16. samoborska speleološka škola
Termin škole: 13.3.2019. - 17.4.2019.
Broj polaznika je ograničen.

Program Samoborske speleološke škole u skladu je sa programom Hrvatskog speleološkog saveza te preporukama Međunarodne speleološke unije (UIS).

Polaznici škole savladat će praktične vještine potrebne za kretanje po špiljama, korištenja užeta i čvorova te tehnike spuštanja i penjanja po užetu potrebne za istraživanje jama. Naučit će osnove speleologije, sve o planinarskoj i speleološkoj opremi, orijentaciji i bivakiranju u prirodi i kako izbjeći opasnosti u planinama te osnove prve pomoći i spašavanja. Tu su i povijest speleologije, dokumentiranje speleoloških objekata, arheološki i paleontološki nalazi, živi svijet u podzemlju, osnove geomorfologije krša i krških fenomena, speleomorfologije, klime podzemlja, zaštite prirode i speleoloških objekata.
Predavanja će se održavati srijedom od 19,00 sati u prostorijama Speleološkog kluba Samobor, Perkovčeva 59, 10430 Samobor (bivši Komunalac; karta: https://speleo-klub-samobor.hr/kontakt/), dok će se tijekom 5 vikenda ići na jednodnevne i dvodnevne terene na različite lokacije Samoborskog i Žumberačkog gorja, na kojima će se uvježbavati speleološke tehnike i posjetiti nekoliko speleoloških objekata. Tereni su cjelodnevni, od 8 sati ujutro da kasnih popodnevnih sati.

Speleološki klub Samobor osigurava kompletnu speleološku opremu za svakog polaznika škole.
Polaznici škole sami trebaju osigurati odjeću i obuću za boravak u prirodi, gumene čizme, jednodijelni radnički kombinezon i rukavice (radničke).

Za pristupanje speleološkoj školi obavezno je:
- biti stariji od 18 godina,
- potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti i rizika.

Informacije:
Krešimir Motočić (instruktor speleologije), 091 519 72 56
kmotocic@gmail.com
web: https://speleo-klub-samobor.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/sksamobor

Ime i prezime *
Datum rođenja *
Adresa stanovanja *
Ulica i kućni broj
Mjesto stanovanja *
Poštanski broj i grad
Broj telefona i/ili mobitela *
e-mail *
Hobiji
Zašto se želite baviti speleologijom?
Završeni tečajevi?
Npr. planinarska škola, alpinistička, ronjenje.
Privola
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service