Știu cum poate fi rezolvată problema drumului de lângă casa ta!
Salut. Sunt Arina Spătaru, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, Legislatura a X-a, și știu cum să te ajut ca să fie reparată drumul pe strada unde locuiești, în anul 2022.

Bugetul local este principalul document de care se ghidează APL.
El este elaborat în conformitate cu legea Nr 239-XVI din 13 noiembrie 2008 privind transparența în procesul decizional și legea 181 din 25 iulie 2014 privind finanțele publice și responsabilitățile bugetar fiscale.
Conform acestor legi primarul trebuie:

1. Până la 1 martie primarul trebuie să emită dispoziţia cu privire la calendarul de activităţi pentru crearea bugetului, creează grupul de lucru şi informează cetătenii prin paginile web, retele sociale şi panouri informative.

2. Până la 15 iunie primarul emite dispoziţia de lansare a procesului de creare a bugetului;

3. Până la 5 iulie, primăria consultă cetăţenii, colectează propunerile acestora;

4. Până la 20 noiembrie, primarul analizează propunerile cetăţenilor, prioritizează cheltuielile pe probleme principale, analizează alternative de mărire a resurselor proprii, face audieri publice şi publică bugetul în sursele de informare în masă;

5. Până la 10 decembrie, consilierii locali examinează în comisiile de specialitate proiectul bugetului pentru anul următor, propun amendamente şi votează în a doua lectură proiectul bugetului.

Completează acest formular și eu voi veni într-o vizită de informare în curtea/ pe strada ta unde vom solicita de la APL să includă reparația drumului în Bugetul pe anul 2022.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Alege limba preferată/ Выберите желаемый язык: *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy