Hogy érzi magát a bőrében?
TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztató A Fókuszolás alkalmazhatósága a pszichoterápiában – A testi tudatosság, az alexitímia és az önreflexió kapcsolata Fókuszoló és kontrollszemélyek körében c. kutatás résztvevői számára

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel üdvözöljük a kutatásunkban, amelyet a Károli Gáspár Református Egyetemen mesterszakos szakdolgozat keretei között végzünk, és amely a testi-lelki önismeret egyes aspektusait és ezek összefüggéseit vizsgálja.

A kutatásba olyan személyek részvételét várjuk, akik:
- betöltötték a 18. életévüket
- nem rendelkeznek pszichiátriai vagy klinikai pszichológiai diagnózissal
- nem állnak pszichiátriai és/vagy pszichoterápiás kezelés alatt
- nem pszichológiával foglalkoznak (hallgatóként vagy diplomás szakemberként).

A KUTATÁS MENETE:
Amennyiben Ön beleegyezik a kutatásban való részvételbe, a jelen online űrlap folytatásában elérhető kérdőívcsomag kitöltésére kérem Önt, valamint a kérdőívek megkezdése előtt egy rövid figyelmi feladat elvégzésére.

A kutatásban való részvétel teljes mértékben ÖNKÉNTES, Ön bármikor indoklás nélkül megtagadhatja a részvételét mindenfajta hátrányos következmény nélkül.

A gyűjtött adatokon végzett elemzésekről írásbeli beszámolót készítek mesterszakos szakdolgozat formájában. A kutatás célja a kérdőívek által mért pszichológiai jelenségek összefüggéseinek a feltárása.

ETIKAI SZEMPONTOK, ADATKEZELÉS:
Pszichológia szakos hallgatóként magamra nézve kötelező érvényűnek tekintem a Magyar Pszichológiai Társaság – Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete által 2004-ben elfogadott Pszichológusok Szakmai Etikai Kódexe követelményeit és vállalom, hogy a kutatás során mindvégig ezek figyelembevételével járok el.

A kutatás során gyűjtött a személyes információt a személyes adatok védelmét szabályozó 2011. évi CXII. törvény előírásait és a Magyar Pszichológiai Társaság – Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete által 2004-ben elfogadott Pszichológusok Szakmai Etikai Kódex elveit figyelembe véve és betartva kezelem. Az adatok kezelése ANONIM módon fog történni, ami azt jelenti, hogy a válaszok alapján a résztvevők még vizsgálatvezetők számára sem lesznek beazonosíthatók sem az adatok feldolgozása sem pedig az elemzések és az eredmények közlése során.

A vizsgálatban részt vevő személyek bizalmukkal segítik a kutatói munkánkat, hozzájárulnak a Fókuszolás klinikai- és egészségpszichológiai alkalmazhatóságának az empirikus vizsgálatához, ugyanakkor elfogadják, hogy személyes eredményeikről nem áll módunkban visszajelzést adni. A kutatásban való részvételért anyagi ellenszolgáltatást nem nyújtunk.

Amennyiben a vizsgálattal kapcsolatban kérdése van, kérem, bizalommal forduljon hozzám, a kutatást végző hallgatóhoz, vagy a munkámat felügyelő egyetemi oktatóhoz.

A vizsgálatban való részvételét és bizalmát köszönjük!
Tisztelettel:

A dolgozat témavezetői,
Dr. Szili Ilona, egyetemi docens, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus (szili.ilona@kre.hu)
Molnár Emese, egyetemi tanársegéd, klinikai szakpszichológus, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, Fókuszolás-orientált terapeuta (molnar.emese@kre.hu)
és Márkos Éva, a kutatást végző hallgató (msmewa@gmail.com)

Nyilatkozat: A fenti feltételekkel egyetértek és elfogadom őket. *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms