Razumijevanje fenomena radikalizacije mladih
Sign in to Google to save your progress. Learn more
O edukaciji
Mladi su jedna od najranjivijih društvenih skupina i lako postaju podložni radikalnim stavovima i nasilnom ekstremizmu. Kriza identiteta, frustracija, otuđenost i marginalizacija samo su neki od mnoštva uzroka radikalizacije među mladima, a osobito ako je riječ o mladim migrantima, izbjeglicama ili tražiteljima azila. Iako je islamizam s pravom prva asocijacija na pojam ekstremizma, Europa je također suočena s rastom lijevog i desnom ekstremizma. U takvoj je situaciji nužno djelovati preventivno i ojačati povjerenje u europske (i općeljudske) vrijednosti slobode, poštivanja ljudskog dostojanstva, demokracije i dijaloga, a osobe koje rade s mladima u ustanovama, institucijama i udrugama pritom snose iznimnu odgovornost.

Edukacija će se održati na engleskom jeziku.

Datum:

Zagreb
27. i 28. svibnja 2021. godine

Organizacija edukacije sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu policijskoj suradnji, sprječavanju i suzbijanju kriminala i upravljanju kriznim situacijama i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Stajališta izražena tijekom događaja isključiva su odgovornost Udruge Prizma i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije. Europska komisija ne prihvaća odgovornost za korištenje iznesenih informacija. Sadržaj i stavovi izneseni tijekom događaja odgovornost su Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.

https://www.thecommunityproject.eu/
Važne informacije
Molimo vas da ispunite ovaj obrazac za prijavu. Tražimo minimalan broj informacija koje su nam potrebne za ocjenu kvalitete vaše prijave. U svakom slučaju, obavijestit ćemo vas o našoj odluci. Odluka može biti da ste izabrani, da ste na listi čekanja ili da je vaša prijava odbijena. Imajte na umu da ćemo, ako vas odaberemo, tražiti dodatne podatke kako bismo ispunili naše zakonske obveze i stvorili maksimalnu sigurnost za vaše sudjelovanje u projektu.

Vaše osobne podatke držimo povjerljivima. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s edukacijom kontaktirajte nas putem elektroničke pošte info@udrugaprizma.hr

Razmatrat ćemo samo prijave koje su u potpunosti ispunjene.

Dok ispunjavate obrazac za prijavu imajte na umu sljedeće:

- Pišite na hrvatskom jeziku.
- Upišite valjane podatke.
- Budite konkretni i koncizni.

ROKOVI:

- 17. svibnja 2021. - prijave sudionika.
- 19. svibnja 2021. - odabir sudionika.
Pročitao_la sam informacije o edukaciji i želim aktivno sudjelovati u svim aktivnostima. *
Required
Odobravam prikupljanje i obradu osobnih podataka za potrebe provedbe projektnih aktivnosti *
Required
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Udruga Prizma. Report Abuse