МИТ Универзитет - Апликација за стипендија
Почитувани,

Во продолжение ќе ја пронајдете апликацијата за стипендирање од Инсајдер ИД за студирање на МИТ - Факутет за Економски науки.

Агенцијата за истражување има одобрено едно половина стипендирање во вредност од 700 евра по студиска година, доколку кандидатот ги исполнување условите за иницијално и континуирано стипендирање.

Услови за стипендирање:

1. Одличен успех во текот на сите четири години;
2. Изразен интерес за економски науки и бизнис;
3. Мотивационо писмо во кое се изнесени интересите на кадидатот како и причините поради кои кандидатот се смета за подобен за стипендирање;

Кандидатот за времетраење на студирањето е потребно да обавува практична настава во компанијата, како и да одржи просечен успех над 8.50 за да го задржи правото за понатамошно ступендирање.

За сите дополнителни информации или податоци контактирајте нe на info@insider.mk.

Со почит,
Инсајдер ИД
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy