Namnlista Till Regering och Riksdag ang IT-relaterad Brottslighet
Öppet brev till Sveriges Riksdag och Regering
Nynäshamn 2011-09-19


Under alla dessa år sedan Internet fick sitt genombrott så har vi aldrig kunnat vända oss till någon när det gäller IT-relaterad brottslighet såsom internetbedrägerier och liknande.
Det är vi användare, internetleverantörer och övriga som arbetar med internetrelaterade yrken som har fått gå ut och varna andra samt ge råd om vad människor skall se upp med.

Dock blir Bedragarna allt listigare och de flesta som inte har it-kompetens ligger i riskzonen för att falla offer för dessa försök.
Jag Cristian Herrera har under senaste halvåret varit utsatt för minst 3 försök.
Jag har kontaktat Polisen för att göra anmälningar, 2 gånger har de vägrat ta emot dom och endast sagt att det ända jag kan göra är att varna andra.
En gång tog de emot min anmälan, efter att jag vart vidarekopplad mellan olika handläggare i 2 timmar
Trots att jag gav dem de uppgifter som är tillräckliga för att Polisen skall kunna begära ut personen bakom en ip-adress vid en given tidpunkt för att binda förövaren till brottet, och trots detta får jag endast ett brev där det står att det ej blir någon utredning pga att anmälan ej är riktat mot en person. och detta trots att jag gav Polisen bostadsadressen till förövaren.
Som det ser ut idag så går alla dessa brottslingar runt och kan göra sina bedrägeriförsök, helt utan risk att få några som helst konsekvenser.

Internetbedrägerierna har en direkt påverkan på ekonomin då många faktiskt är rädda för att göra transaktioner via Internet och detta påverkar alla som bedriver försäljning eller andra tjänster som är Internetbaserade som t.ex webbshoppar.

I allt detta så sätts det ut resurser för att jaga s.k fildelare, ett brott som ej drabbar Svenska medborgare i samma utsträckning som Internetbedrägerierna som drabbar i största grad drabbar utländska intressenter såsom amerikanska storbolag.

Vi som skriver under denna skrivelse begär att de 15st poliserna som tillsatts för att spåra fildelare istället sätts på att jaga brottslingar som begår brott som drabbar Svenska medborgare, dvs Internetbedrägerierna.
Det är även allmänt känt att brottslighet av ekonomisk natur ligger högt på straffskalan, och således bör detta ge rätt till att begära ut den data som krävs för en utredning av Internetleverantörerna.

Vi är väl medvetna om att dessa brott ofta sköts ifrån utlandet, men det är även därför Europol grundades 1992, just för att kunna hantera gränsöverskridande brottslighet.
Vi kräver att Svenska resurser, som Svensk polis och åklagare ägnar sig åt brottslighet som drabbar Svenska skattebetalare.
Vi kan inte acceptera att våra skattepengar skall gå till att bevaka utländska storföretags intressen när våra - Skattebetalarnas blir helt sidosatta.
Vi önskar att Sverige skall verka för ett internationellt samarbete för att komma åt denna typ av brottslighet.

Med vänlig hälsning
/Cristian Herrera + alla som skrivit på namnlistan
Namn *
Skriv in ert fullständiga namn. (Förnamn + Efternamn)
Your answer
Ort *
Vilken postort bor ni i?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy