Истражување за проектот „Може да биде поинаку – враќање на сонот за справување со осаменоста“
Почитувани оваа анкета е дел од истражувањето за проектот „Може да биде поинаку – враќање на сонот за справување со осаменоста“. Проектот е во рамките на програмата ЕРАСМУС+ на Европската Унија.
Здружението Љубезност во патнерство со уште 6 организации од различни европски земји е вклучено во проектот/акцијата за развој на иновативни техники за работа и размена на добри практики.
Сите партнери во проектот се свесни за осаменоста и симптомите кои произлегуват од истата,како чест проблем со кој и денес е тешко самите да се справиме од повеќе различни причини. Затоа тие нудат систем за идентификација и за поддршка на осамените граѓани. Преку заедничка работа и развивање иновативни методи и алатки ќе се оспособат и зајакнат крајните корисници за тоа како да се надмине осаменоста на емоционално и општествено ниво. Истовремено, од друга страна ќе се придонесе кон професионалниот развој на стручните лица кои работат во дејноста.
Целта на ова истражување е колку често луѓето во нашето општество се справуваат со осаменоста, дали при соочувањето со животни кризи бараат стручна помош, како и за вашето мислење во врска со едноставни интервенции за справување со кризи заради превенирање, упатување до квалитетен стручен кадар и понатамошна соработка во вид на психосоцијална поддршка.
Години *
Your answer
Пол *
Your answer
Град/Општина ? *
Your answer
Дали некогаш сте се чувствувале осамени ? *
Your answer
Дали некогаш сте биле депресивни ? *
Your answer
Дали некогаш сте помислиле на самоубиство ? *
Your answer
Како најчесто се справувате со животните кризи? *
Your answer
Со кого разговарате за нештата што ви претставуваат проблем? *
Required
Дали некогаш сте побарале помош од стручно лице ? *
Ако сте побарале, за каков стручен профил станува збор? *
Required
Ако е стручен профил кој не е во понудените одговори, објаснете ни за каков стручен профил станува збор?
Your answer
Дали сметате дека кога се соочувате со криза ,имате потреба од интервентна помош? *
Дали сметате дека има потреба од анонимна СОС телефонска линија за интервенција во криза? *
Your answer
Дали сметате дека има потреба од анонимен сајт за помош и поддршка? *
Your answer
Што би овозможил овој тип на помош и поддршка? *
Your answer
Доколку сте имале позитивна соработка со некое стручно лице ве замолуваме да ни оставите податоци од истото и да потенцирате за каков стручен профил станува збор :
Your answer
Дали сметате дека постои стигма/предрасуди во вашата околина за посета на стручно лице? *
Your answer
Ваши предлози и коментари : *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service