MPK Tenyészszemle nevezési lap
Figyelem !

2018.01.01.-től a Magyar Pumi Klub Tenyészszemléire a rendezvény előtt legfeljebb 7 nappal nevezni szükséges!

Részletek a Magyar Pumi Klub Tenyésztési Programjából (a teljes TP itt letölthető: http://pumiklub.eu/hu/letoltesek ):

2.8.7.1 A tenyésztésbe vétel szabályai
A szabályzat hatálya kiterjed azon személyekre, akik a tenyésztést Magyarországon végzik, függetlenül tagsági viszonyuktól, amennyiben a tenyésztés során a kutya számára az elismert tenyésztő szervezet által kiadott származási lapot igényelnek.

2.8.7.2

Tenyésztésbe csak olyan egyedek állíthatók, melyek
• az előírásoknak megfelelő származási lappal rendelkeznek, tenyészthető minősítést szereztek a Klub által rendezett tenyészszemlén, és a minősítési feltételeknek megfelelnek, illetve a 2013.január 1. előtt született kutyák esetében az előzőekben elért eredményüket a Klub elfogadta.
• amennyiben a szülőpár bármelyik tagja nem rendelkezik tenyészthető minősítéssel, szuka esetén a kölykezést követő lehető legközelebbi alkalommal kell tenyészszemlén megszerezni az utólagos tenyésztési engedélyt, kanoknál a legközelebbi tenyészszemlén, az utódoknak addig csak regisztrációs lap adható ki.
A fenti szabály kizárólag az egyed első fedeztetésénél illetve fedezésénél alkalmazható, amennyiben a kutya a követező tenyésztésbe állítás alkalmával sem rendelkezik minősítéssel, úgy az utódoknak csak „N” típusú regisztrációs lap adható ki, mely későbbiekben tenyésztésre nem jogosít.

•A minősített tenyészegyed esetén a minősítési rendszerben foglaltak szerinti eredményeket kell igazolni.

7.4. A részvétel feltételei
A tenyészszemlén csak olyan kutya vehet részt, amely a Klub által elismert származási lappal vagy konfirmálható „R” jelű regisztrációs lappal rendelkezik, illetve a regisztrációra szánt ismeretlen származású kutya regisztráció céljából. Betegségre gyanús, vagy beteg kutyát nem szabad felvezetni. A tüzelő szukákat a tenyészszemle megkezdése előtt a tenyészszemle vezetőjének be kell jelenteni, és utolsóként kerülnek elbírálásra.

Minden kutyának microchip alapján azonosíthatónak kell lennie.
Azonosíthatatlan kutya nem bírálható!

Optikai manipuláció (festés, hintőpor, spray) használata esetén a kutya nem bírálható el.

Foghiány, fülporctörés/hiány, illetve faroktörés/hiány, egyéb más csonkoltság nem genetikai eredetét (pl. sérülés), állatorvosi véleménnyel kell igazolni. Egészségvédelmi szempontból orvosilag nem igazolható műtéti beavatkozás/csonkoltság esetén a kutya nem bírálható!

Tenyészszemlén csak 12 hónapos kort meghaladó kutyák minősíthetőek, kivéve, amennyiben a tenyészszemle idején a kutya betöltötte a 11 hónapos kort, és a következő tenyészszemle több hónap múlva esedékes.
A tenyészszemlén a következő iratokat kell bemutatni:
 eredeti származási lapot vagy regisztrációs lapot, ismételt bemutatásnál az előző tenyészszemle bírálati lapját,
 egy évnél idősebb korban szerzett csípődiszplázia szűrés eredményét igazoló dokumentumot,
 DM vizsgálat eredményét igazoló dokumentumot (2019. január 1.-től kötelező a tenyészszemlére való jelentkezés alkalmával) Amennyiben a kutya szülei Mentes minősítésűek, és ezt igazolja a tulajdonos, a kutya számára nem
szükséges bizonyítvány.
 Ismeretlen származású kutya regisztrációja esetén az előírt vizsgálatok eredményét igazoló dokumentumokat (Csípő-könyök diszplázia szűrési eredmény tenyészthető fokozata.- DM vizsgálat NN vagy NA eredménnyel, PLL vizsgálat eredménye NN vagy NA eredménnyel, Patella vizsgálat eredménye
 a tenyészszemle helyszínére történő belépéskor a kutya érvényes oltási könyvét,

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
FIGYELEM! A KORONAVÍRUS HELYZET MIATT SZEMÉLYES EGYEZTETÉS NÉLKÜL NE INDULJON EL A RENDEZVÉNYRE ! (06-30-222-92-58) Amennyiben csoportosulás nem lehetséges, és a szabályok engedik, időpontegyeztetéssel megtartjuk a bírálatokat. Kizárólag előregisztráció és visszaigazolás, egyeztetés után !
Pumi neve/Pumi name *
Származási regisztrációs száma / Pedigree-No *
Ivar / Sex *
Pumi születési ideje/ Date of birth *
Apa kutya neve / Father *
Anya kutya /Mother *
2021. augusztus 28. Tápiószentmárton *
Required
Tenyésztő / Breeder *
Tulajdonos neve / Owner name *
Tulajdonos levélcíme / Owner Post address *
Kapcsolattartási telefonszám *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy