Prijavnica na 40 urno brezplačno usposabljanje za samostojno ustvarjanje na področju DIGITALNE KULTURE v okviru operacije ARTEHGAL
KOMU JE NAMENJENO?
Usposabljanje je namenjeno pripadnicam in pripadnikom manjšinskih etničnih skupnosti* ter invalidom, ki bodisi že delajo v kulturi, bodisi želijo na področjih usposabljanja delati ali poglobiti svoje kompetence, izboljšati svoje zaposlitvene možnosti, pričeti novo ali razširiti obstoječo dejavnost.

🆓Brezplačno 40-urno usposabljanje za samostojno ustvarjanje na področju DIGITALNE KULTURE (sklop DIGITALNA KULTURA) je eden od petih sklopov usposabljanj operacije ARTEHGAL v okviru javnega razpisa Ministrstva za kulturo za izbor operacij za večjo socialno vključenost pripadnikov ranljivih družbenih skupin na področju kulture in kreativnega sektorja ter krepitvi njihove samozavesti in socialne vključenosti v širše družbeno okolje, v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2018-2019. Ostali sklopi so: RASTLINE, KOVAŠTVO, ZEMLJA IN ŽIVALI.

OPIS IN TRAJANJE USPOSABLJANJA
Vsebina usposabljanja [SKLOP – DIGITALNA KULTURA] je prilagojena potrebam in predznanju udeležencev. Obsega predavanja in praktično delo v trajanju 40 ur.
Usposabljanje poteka do dvakrat tedensko oz. v dogovoru z udeleženci od 21. marca 2019 v Solkanu, v prostorih krajevne skupnosti, Trg Jožeta Srebrniča 7 (dostopno za invalide).

❗PRIDOBLJENE KOMPETENCE
Po redni udeležbi in uspešno zaključenem 40-urnem usposabljanju bodo udeleženci pridobili kompetence za delo z digitalnimi pripomočki. Vešči bodo zajema in obdelave slik in videa. Spoznali bodo sodobno fotografsko in snemalno opremo in programe ter različne načine uporabe slikovnih gradiv v sodobnih digitalnih izdelkih.

PROGRAM:
➡ Fotografija
- osnove fotografije (osvežitev znanja)
- oprema, programska oprema, terminologija
- tehnična (produktna) in dokumentarna fotografija
- delo z lučmi, stojali, studijskimi ozadji
- fotografske panorame, panorame 360o
- način fotografiranja, specifična programska oprema
➡ Sodobni mediji
- priprava fotografskih in video gradiv za uporabo v sodobnih medijih
- predstavitev in distribucija fotografskih in video izdelkov
- avtorske pravice, GDPR (osnove)
➡ Video
- osnove video snemanja (oprema, programska oprema, terminologija)
- dokumentarni video
- predprodukcija (raziskava tematike, scenarij, snemalna knjiga, načrtovanje snemanja)
- produkcija (snemanje - ekipa, oprema, organizacija, izvedba snemanja: delo na terenu)
- postprodukcija (obdelava posnetega materiala, montaža)
- delo z zvokom (snemanje in postprodukcija)
➡ Specifične tehnike foto in video produkcije
- fotografiranje in snemanje iz zraka (prikaz)
- fotogrametrija – fotografski 3D model (prikaz)
- tehnologije za razširjeno (AR) in navidezno (VR) resničnost (prikaz)

➡ Splošno: informacije o možnostih individualnega ali skupinskega (so)delovanja po zaključku usposabljanja
➡ DOBRO JE VEDETI: Izdelki udeležencev bodo predstavljeni na dogodkih projekta ARTEHGAL. Zaželjeno je, da udeleženci na usposabljanju uporabljajo svojo opremo (fotoaparat). Učili se bomo v predavalnici in na terenu.

❗PRIJAVA
⌛ Pisne prijave zbiramo do vključno 28. marca 2019 oz. do zapolnitve mest. Prijavo bomo pisno potrdili. Veseli bomo vseh motiviranih, uka in ustvarjanja željnih kandidatk in kandidatov. Obljubljamo enkratno vrhunsko ustvarjalno okolje.

❗LOKACIJA IN URNIK
Delavnice bomo izvajali 1x na teden oz. po dogovoru udeleženci s pričetkom 21. marca ob 10. uri na naslovu Trg Jožeta Srebrniča 7, 5250 Solkan.


Potencial, Inštitut za revitalizacijo podeželja, Lokovec
Sanja Popov Leban, koordinator operacije ARTEHGAL
Mtel: +386 41 514 381
Aleksander Grum, AŽMURK Zavod za razvoj kulturnih dejavnosti ranljivih skupin
Mtel: +386 41 400 963
FB/Artehgal
www.artehgal.si
e-naslov: info@artehgal.si


*manjšinske etnične skupnosti (pripadniki italijanske in madžarske narodne skupnosti, romske skupnosti, narodnih skupnosti, opredeljenih v Deklaraciji Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji - Albanci, Bošnjaki, Črnogorci, Hrvati, Makedonci in Srbi), nemško govoreče etnične skupine v Sloveniji, različne manjšinske etnične skupnosti ter priseljenci.

Usposabljanje se izvaja v okviru operacije Artehgal, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (www.eu-skladi.si). Izvaja se v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, prednostne naložbe: 9.1 Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti, specifičnega cilja: 9.1.3 Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.
Email address *
Ime in Priimek *
Your answer
Naslov (Ulica, pošta in kraj) *
Your answer
Telefonska številka oz. kontakt *
Your answer
Starost udeleženca/ke *
Required
Spol (izberi) *
Potrditev prijave *
Required
Samoopredelitev povezana s cilji operacije Artehgal (izberi) *
- manjšinske etnične skupnosti (pripadniki italijanske in madžarske narodne skupnosti, romske skupnosti, narodnih skupnosti, opredeljenih v Deklaraciji Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, nemško govoreče etnične skupine v Sloveniji, različnih manjšinskih etničnih skupnosti ter priseljencev)
Required
S potrditvijo se strinjate z zbiranjem vaših osebnih podatkov *
Required
Izjava o varstvu in uporabi osebnih podatkov *
S klikom na gumb “POŠLJI” soglašam, da se podatki iz prijavnice uporabijo izključno za potrebe operacije Artehgal, obdelavo podatkov za pripravo projektnih poročil operacije Artehgal, ki se bo izvajala do 31.12.2019, in sicer za (odkljukajte):
Required
Varstvo podatkov
POTENCIAL, Inštitut za razvoj podeželja, Lokovec kot vodilni partner operacije Artehgal se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam, razen:
- zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu, za račun, po navodilih in pod nadzorom POTENCIJAL, Inštitut za razvoj podeželja, Lokovec in
- državnim organom na podlagi njihove obrazložene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka.
Zbrane osebne podatke bo POTENCIAL, Inštitut za razvoj podeželja, Lokovec hranila do zaključka projekta ali do preklica privolitve posameznika. Posameznik ima pravico privolitev kadarkoli pisno preklicati; izjavo o preklicu privolitve posreduje na e-naslov: artehgal@gmail.com ali info@artehgal.si. Na enak način lahko zahteva tudi dostop do podatkov, ki se nanašajo nanj, uveljavlja pravico do popravka ali izbrisa osebnih podatkov, omejitve obdelave, ugovora obdelavi in prenosljivosti podatkov.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service