Upitnik za volontere/ke 2019/2020
Dragi učenici/e, ukoliko želite da postanete članovi/ice Volonterskog kluba, prvi korak ka tome jeste da ispunite ovaj upitnik, Nakon toga, potražite zatvorenu Fb grupu Volonterski klub Gimnazije "Slobodan Škerović". Oni koji su ispunili upitnik, biće dodati u grupu i pozvani na prvi sastanak koji ćemo organizovati tokom oktobra.


Više o klubu: Volonterski klub Gimnazije „Slobodan Škerović“ formiran je školske 2006/07. godine sa željom i ciljem da se u obrazovnoj instituciji, među učenicima i nastavnicima/ama, promoviše i afirmiše volonterski rad kao organizovan način uključivanja mladih u određene volonterske aktivnosti i stvaranje mogućnosti za njihovu realizaciju, uz prepoznavanje vrijednosti koju imaju za našu zajednicu.

U proteklih dvanaest godina, realizovali smo brojne humanitarne akcije, koncerte, dešavanja, ekološke akcije pošumljavanja i čišćenja, uzeli učešće u sportskim i kulturnim manifestacijama, različitim kampanjama za podizanje svijesti javnosti, podržali osnivanje volonterskih klubova i uvezivali kroz zajedničke akcije učenike/ce iz osnovnih i srednjih škola, ali i učestvovali u brojnim radionicama, obukama, panel diskusijama, konferencijama u zemlji i šire. Ponosni smo na projekte u čijoj smo realizaciji učestvovali, a posebno na projekte koje smo osmišljavali i realizovali, poput: „Pripovjedaonica“, “No hate offline, no hate online“, „Crna Gora bez mržnje“, „Osnivanje Omladinskog kluba Gimnazije“, „Škoćnjak“. Projekti „Pripovjedaonica“ i “No hate offline, no hate online“ prepoznati su kao pozitivni primjeri društvenih inovacija u oblasti obrazovanja za 2015. godinu.

Dobitnici smo dvije godišnje nagrade:
- Godišnja NVO nagrada za razvoj volonterske kulture – dodijeljena od strane Asocijacije za demokratski prosperitet-Zid, OEBS Misija u Crnoj Gori i Mreže mladih u Jugo-istočnoj Evropi (5. decembra 2007) za koordinatorku kluba, Vanju Rakočević;
- Godišnja nagrada za doprinos razvoja volonterizma u 2014. godini – dodijeljena od strane Nacionalnog volonterskog servisa Asocijacije za demokratski prosperitet Zid i Fondacije „Petrović Njegoš“ u saradnji sa Skupštinom Crne Gore.Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy