VOTACIÓ DELS CANDIDATS AL 35è PREMI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I CULTURAL
Llegiu la informació sobre cada candidat i a continuació voteu el qui cregueu que reuneixi més mèrits
Email address *
Candidats al premi personal
Salvador Cardús i Ros (Terrassa, 1954).
Sociòleg, periodista i escriptor. Doctor en Ciències Econòmiques per la UAB. Actualment és professor titular de Sociologia de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB. Al setembre de 2008 va ingressar a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l' Institut d'Estudis Catalans (IEC). En l'actualitat forma part del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).
Com a investigador ha treballat en el camp de la sociologia de la religió i de la cultura, l'anàlisi dels mitjans de comunicació i també de les identitats nacionals. En el camp del periodisme ha estat subdirector de l'Avui (1989-1991) i col·labora regularment amb diaris com Ara, La Vanguardia, Diari de Terrassa.

Ramon Folch i Guillèn (Barcelona, 1946).
Biòleg, ecòleg, professor i botànic. Ha estat consultor en gestió ambiental de la UNESCO i membre del Comitè de la UNESCO per al Seguiment de la Conferència de Rio (París, 1992-1997). El 1978 ingressa a l' Institut d'Estudis Catalans, com a agregat d’ecologia i president de la Institució Catalana d'Història Natural de 1986 a 1990. Ha participat en nombroses operacions de cooperació tècnica internacional en el camps ambiental i sanitari. Ha estat president de la Junta administrativa de l'Hospital Clínic de Barcelona (1980-1984). Els anys 1976-1977 va ser director de la campanya per a la salvaguarda del patrimoni natural del Congrés de Cultura Catalana.
Després d'anys d'ensenyament, investigació i gestió a la universitat i en l'administració pública, s'ha dedicat a la gestió territorial i urbanística des d'una aproximació sostenibilista. Va ser el director i presentador de la sèrie de divulgació científica i antropològica "Mediterrània", de 50 capítols emesa a TV3(1987-1988) i escriu regularment en El Periódico de Catalunya. El 1975 va ser un dels fundadors de la Lliga per a la defensa del patrimoni natural (DEPANA) i des de llavors ha estat un dels principals impulsors dels moviments d'opinió favorables a una adequada gestió del patrimoni natural.

Dàmaris Gelabert i Fernàndez (Barcelona, 1965).
Pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils. És llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, especialista en Musicoteràpia i graduada amb honors pel Berklee College of Music de Boston (E.E.U.U.). Després de tornar dels EUA, les ganes de posar a l’abast de mestres, pares i nens unes cançons i una manera de fer que estava convençuda que funcionaria, van animar a Dàmaris, junt amb el músic Àlex Martínez, a crear el segell discogràfic: Totsona Records. Des del seu primer disc Totsona!, un referent per l’educació musical al nostre país, Dàmaris Gelabert ha escrit més de 200 cançons, la major part editades en els seus 15 discos i 2 DVDs. El seu canal de YouTube ja supera el 2.000.000 de subscriptors. Combina la docència amb concerts, audicions, tallers i espectacles per a infants, famílies i escoles.
L’any 2012 inaugura l’Espai Totsona, situat a Cardedeu (Barcelona), on hi ha les oficines de Totsona i imparteix cursos per a mestres, educadors i tots aquells interessats en el món de la música i la primera infància.

David Pagès i Cassú (Sant Joan de Mollet, 1968).
Escriptor, professor, filòleg i dinamitzador cultural. Persona de compromís positiu i tenaç amb la nació catalana, des de fa molts anys dedica molt de temps i esforços a difondre la nostra realitat lingüística i social. Col·labora regularment amb la premsa escrita i amb revistes, organitza actes divulgatius i imparteix conferències. És autor de "Històries de l'avi Abdon", "Històries de casa nostra", "Batecs d'un poble", "Un país que fa camí", "500 raons per parlar català", "Referents. Entrevistes a 40 personalitats dels Països Catalans", "Al galop per la història de Catalunya", “Què t’ha ensenyat la vida”, etc.
Escolliu el nom d'un candidat *
Candidats al premi d'entitats o empreses
Canal Malaia (https://www.youtube.com/channel/UC-Z3S_8M0LEm3LiH7OiOjGQ)
És una plataforma digital amb contingut en català a Internet. Va ser creat el 15 de maig de 2020 per Clàudia Rius, Arnau Rius, Bru Esteve i Juliana Canet. El seu objectiu és promoure la creació de contingut en llengua catalana a la xarxa, amb un especial focus en el públic adolescent i jove. Els creadors volen cercar gent per fer vídeos en català en formats inèdits en aquesta llengua, però que funcionen en altres idiomes i també impulsar persones amb talent ajudant-les a elaborar els vídeos, amb la finalitat de crear una comunitat que retroalimenti aquesta creació de nous continguts. La plataforma té un canal a YouTube i Instagram on s'agrupen les llistes de reproducció dels canals de cada creador, així com comptes a Twitter i TikTok.

