Konfirmoni pjesërmarrjen në ligjeratën publike “Roli i ndërmarrësisë në zhvillimin e shtetit dhe bizneseve”

Në vazhdën e aktiviteteve në kuadër të "Forumit Globus" kemi nderin ta kemi mysafir ekspertin dhe konsuletin e nivelit ndërkombëtar të ekonomisë z. Luan DALIPI të mbajë ligjeratë publike dhe të diskutojë lidhur me temën: “Roli i ndërmarrësisë në zhvillimin e shtetit dhe bizneseve”.

Me dt. 25 janar 2019 (E Premte) në ora 17.00, Salla e konferencave.

Luan DALIPI, (CV), https://www.linkedin.com/in/luandalipi

Kontributi i sektorit të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme (NVM) në ekonomi ka tërhequr vëmendjen e akademikëve dhe politikë -bërësve në ekonomitë në zhvillim dhe në tranzicion. Sot, është e njohur se NVM-të janë motorë të rritjes ekonomike përmes gjenerimit të vendeve të reja për punësim, kontributi në GDP, inovacioneve tekonologjike dhe aspekteve tjera ekonomike dhe zhvillimit social. Roli dhe rëndësia e tyre është parë në veçanti në vendet në tranzicion, për shkak të aftësisë së tyre themelore për të zgjidhur disa nga problemet ekonomike që rrjedhin nga procesi i transformimit nga një ekonomi e centralizuar në një ekonomi tregu.

Tema diskutimi:
1. Edukimi në ndërmarrësi si determinant i prirjes ndërmarrëse?
2. Roli i ndërmarrësisë dhe inovacioneve në zhvillimin e shtetit dhe kompanive?
3. Roli i institucioneve në zhvillimin e ndërmarrësisë në ekonomitë në tranzicion?
4. Mjedisi institucional dhe zhvillimi i ndërmarrësisë në Kosovë?
5. Politikat publike në Kosovë me fokus të zhvillimit të ndërmarrësisë dhe inovacioneve?
6. Histori suksesi të Luan DALIPIT:
a. Management Development Associates (MDA), Partner dhe Themelues
b. American Chamber of Commerce in Kosovo, Themelues
c. Business Consultants Council (BCC), Themelues
Ligjeratë publike “Roli i ndërmarrësisë në zhvillimin e shtetit dhe bizneseve”
Emri dhe Mbiemri
E-mail:
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of BSC Kosovo. Report Abuse