Lezing 'Rehabilitatie van oorlogsverminkten’
Op 6 juni vertelt Pieter Verstraete over de heropvoeding van Belgische militaire oorlogsblinden uit de Eerste Wereldoorlog. Hij zoomt hierbij in op de heropvoedingsinitiatieven om tijdens de oorlog deze ‘oorlogsverminkten’ opnieuw onafhankelijk te maken. Daarnaast heeft hij het ook over de impact van deze heropvoeding op de tussenoorlogse, algemene omgang met blinde mensen. Hierbij verduidelijkt hij de cruciale invloed van WOI op onze omgang met mensen met een beperking.

Pieter Verstraete werkt als hoofddocent historische pedagogiek aan de onderzoekseenheid ‘Educatie, Cultuur en Samenleving’ (KU Leuven). Zijn onderzoek focust enerzijds op de geschiedenis van het onderwijs aan mensen met een beperking. Anderzijds ligt de focus op de rol van stilte en geluid in de geschiedenis van onderwijs, opvoeding en vorming. Hij is ook curator van het Leuvense DisABILITY Filmfestival en zetelt in verschillende raden van bestuur en wetenschappelijke commissies met betrekking tot erfgoed.

Praktisch:

- Start om 19u45
- Kenniscentrum, Ieperstraat 1 B-8980 Zonnebeke
- €5,00/persoon, incl. drankje
- Inschrijvingen beperkt tot 40 personen
- Betaling cash bij aankomst

Naam *
Your answer
E-mail *
Your answer
Aantal personen *
Ik wens me te abonneren op de nieuwsbrief *
De bovenstaande gegevens worden enkel bewaard in het kader van organisatorische redenen met betrekking tot de lezing. Indien u hiermee akkoord was, worden uw gegevens bewaard om u te informeren via de nieuwsbrief. Deze gegevens worden niet gebruikt voor andere commerciële doeleinden. De persoonsgegevens zijn enkel toegankelijk voor het MMP1917 en worden niet doorgegeven aan externe partijen. *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service