Editorial Gavarres. (https://www.grupgavarres.cat/)
Té la seu a Cassà de la Selva i publica les revistes Gavarres, Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes, Alberes i Girones. Aquestes revistes van néixer amb el propòsit de crear unes publicacions que deixessin un testimoni escrit i gràfic d’un espai, d’una gent i d’uns temps. Tot i que la recuperació de la memòria d'un riquíssim passat és una de les fites bàsiques de la revista, entre els seus objectius n'hi ha dos d’essencials: l'un és que la publicació es converteixi en un fòrum de debat imprescindible a l'hora de discutir el present i alhora de construir el futur.

Festival Càntut (https://www.cantut.cat/)
El projecte Càntut neix l'any 2012 per recollir i difondre el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines. Compta amb tres vessants: el cançoner, amb més d'un miler de cançons amoroses, picaresques, infantils, religioses, històriques... recollides per caçadors de cançons i cantades per avis i àvies; el festival, que es duu a terme durant la tardor a Cassà de la Selva amb l'objectiu de fer viure aquests repertoris, i les produccions, amb projectes amb vida pròpia que enllacen la tradició oral amb l'actualitat.

Música Global (https://musicaglobal.com/qui-som/)
Amb més de 7.000 referències en català, i un ventall amb els millors artistes de Catalunya i de tots els estils musicals és actualment, la discogràfica que aporta més artistes cantant en català i que més sonen en els mitjans de comunicació (ràdio, televisió, música ambiental, sèries, etc.). Compta amb dues editorials pròpies: Música Global Edicions Musicals i Mass Edicions Musicals amb més de 8.500 cançons.
Es consolida per segon any consecutiu com la cinquena companyia amb més tocades de radio de tota Espanya (comptant amb les tres multinacionals). I tenint en compte que TOTES LES TOCADES SON EN CATALÀ. Tenen un paper important per descobrir nous valors i emergents. Artistes com: Nyandú, Obesses, Pantaleó, Jules, XY, Carles Carolina etc. Altres com Gossos, Beth, Els Catarres, Marc Parrot , Miquel Abras, Quimi Portet ja són una part important dins l’espai sonor català.
Escolliu el nom d'un candidat *
DADES NECESSÀRIES PERQUÈ EL JURAT VERIFIQUI LA VALIDESA DEL VOSTRE VOT
Si alguna dada obligatòria no és completa el vot no serà comptabilitzat com a vàlid.
Nom *
Cognoms *
Població i Codi postal *
Telèfon
Sou socis de l'ADAC *
Sou socis de Plataforma per la Llengua? *
Ateneu d'Acció Cultural (ADAC) - Plataforma per la Llengua Gironès
Per qualsevol dubte ens trobareu al local de l'ADAC (Pujada de Sant Domenec, 2, pral. 2a, 17004 Girona), al correu electrònic adac@adac.cat o bé al telèfon 972 21 38 38 (de dilluns a divendres, de 5 a 8 del vespre).
Gestió de les dades
Les vostres dades personals incloses en aquest correu electrònic són tractades de manera confidencial amb la finalitat de gestionar la vostra relació amb l'ADAC i Plataforma per la Llengua, que compleix amb totes les garanties legals per a la protecció de dades.

Durant la vostra relació amb aquestes entitats, i estrictament per a la gestió de les vostres dades personals, ADAC-PLATAFORMA PER LA LLENGUA GIRONÈS podrà emprar programari per desar-les als EUA. Aquesta transferència està emparada en l’escut de privacitat UE–EUA.

El període de conservació de les vostres dades serà el necessari per al manteniment de la relació i un màxim de 5 anys un cop finalitzada.

En qualsevol moment podreu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com, si escau, el dret de portabilitat i de limitació del tractament, recollits al RGPD (UE) 216/679, dirigint-vos al local de l'ADAC-Plataforma per la Llengua Gironès o mitjançant correu electrònic a adac@adac.cat. En qualsevol cas, podreu dirigir-vos a l’autoritat de protecció de dades(www.agpd.es) per iniciar els tràmits oportuns en defensa dels vostres drets.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy