Školski DIZAJNATON "Grad budućnosti"
Školski Dizajnaton (dizajn maraton) na temu “Grad budućnosti” ove godine održava se 25. maja od 10 do 15h u Muzeju nauke i tehnike (Dobračina 51) u okviru Mikser festivala.

Namenjen je učenicima I do VI razreda osnovnih škola. Bavi se temama strukturisanim oko centralne teme “Održivi razvoj gradova” (11. cilj UN ciljeva održivog razvoja ).

Prijave su otvorene na ovom linku do 20. maja https://forms.gle/99DJ4aDQXzSD3K2o6 nakon čega ćemo kontaktirati prijavljene i poslati detaljnije informacije o dečjem učešću na događaju.

Broj dece je ograničen na 30. Učesnike biramo na osnovu njihove motivisanosti da učestvuju u događaju. Takođe vodimo računa da učestvuje jednak broj devojčica i dečaka u događaju.

Designathon Works ® (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstiče decu uzrasta od 7 do 18 godina na kreativno rešavanje ekoloških i društvenih izazova s ciljem kreiranja inovativnih rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Na ovom takmičenju, deca će raditi u timovima po dvoje i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja i različitih reciklažnih i kreativnih materijala, a sa njima će raditi fasilitatori Dizajnaton metoda.

Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem. Dečji radovi biće predstavljeni na pratećoj izložbi dizajna DESIGN EXPO u Muzeju nauke i tehnike, a tri najbolja tima kao nagradu dobijaju besplatno učešće na drugom Globalnom Dizajnatonu (dizajn maratonu) koji se održava 16. novembra u Beogradu i mogućnost da osvoje vredne nagrade.

U prilogu Vam dostavljamo prezentaciju događaja i nekoliko fotografija da biste stekli jasniju sliku o čemu se radi. U nastavku je i link https://bit.ly/2U3Lh72 gde možete videti kako je izgledao prvi Globalni dečiji Dizajnaton u Beogradu na kome je učestvovalo 62 dece i 18 osnovnih škola i koji se prošle godine odigrao 3. novembra na temu “Život na Zemlji” uz medijsko pokroviteljstvo RTS-a.

Ovogodišnji školski Dizajnaton se održava u partnerstvu sa Muzejom nauke i tehnike, Mikser festivalom, Divac Fondacijom i uz podršku EU programa “Smart Start” koji u Srbiji sprovode Građanske inicijative.

Organizator ovog događaja je KIDHUB - dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. Od 2018. godine predstavnik smo Designathon WorksⓇ edukativnog programa za Srbiju. Program se realizuje u više od 35 zemalja sveta i deo je ASHOKA mreže. Zasnovan je na konceptu „otvorenih inovacija“, Mejker obrazovnom konceptu i design thinking metodologiji. Designathon Works Ⓡ je metodologija koju je osmislio tim edukatora, društvenih preduzetnika i dizajnera iz Holandije sa željom da podstaknu razvoj dece kao “changemakera”.
Email address *
Ime i prezime roditelja?
Mejl adresa roditelja?
Ime i prezime deteta?
Škola koju dete pohađa?
Razred koji dete pohađa?
Zašto se prijavljuješ na Školski DIZAJANTON "Grad budućnosti"? (pitanje je namenjeno učesniku-ci DIZAJNATONA)
Koje teme te najviše zanimaju? (pitanje je namenjeno učesniku-ci DIZAJNATONA)
Clear selection
Da li je Vaše dete nekada pohađalo programe KIDHUB-a koji organizuje Školski DIZAJANTON "Grad budućnosti"?
Tokom događaja je planiran ručak za decu. Da li Vaše dete ima neku alergiju na hranu?
Da li se obavezujete da će Vaše dete prisustvovati Školskom DIZAJNATONU u celini od 10h do 15h?
Clear selection
Da li želite da Vas obaveštavamo o drugim događajima i programima KIDHUB-a?
Clear selection
Da li odobravate organizatoru događaja da Vaše dete bude fotografisano i napravljen kratak video u cilju promocije na našem veb sajtu i društvenim mrežama, kao i potencijalno na vebsajtu i društvenim mrežama partnera događaja - Mikser festival, Muzej nauke i tehnike i Divac Fondacija?
Clear selection
Clear selection
Clear selection
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy