#Η_γνώμη_σου_έχει_αξία!
Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ #Η_γνώμη_σου_έχει_αξία!, η οποία γίνεται εν όψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, παρατείνεται η προθεσμία συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 17:00.

Από την ΚΕΔΕ


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία στη συνέχεια.

Φίλες και φίλοι,

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου 2017, ζητά την άποψή σας για μια σειρά από βασικά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού.

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 23:59, έχετε τη δυνατότητα να μας καταθέσετε τις απόψεις σας το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση των θέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα τεθούν προς ψήφιση στο Συνέδριο μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη μια αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της Κ.Ε.Δ.Ε., των αιρετών καθώς και των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συμβάλει καθοριστικά αφενός στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού μας.

Αφετέρου, στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών θέσεων και προτάσεων, που θα επιλύσουν τα προβλήματα αυτά και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών.

Σου ζητώ λοιπόν να αφιερώσεις λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου, για να μας καταθέσεις και τη δική σου γνώμη πάνω στα ζητήματα που μας αφορούν όλους , πάνω από κομματικές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Άλλωστε, αυτό που μας ενώνει όλους είναι η αγάπη μας για την Αυτοδιοίκηση και η αποφασιστικότητά μας να ενισχύσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε, προς όφελος των συμπολιτών μας.


Γιώργος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

1. Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιες περικοπές πόρων. Η αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων είναι επιβεβλημένη, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες. Mε ποιες από τις παρακάτω προτάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. συμφωνείς; (μέχρι δύο επιλογές)
2. Το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει στους Δήμους να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και να μην καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα τους. Με τη θέση αυτή:
3. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην υιοθέτηση της απλής αναλογικής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Με ποια από τις παρακάτω απόψεις συμφωνείς; (μία επιλογή)
4. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του Καλλικράτη. Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του νέου μοντέλου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης; (μέχρι τρεις επιλογές)
5. Η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ενίσχυση και ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι αυτή μπορεί να επιτευχθεί; (μέχρι δύο επιλογές)
6. Η ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των Δήμων πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα: (μια επιλογή)
7. Η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και απασχόλησης αποτελεί προτεραιότητα για τους Δήμους και προϋπόθεση για την αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας. Με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός; (μέχρι δύο επιλογές)
8. Η υιοθέτηση μιας σύγχρονης πολιτικής για το ανθρώπινο δυναμικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα: (μέχρι δύο επιλογές)
9. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην υιοθέτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ποια από τα παρακάτω μέτρα θεωρείτε ότι μπορούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή; (μέχρι δύο επιλογές)
10. Το ζήτημα της ασφάλειας αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα που απασχολούν τις τοπικές μας κοινωνίες. Με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό; (μία επιλογή)
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Crowdpolicy. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms