Larppiskenen sisäinen viestintä
Tarve liveroolipeliharrastuksen skenen sisäisen viestinnän parantamiselle on noussut esiin useassa eri yhteydessä, ja asiaa käsiteltiin myös liveroolipelinjärjestäjien verkostoitumis- ja kontaktoitumistapahtumassa X-conissa lokakuun lopussa. Koettiin, että nykyinen ilmapiiri eritoten sosiaalisessa mediassa ei välttämättä ole uusille ja aloittelijoille suotuisa. Lisäksi fb-ryhmän keskusteluilla on riski kasvaa nopeasti valtaviksi sivupolkujen hetteiköiksi, joissa väärinymmärrykset rehottavat.

Yhtenä ratkaisuna tilanteeseen ehdotettiin #viestintähaastetta. Sen pyrkimyksenä on edistää omalla esimerkillä rauhallisempaa kommunikointia skenen sisällä. Tällä kyselyllä pyrimme kartoittamaan sitä, mitä kaikkea voisimme yhteisönä parantaa sisäisessä viestinnässämme vuonna 2018. Saatujen vastauksien perusteella ja X-conin keskustelujen pohjalta ollaan kirjoittamassa artikkeli, joka tullaan julkaisemaan Roolipeliblogi Lokissa ikään kuin uuden vuoden lupauksena. Samalla käynnistetään #viestintähaaste2018 (jonka näkyvyyttä somessa pyritään pitämään yllä, kyllä, myös hästägin käytöllä)!

Lomake on nimetön ja vastauksia käsittelevät Outi Mussalo ja Jaana Takalo.

Onko larppiskenen sisäisessä viestinnässä mielestäsi ongelmia? *
Millaisia ongelmia larppiskenen sisäisessä viestinnässä mielestäsi on ollut? Esimerkki: Jonkun toisen aikakauden tai kontekstin larppien mollaaminen tuntuu pahalta, vitsitkään kun eivät avaudu kaikille ja hauskaksi tarkoitetusta läpästä voi jäädä tosi outo kuva tai paha mieli ulkopuoliselle. Ongelma voi olla myös vaikkapa larppi-ilmottautumisesta saatujen hylsyjen käsittely. Pienistäkin asioista saa sanoa!
Your answer
Mitä mahdollisia ratkaisuja näkisit havaitsemiisi ongelmiin? Esimerkki: Kiivaana käyvässä keskustelussa voisi ottaa tavaksi ottaa vähän etäisyyttä asiaan ennen kuin käy kommentoimassa. Oma kommentti on hyvä lukea ja vaikka pohtia, viekö tämä keskustelua eteenpäin, ennen enterin painamista.
Your answer
Mitä asioita toivoisit muiden huomioivan omassa kommunikaatiossaan? Esimerkki: Toisen voisi toivoa ottavan henkilökohtaisesti yhteyttä, jos on konflikti, sen sijaan, että tämä avautuisi aiheesta Facebook-ryhmässä.
Your answer
Mitä voisit itse tehdä paremmin, kun osallistut keskusteluun skenen sisäisessä ryhmässä, olipa kyse facebookista, muusta mediasta tai tilanteesta kasvokkain? Esimerkki: Voisin lopettaa itseni mollaamisen ja kehua sekä kannustaa toisia enemmän.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service