Пријава за учество на работилница за мапирање алтернативни туристички дестинации
Целта на работилницата е да се идентификуваат потенцијални алтернативни туристички атракции во пет туристички региони-дестинации: Струга, Охрид, Преспа и околината, Пелагонија и околината, Тиквеш и околината, Рекански регион и околината, Полошки регион и околината. Под атракции се вклучени ботанички тури, подготовка и дегустација на локална храна, дегустација на вино и посета на лозови насади (насади со аронија), јавање коњи, објекти од посебно историско значење, природни феномени, едукација и посета на стари занаетчиски работилници и сл.

Работилницата е во рамки на проектот “Капацитет и иновација на туристичките услуги за одржлив локален економски развој – Нов пристап преку развој на алтернативни туристички атракции”, спроведен од Finance Think - Институт за економски истражувања и политики, во партнерство со Универзитет Американ Колеџ, Скопје поддржан од Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК) на Светска банка.

Работилницата ќе биде еднодневна во времетраење од 4-5 часа во Скопје, во периодот мај -јуни 2019 година. За секоја дестинација-регион ќе организираме една-едно дневна работилница, во мала група од 7-8 учесници од регион.

Обуките се бесплатни а сите трошоци за транспорт и храна за учесниците надвор од Скопје се обезбедени и покриени во рамки на проектот.

После идентификувањето на туристичките дестинации, соработниците ќе имаат можност во иднина да се приклучат во процесот на нивна комерцијализација и реализација.

Име и презиме *
Е-маил адреса *
Телефонски број *
Вие сте: *
Во која дестинација- регион сте вклучени? *
На кој начин сте вклучени во алтернативниот туризам во земјата и/или регионот кој го претставувате?
Дали би сакале да бидете вклучени во понатамошните активности за тестирање на развиените тури, промоција и понуда (реализација) на алтернативните дестинации (вие или вашата компанија)?
Кои се вашите мотиви за учество на работилницата?
Кои се вашите очекувања од работилницата?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service