ennen koulutuksen alkua. Lisätiedot saatuasi voit joko vahvistaa tai perua koulutuspaikkasi.

Kurssi toteutetaan monimuoto-opetuksena. Ryhmät kokoontuvat Salossa ja Turun seudulla, mutta osallistua voi muiltakin paikkakunnilta. Lähipäiviä on neljä.

𝗞𝗢𝗛𝗗𝗘𝗥𝗬𝗛𝗠Ä
Koulutus on suunnattu ensisijaisesti luokanopettajille sekä matematiikan, tietotekniikan ja käsityön aineenopettajille.


***
Ilmoittauduttuasi saat vielä varmistuksen alla antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Saat lisätietoa koulutuksesta syksyn 2020 aikana, ja tarkemman kurssiaikataulun ohjeineen lähetämme sinulle noin kuukautta ennen koulutuksen alkua.
Email address *
Koulutusryhmän valinta *
Ole hyvä ja valitse se ryhmä, jossa haluat osallistua koulutukseen. Jos haluamasi ryhmä on jo täynnä, kannattaa kuitenkin ilmoittautua varalle.
Nimi *
Pääasiallinen työskentelykohde *
Ole hyvä, ja valitse sopivin. Jos esimerkiksi työskentelet laaja-alaisena erityisopettajana tai valmistavan luokan opettajana yhtenäiskoulussa tai sinulla on aineenopettajana sekä lukion että yläkoulun tunteja, valitse se vaihtoehto, jonka tunteja sinulla on eniten.
Puhelinnumero
Yhteystiedot
Tällä lomakkeella antamiasi yhteystietoja käytetään ainoastaan kurssi-ilmoittautumisten hallintaan, ja ne poistetaan välittömästi koulutuksen päätyttyä.

Mikäli sinulla on koulutukseen tai ViLLEn käyttöön liittyviä kysymyksiä tai haluat muuttaa ilmoittautumiseen liittyviä tietojasi, voit ottaa meihin yhteyttä joko sähköpostise (villeteam@utu.fi) tai soittaa numeroon 029 450 4666.

Tervetuloa mukaan!
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy