Пътеводител #CreativeEurope: Критерии за оценка с Леони Ходкевич

Офис "Култура" Ви кани на лекция и практическа работилница* по програма Creative Europe, което ще се проведе на 22.03.2022 /вторник/ от 10:00 ч. - 18:00 ч.

Ментор на събитието е Леони Ходкевич - писател, културен продуцент, професор по международен културен мениджмънт в европейски и американски университети, както и експерт-оценител към Европейската комисия. Леони е директор и съосновател на Програмата за културен мениджмънт в Университет Виена и на неправителствената организация Clearly Culture.

* Работилницата е предназначена за проектни мениджъри в културни организации и местата за участие са ограничени! Приоритетно ще се разглеждат заявки за участие на представители на организации, които НЕ СА били подкрепяни от Програмата досега, но са в процес на разработване на проектно предложение с конкретни европейски партньори.
Краен срок за кандидатстване - 15.03.2022 г.

Информация за събитието:
 
Кандидатстване по Европейски програми често е синоним на много усилия без гаранция за успех. Процесът на кандидатстване има своите предизвикателства, но ако кандидатите се запознаят добре с изискванията на програмата, могат да усъвършенстват проекта си. В този семинар ще анализираме изискванията на Creative Europe и ще се научим да интерпретираме и отговаряме на въпросите в апликацията. Доброто партньорство е сърцето на проекта на ЕС и решаващо за неговия успех или  неуспех. С Европейския проект ние каним и ангажираме партньорите от самото начало, а партньорството трябва да работи във всеки етап от проекта. В този семинар ще научим как да организираме хармонично партньорство, да управляваме общите времеви рамки и ресурси, да планираме обща комуникация и да опишем всичко това в проекта си.

Open Lecture
Кратък 1.5-часов излет в джунглата на Европейските програми и принципите и основните критерии на Creative Europe. Ще обсъдим 10-те от най-често срещаните въпроси по подготвяне на Европейски проект и ще снабдим присъстващите с първа ориентация и кураж. Излетът ще завърши с Q&A пикник с участие публиката.

Практическа работилница
Семинарът е 1-дневно пътешествие, структурирано по 4-те релевантни критерия на апликацията за Европейска проект. Разглеждаме всички критерии заедно, разясняваме и дискутираме, като се спираме на два основни от тях и ги развиваме съвместно под формата на интерактивни групови упражнения, презентации и обратна връзка, като за тази цел използваме конкретни проекти.

От семинара участниците ще си тръгнат с познания за Европейски проекти, включително:
• Кратък скрипт, с който да поддържат фокус на проекта
• Компас за ориентация в Европейските програми
• Насоки за намиране на партньори
• Обяснение на принципите и критериите на апликацията
• Инструменти за развиване на проекта


Програма:
10-11:00 Онлайн лекция
11-11.30 Q&A
11:30-12:30 Начало на практическа работилница
12.30-14:00 Практическа работилница: Критерий 1
14:00-15:00 Обедна почивка
15:00-16:00 Практическа работилница: Критерий 2 и 3
16:00-16:15 Пауза
16:15-17:45 Практическа работилница: Критерий 4
17:45-18:00 Q&A


Email *
Име на участник:
Организация:
Кратка биография на организацията:
Кратко описание на проекта:
По кое направление на Creative Europe ще кандидатствате?
Позиция на организацията в рамките на проекта:
Clear selection
Партньорски организации по проекта:
За първи път ли ще кандидатствате по програма Creative Europe?
Clear selection
На какъв етап сте от изготвянето на проектното предложение?
Кои са основните затруднения, които срещате до момента в процеса на кандидатстване?
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy