PSY-COVID-19-1 (Nederlandstalige versie)
De eenheid "VIPER" van de Koninklijke Militaire School en de onderzoekseenheid Menselijke Fysiologie van de VUB zijn beide al meer dan 10 jaar geïnteresseerd in het bestuderen van de invloed van extreme omgevingen op de psychofysiologie, de slaap, de mental and fysiek prestaties en het welzijn van mensen. Ons onderzoek heeft ons ertoe gebracht geïsoleerde mensen te observeren en te begeleiden in een extreme en gevarieerde omgeving zoals Antarctica, het Internationaal Ruimtestation, duikboten en militaire operaties. In het kader van ons werk hebben we het geluk om samen te werken met collega's uit heel Europa, maar ook uit de rest van de wereld (VS, Canada,...).

Nu wordt de hele wereld geconfronteerd met een heel bijzondere situatie: de coronavirusepidemie. De autoriteiten moeten zeer strenge maatregelen nemen om deze crisis in te dammen. Deze maatregelen dwingen meer dan twee miljard mensen om hun sociale contacten en normale activiteiten te beperken. Deze weken van isolatie zijn, voor de meesten, een extreme situatie. We kunnen de gevolgen van deze maatregelen voor ons psychologisch en sociaal welzijn niet negeren. We willen graag weten hoe deze situatie het gedrag, de emoties, de slaap en het psychologisch en sociaal welzijn van mensen beïnvloedt. We hopen dat deze kennis ons zal helpen om de gemeenschap te dienen als dat nodig is. Daarom hebben we deze vragenlijst ontwikkeld in samenwerking met internationale partners (o.a. Italië, Spanje, Duitsland, Portugal, Australië en de Verenigde Staten). Deel uw persoonlijke ervaring met ons en help ons de impact van deze crisis op de bevolking in te schatten. Wij danken u alvast voor uw vrijwillige deelname aan deze studie.

De vragenlijst is volledig geanonimiseerd. Alle verstrekte antwoorden worden verzameld in een database die is gekoppeld aan een alfanumerieke code. De geregistreerde gegevens worden opgeslagen met een wachtwoord waartoe alleen de onderzoekers die verantwoordelijk zijn voor dit project toegang hebben. Alle vragen die met een rode asterisk zijn gemarkeerd, zijn verplicht in te vullen om door te gaan. De overige vragen blijven facultatief en u kunt ze beantwoorden als u dit nodig acht of besluiten ze over te slaan.

Als u besluit deel te nemen aan dit onderzoek, weet dan dat :

- Uw deelname is geheel vrijwillig.
- U kunt te allen tijde besluiten om u uit het onderzoek terug te trekken. U hoeft ons alleen maar te informeren op het adres dat onderaan deze pagina staat vermeld. Wij zullen u niet om een rechtvaardiging vragen en de beslissing om uw deelname te beëindigen zal niet schadelijk zijn voor u.
- Alle persoonlijke gegevens die in dit onderzoek worden verkregen zijn vertrouwelijk en zullen worden behandeld in overeenstemming met de ethische procedures van de ICH-GCP en de RGPD en met de organieke wet op de bescherming van persoonsgegevens 15/99.
- Informatie die in deze studie wordt verkregen, zal niet openbaar worden gemaakt en uitsluitend worden gebruikt voor de specifieke doeleinden van deze studie.
- U kunt contact opnemen met de hoofdonderzoekers van dit onderzoek als u dat nodig acht. Wij beantwoorden graag uw vragen over dit onderzoek.
- Na deze inleiding vragen we u om een e-mailadres zodat we ons onderzoek kunnen opvolgen. Wij willen namelijk wekelijks het effect van de ingevoerde maatregelen opvolgen, maar ook eenmaal per maand in het kwartaal na afloop van de inperking. Houd er rekening mee dat dit adres niet wordt gekoppeld aan uw gegevens en alleen wordt gebruikt voor de specifieke doeleinden van deze studie. In geen geval zullen wij uw privégegevens met derden delen.

Alle vragen met betrekking tot deze studie kunnen worden gericht aan het volgende e-mailadres:
emilie.dessy@vub.be
________________________________________________

Nathalie PATTYN, MD, MPsy, PhD
Emilie DESSY, M.Psy, PhD
Jeroen Van Cutsem, M.Sc., PhD

LIFE department- VIPER research unit
Koninklijke Militaire Academie

Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS)
Vrije Universiteit Brussel (VUB)
Deze situatie zal de komende weken waarschijnlijk veranderen en we zouden graag de evolutie van uw psychologisch welzijn in de loop van deze periode opvolgen. Als u akkoord gaat om in de komende weken gecontacteerd te worden, geef ons dan hieronder uw e-mailadres:
Your answer
Indien u akkoord gaat om de komende weken opnieuw gecontacteerd te worden, vragen wij u om hieronder een unieke code aan te maken die ons in staat stelt om uw gegevens achteraf te koppelen. Deze code bestaat uit uw geboortejaar (JJJJ), de eerste twee letters van uw voornaam, de eerste twee letters van uw achternaam en uw postbusnummer. Bijvoorbeeld, als uw naam John Doe is, u bent geboren in 1975 en u woont op 10 downing street, dan is uw code 1975JODO10.
Your answer
Gaat u ermee akkoord om vrijwillig deel te nemen aan deze internationale studie getiteld "PSY-COVID-19"? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy