Jelentkezési lap

Szakvezetett túrára védett fővárosi helyszíneken
A program ingyenes!
A program bemutatása
A Magyar Természetvédők Szövetsége az idén, a korábbi évekhez hasonlóan iskolai csoportoknak ingyenes szakvezetett túrát biztosít, a fővárosunk helyi védettséget élvező területek valamelyikén. Az iskolai csoportok az előzetes felkészüléshez háttéranyagot kapnak a területekről. A túrák során a diákok szakképzett túravezetőktől megismerik, hogyan segíthetik a fővárosi helyi védett területek megóvását.

Kirándulások hossza: kb. 2 óra, a csoport előzetes igényeihez alkalmazkodva
Kiknek ajánljuk: korosztálytól függetlenül várjuk fővárosi iskolás csoportok jelentkezését!

Kérem adja meg az iskola nevét. *
Your answer
Kérem adja meg az iskola címét. *
Your answer
Kérem adja meg a kapcsolattartó nevét. *
Your answer
Kérem adja meg a kapcsolattartó telefonszámát. *
Your answer
Kérem adja meg a kapcsolattartó e-mail címét. *
Your answer
Kérem jelölje be, hogy csoportjával a kirándulás során szívesen részt venne-e a területen fellelhető hulladék összegyűjtésében? *
A kirándulás során a gyerekeknek szemeteszsákot és kesztyűt osztunk, így lehetőségük nyílik a környéken fellelhető eldobált hulladék összegyűjtésére. (Tapasztalatunk szerint a diákok nagyon élvezik és élményként élik meg ezt a lehetőséget, azon felül a területet szebbé varázsolják, így hozzájárulva a természet megóvásához).
Required
Kérem adja meg, hogy csoportjával melyik kiránduláson venne részt szívesen *
Elsősorban május végéig várjuk csoportok jelentkezését. Elsősorban az Apáthy-sziklához (II. ker), a Ferenc-hegyre (II. ker.), a Fazekas-hegyre (II.ker.) , a Gellért-hegyre (XI. ker.), a Róka-hegyre (III. ker.), a Budai Arborétumba (XI.ker.),, a Kis- Sváb hegyre (XII. ker), a Naplás-tóhoz (XVI.ker.), a Merzse-mocsárhoz (XVII. ker.) vállaljuk csoportok vezetést, de igyekszünk ettől eltérő igényeknek is megfelelni. (A jelentkezés beérkezését követően megkeressük majd Önöket, a végső időpont és helyszín leegyeztetésére). Rövid leírás a helyszínekről a jelentkezési lap alján olvasható.
Required
Kérem adja meg, hogy csoportjával mikor venne részt a kirándulásunkon *
A kirándulások megtartására 2019. május 31-ig van lehetőség
Your answer
Kérem adja meg, hogy hány csoporttal vennének részt a kiránduláson. *
Egy iskolából több csoport jelentkezését is fogadjuk, akár egymástól eltérő időpontokban és helyszíneken.
Your answer
Kérem adja meg a csoport(ok) várható létszámát
Amennyiben több csoporttal jelentkeznek, úgy kérjük a létszámot csoportonként megadni (pl.: 1. csoport: kb. 15 fő, 2. csoport: kb. 25 fő stb.)
Your answer
Egyéb megjegyzés
Your answer
Az egyes területek rövid leírása:
II. kerület
Ferenc- hegy: A terület társasházakkal és kertes házakkal sűrűn beépített Vérhalom városrészben található,
felszíne alatt található a több mint 5 km hosszan feltárt, fokozottan védett Ferenchegyi-barlang, melynek felszíni védőzónáját is alkotja a terület. A terület zoológiai és botanikai értékei mellett fontos védőszerepet is betölt, mint a Ferenchegyi-barlang felszíne. A természetvédelmi terület részben e természeti érték védelme érdekében született.
A hegyen nagy kiterjedésű tölgyes található, mely a fővárosi helyi védettségű területeknél ritkaságnak számít.

Fazekas-hegy: A kőfejtő elsődlegesen geológiai értékeinek köszönheti védelmét;sárgásfehér színezetű sziklakibúvásokat találunk itt, melyek a hegy fő tömegét adó mészkősziklák felszínre került részei. A budai erdők közelsége az élővilág számára is megfelelő ökológiai folyosót jelent, tavasszal megjelennek a sütkérező fürge és faligyíkok, madárvilágát a városi és erdei fajok közösen alkotják.

Apáthy-szikla: Budapest II. kerületének egyik legjelentősebb tájképi eleme az Apáthy-szikla, mely hatalmas dolomitsziklatömbjeivel, annak fajgazdag gyeptársulásaival, több ritka és védett növényfajnak adva otthont méltán élvezi a Fővárosi védelmem státuszát immár 1977 óta.

III. kerület
Róka-hegy: A Róka-hegy Budapest jelentős természeti értéke, 1977 óta a főváros védett természeti területe, mely engedély nélkül látogatható. A felhagyott, három bányaudvar részre elkülönülő kőbánya jelentős geológiai és botanikai értékekkel bír. Jelen leírásban tehát egy felhagyott kőbányát, Óbuda jelentős természeti értékét, a fővárosi védettségű Róka-hegyet mutatjuk be.

XI. kerület
Budai Arborétum: Az ország egyik leggazdagabb arborétuma a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának gondozása alatt lévő igen változatos és színes növényfajokat felsorakoztatva és mindehhez gazdag madárvilágot biztosítva méltán élvezi a Fővárosi védelmem státuszát, immár 1975 óta.

Gellért-hegy: A Gellért-hegy országos jelentőségű természetvédelmi terület, de legalább ilyen értékes történelmi, kulturális és szakrális múltja miatt is. Így lett a hegy és környéke fővárosunk idegenforgalmának, turista forgalmának egyedülálló, frekventált helyszíne. Jelen leírásban tehát Budapest ékkövét, a Világörökség részévé is választott Gellérthegyet mutatjuk be.

XII. kerület
Kis-Sváb hegy: A régebben Martinovics-hegyként is ismert terület törvényes oltalmát egyrészt szigetszerű kiemelkedése miatt, másrészt a rajta található, kisebb-nagyobb mértékben károsodott, természetközeli növényzetnek köszönheti. A terület markánsan emelkedik a Városmajor fölé, a pesti oldalról szinte mindenhonnan látható.

XVI. kerület
Naplás-tó: Budapest legnagyobb állóvize, mely a közeli Cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A tó és közvetlen környezete 1997 óta tájvédelmi körzet.

XVII. kerület:
Merzse-mocsár: Kiemelkedő madárvilágával, szemet gyönyörködtető lepkéivel, ízeltlábúival, különféle kétéltű és hüllő populációival, védett növényeivel méltán élvezi a Fővárosi védelmem státuszát immár 1977 óta.

KÖSZÖNJÜK! Jelentkezésüket a submit/véglegesítés gomb megnyomásával tudják véglegesíteni !
Kérem amennyiben kérdésük merülne fel a programmal kapcsolatban, úgy Császár Nóra programfelelőst keressék a csaszar.nora@mtvsz.hu e-mail címen, vagy a 061/2167297-es telefonszámon keresztül.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service