PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG KÖZÉPISKOLAI OSZTÁLYOK RÉSZÉRE
2018. december - 2019. június között a MáSzínházban ismét lehetőséget biztosítunk diákközösségek számára, hogy kedvezményes feltételekkel vegyenek részt a KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című inkluzív színházi előadáson és az előadáshoz kapcsolódó előkészítő és feldolgozó foglalkozásokon.
Mivel foglalkozik a MáSzínház?
A MáSzínházban több, mint 12 éve foglalkozunk enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő fiatalokkal. A képességfejlesztő foglalkozások mellett olyan társadalmi kérdésekről készítünk előadásokat, amelyek azt az üzenetet hordozzák, hogy egy világban él ép és sérült ember és ebben a közös világban hasonló problémákkal, nehézségekkel, kihívásokkal és élményekkel találkozunk. Előadásainkban egyenrangú partnerként játszik együtt ép és sérült színész ezzel megmutatva, hogy az inkluzív színház lehetőséget teremt, hogy a fogyatékossággal élő emberek ép társaikkal egyenrangúként alkothassanak.

2015-ben hoztuk létre a hazai és nemzetközi viszonylatban is úttörőnek számító első integrációs színházi előadásunkat Az Ügyelő címmel, amelyben 4 sérült és 4 ép színész játszott közösen. Az előadást tantermi keretek között több, mint 10 iskolában játszottuk drámapedagógiai foglalkozással egybekötve. Az előadást két évig repertoáron tartva, összesen 20 alkalommal játszottuk nyilvánosan és 2015-ben meghívást kaptunk a POSZT OFF programjába is.

Mi a KépMás?
A KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című előadást 2017. április 27-én mutattuk be a Jurányi Házban. Az előadásban három sérült és két ép értelmű színésznő játszik egyenrangú partnerként, közösen. Az előadás arra keresi a választ, hogy milyen kihívásokkal néz szembe ma egy sérültként és egy épként címkézett nő gyermekkorától a kapuzárásig? Dittiről azt mondják, hogy fura. Azt szeretné, ha nem elfordulnának az emberek, hanem odamennének hozzá, és megkérdeznék, hogy miért. Szabina, Ditti nővére nagyon szeretne különleges lenni, kitűnni a tömegből, mégis folyamatosan úgy érzi, hogy átlagos.

A testvérpár története a játszók személyes élményei, emlékei alapján jött létre, és nem titkolt célja csökkenteni a szakadékot épek és sérültek között.

Pályázzatok és legyetek része valami MÁSnak!
2018. november és 2019. június között lehetőséget biztosítunk arra, hogy inkluzív színházi előadásunkat támogatott formában, 1000 Ft/diák áron nézzétek meg, illetve részt vegyetek a hozzá kapcsolódó előkészítő és feldolgozó foglalkozásokon, ingyenesen. Az előadást az RS9 Színházban játsszuk (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.), a foglalkozásokat az iskolátokban valósítjuk meg.

Az előadás és a színházpedagógiai program piaci piaci ára együttesen 140 000 forint.

A sikeresen pályázó csoportok:

- 1000 Ft/diák áron megtekinthetnek egy esti előadást (75 perc);

- színházi nevelési szakemberünk és két színész az előadásból az előadás megtekintése előtt és azt követően, előre egyeztetett, délelőtti időpontban előkészítő (90 perc) és feldolgozó (90 perc) foglalkozásokat tart az osztálynak az iskolájukban, térítésmentesen. Nem budapesti csoportokat is szívesen vállalunk, azonban a főváros 50 km-es vonzáskörzetén kívül élő osztályoktól már kérünk utazás-hozzájárulást, megtett kilóméterenként 100 Ft-ot.

Mit vállalnak a támogatást elnyert pályázók?
- Az előadáson és a foglalkozásokon is egy közösség tagjai vesznek részt.
- Az előadást megelőzően, legalább 15 nappal korábban megvásárolják a részükre biztosított, kedvezményes jegyeket az RS9 Színház jegyvásárlási felületén (a pályázás során megadott létszám legalább 80%-át). A jegyvásárláshoz szükséges linket a pályázati értesítőben küldjük el.
- Csak előfoglalkozás - előadás - feldolgozó foglalkozás konstrukcióban lehet pályázni. Az egyeztetett előadás és foglalkozás alkalmakra időben érkeznek.
- Az iskolákban megvalósuló foglalkozásokhoz a létszámnak megfelelő méretű termet biztosítanak.
- A résztvevő diákközösség tagjai részt vesznek az előadáshoz kapcsolódó, online kérdőíves kutatásban.
- A kísérő tanár a szinhazineveles.hu-n visszajelzést ír az előadás profiljához (amennyiben még nem regisztrált felhasználója az oldalnak, igény szerint technikai segítséget ingyenesen biztosítunk).
- Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak)
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 21., péntek, 22.00 óra
A pályázatról további tájékoztatás kérhető Márton Gábor Csabától a +36-20-299-7366-os telefonszámon, illetve a kapcsolat@mas-zinhaz.hu címen.
A fent leírt információkat, köztük a nyertes pályázás esetén rám illetve osztályomra vonatkozó vállalásokat megértettem, azokat elfogadva pályázni kívánok a kedvezményes részvételre. *
Required
Pályázó osztályfőnök/csoportvezető neve: *
Your answer
Pályázó osztályfőnök/csoportvezető e-mail címe: *
Your answer
Pályázó osztályfőnök/csoportvezető telefonszáma: *
Your answer
A résztvevő csoport/osztály iskolája és annak címe: *
Az a telephely, ahol a foglalkozások megvalósulnának.
Your answer
A résztvevő csoport/osztály azonosítója, létszáma: *
Pl. 10/p, 26 fő
Your answer
Ideális időszakok *
A konkrét előadás és foglalkozás időpontokat a kiválasztott osztályokkal külön egyeztetjük, az alább megjelölt preferenciák figyelembe vételével. Egy pályázó több időszakot is megjelölhet.
Required
Miért tartod fontosnak, hogy az általad képviselt diákcsoport részt vegyen az előadáson, és a kapcsolódó foglalkozásokon? *
Your answer
Hozzájárulok, hogy a MáSzínház a fent megadott adataimat tárolja, és a pályázat kapcsán a fent megadott elérhetőségeken keresztül informáljon. Tudomásul veszem, hogy adataim törlését bármikor kérhetem a kapcsolat@mas-zinhaz.hu címen. *
Required
Szeretnék felkerülni a MáSzínház 2018 szeptemberében induló, havi egy alkalmas hírlevél szolgáltatására. *
A hírlevélben aktuális programjainkról, előadásainkról, eseményeinkről, pályázatainkról és eredményeinkről informáljuk követőinket.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms