FORMULAR DE PARTICIPARE ”EDUCAȚIE ONLINE DE LA VIZIUNE LA ACȚIUNE”
Având în vedere prioritățile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Primăriei Municipiului Chișinău și Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău, precum și obiectivele Proiectului „Educație online”, Concursul național „ Educație online de la viziune la acțiune” își propune valorizarea lecțiilor video și activităților interactive create în cadrul bibliotecii digitale www.educatieonline.md, integrarea lor cu succes în procesul de predare-învățare-evaluare și dezvoltarea creativității cadrelor didactice care utilizează resurse digitale, inclusiv în contextul situației de urgență.

În acest context, cadrele didactice sunt invitate să creeze și să expedieze pentru concurs proiecte didactice care ar demonstra:
• cunoașterea sistematică a nevoilor și intereselor fiecărui copil care participă într-un proces de predare-învățare-evaluare care integrează resursele Bibliotecii digitale ”Educație online” www.educatieonline.md.
• ajustarea creativă a resurselor Bibliotecii digitale ”Educație online” www.educatieonline.md la specificul disciplinelor predate, specificul vârstei, clasei, sau treptei de școlarizare, modelului de predare ales, resursele de care dispune instituția școlară, etc.
• implicarea actorilor din școală și din comunitate, elevilor și părinților în activitățile de învățare care presupun utilizarea Bibliotecii digitale www.educatieonline.md.
• adaptarea resurselor digitale ”Educație online” la specificul predării on-line și offline, care ar permite formarea/dezvoltarea competențelor cheie necesare elevilor.

ETAPELE CONCURSULUI

• 11-22 noiembrie – expedierea dosarelor
• 23-29 noiembrie – selectarea finaliștilor
• 30 noiembrie - 6 decembrie – anunțarea rezultatelor și premierea finaliștilor

Email address *
OBIECTIVE SPECIFICE - Punerea în valoare a unor exemple de bune practici de utilizare a resurselor Bibliotecii digitale ”Educație online” www.educatieonline.md în educație, care vor aduce beneficii măsurabile și multiplicabile în sistemul educațional și/sau vor contribui la:• dezvoltarea competențelor cheie ale elevilor din învățământul primar și secundar; • ameliorarea rezultatelor școlare;• reducerea situațiilor de absenteism și de abandon școlar;• crearea unui spațiu educațional incluziv în școală, în care fiecare elev să se simtă încurajat, motivat, sprijinit și în siguranță;• valorizarea modelelor de bună practică realizate, demonstrate prin activități desfășurate online și offline, în contextul actual al situației specifice de urgență, pe fondul pandemiei cu noul Coronavirus.
NUME PRENUME
Instituția (numele complet, fără abrevieri)
Localitatea
ATENȚIE !!! Scopul concursului nu este să creați Dvs materiale pentru bibliotecă, dar să găsiți modalități creative de utilizare a resurselor care sunt deja în bibliotecă: lecții video, activități interactive, webinare, materiale elaborate de logopezi, psihologi, etc. Puteți elabora un poster digital, un portofoliu, un website, un scenariu pentru o activitate interactivă, etc., care valorifică resursele care sunt deja în bibliotecă.
Clear selection
Descrierea proiectului didactic (3-4 propoziții): scopul acestuia și obiectivele vizate.
Justificarea proiectului didactic (3-4 propoziții): cum anume proiectul propus valorifică conținuturile publicate pe site-ul Bibliotecii digitale www.educatieonline.md.
Link-ul proiectului didactic propus pentru concurs (poate fi linkul unui website Google Sites, Wix, Weebly, Wordpress, Blogger, etc., linkul unui portofoliu digital Genially, Sutori, SMORE, ISSUU, Calameo, SlideShare, linkul unei animații PowToon, Animaker, Biteable, etc., linkul unei cărți digitale StoryJumper, Book Creator, Flipsnack, etc., linkul unui poster digital Glogster, ThingLink, VoiceThread, Padlet, etc.).
Vă mulțumim pentru implicare și participare! Rezultatele concursului vor fi anunțate în perioada 30 noiembrie - 6 decembrie. Vă urăm mult succes!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy