Upitnik za identificiranje potreba digitalne uključenosti ranjivih skupina
Postojanje „digitalnog jaza” u okolnostima pandemije bolesti COVID-19 i posljedica prirodnih katastrofa (potres) dovodi u velikoj mjeri i do socijalne isključenosti i stavlja pojedince koji su digitalno isključeni u nepovoljan položaj. Skupine pojedinaca koje su najviše time pogođene su „ranjive” skupine. Stoga je glavni cilj ovog istraživanja ispitati potrebe digitalne uključenosti „ranjivih” ciljanih skupina s aspekta pristupa, korištenja, utjecaja na kvalitetu života, osnaživanja i korisničkog iskustva.

Ciljane skupine u ovom istraživanju su osobe s invaliditetom, umirovljenici, stanovnici ruralnih područja i stanovnici otočnih područja. Ovo istraživanje provodi se u sklopu projekta Digitalna.hr. Digitalna.hr je trogodišnji projekt razvoja mreže partnera iz civilnog, javnog i privatnog sektora čiji je cilj razvoj digitalne pismenosti građana Hrvatske i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Glavni koordinator projekta je Telecentar. Istraživanje se provodi u dijelu projekta pod nazivom Digitalno građanstvo na kojem su partneri: Telecentar, Fakultet organizacije i informatike, Odraz - održivi razvoj zajednice te Hrvatski informatički zbor.
Upitnik se sastoji od 31 pitanja. Za ispunjavanje upitnika je potrebno maksimalno 30 minuta. Molimo Vas da, prilikom ispunjavanja upitnika, budete što iskreniji i objektivniji, kako bi i rezultati istraživanja bili vjerodostojni.

Zahvaljujemo na suradnji!

Ovo istraživanje je anonimno i dobrovoljno. Popunjavanjem ovog anketnog upitnika ispitanici pristaju na obradu prikupljenih podataka u svrhu znanstvenog istraživanja. U ovom istraživanju ne prikupljaju se osobni podaci ispitanika temeljem kojih bi ispitanik mogao biti identificiran. Prikupljanje, obrada i pohrana podataka provodi se isključivo u istraživačke svrhe te se pri tome primjenjuje najbolja praksa zaštite podataka.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy