Opname geïnteresseerdenlijst puppy Barbets du Pont Dix

Er zijn geen goede of foute antwoorden op de volgendevragen, de juiste match vinden tussen koper en pup is het doel. Het zijn veel vragen en misschien vind je ze diepgaand. Mijn bekommernis om het welzijn van de pup maar zeker ook het geluk van jullie als nieuwe baasjes, is groot.

Na het versturen van onderstaand en door jou ingevulde aanmeldformulier bekijk ik jouw info en antwoorden uitgebreid. De plaatsing van de pups wil ik graag heel zorgvuldig doen. Daarom word jij gevraagd om dit formulier zo goed en volledig mogelijk in te vullen, zodat ik inzicht krijgt in jouw woon- en leefsituatie. Het kan natuurlijk zijn dat ik meer inschrijvingen ontvangt dan d'Eau pups krijgt. Er wordt daarbij dan zoveel mogelijk in het belang van de pup gedacht en ik ga op zoek naar de beste combinatie tussen pup en koper. Het door jou ingevulde formulier helpt me later om een zo goed mogelijke keuze te maken. We zullen elkaar zeker nog vaak ontmoeten: je bent hier steeds welkom. Op 7 weken doen we bij elke pup een puppygedragstest: we doen er alles aan om jullie en de pups zo goed mogelijk te leren kennen én te betrekken in het hele proces.
Als je het formulier hebt teruggestuurd, ontvang je van mij weer een bevestiging van de opname op wachtlijst van Barbetkennel du Pont Dix.  
Een volgend nest is gepland eind 2024, teef: Barbedoux Cinema Popcorn. Maar alles hangt af van haar loopsheid en de beschikbaarheid van de meest geschikte dekreu.

Over volgende geplande nesten word jij uiteraard goed mee op de hoogte gehouden als je je aanmeldt op de geïnteresseerdenlijst.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Jouw/jullie naam *
Wat is je adres? *
Telefoonnummer *
Uit hoeveel personen bestaat jouw gezin? (samenstelling + leeftijd) *
Hoe zou jij in je eigen woorden je gezin omschrijven? (sportief, levendig, rustig, regelmatig bezoek over de vloer (met jonge kinderen, met andere honden,...) ,  etc) *
Is er iemand in het gezin met een allergie, beperking, ernstige ziekte *
Wat is de werksituatie van jou en je (eventuele) partner? (fulltime, deeltijds, thuiswerk, etc) *
Hoe lang verwacht je dat de hond alleen kan zijn? *
Zijn er reeds honden aanwezig in jullie gezin? *
(Zo ja, benoem aantal, ras en geslacht en leeftijd (& eventueel gesteriliseerd/gecastreerd/intact).)
Zijn er nog andere dieren aanwezig in het huis?
*
(Zo ja, benoem ook welke dieren)
Wat is woonsituatie? In de stad of op de buiten? Is er een tuin,  hoe groot is die, is die omheind, mag de hond vrij in de tuin? *
Mag de hond binnenshuis?  *
Waar zal de hond verblijven als je niet thuis bent? (bench, los in huis, buiten in de tuin, buitenkennel, andere opvang., ...) *
Hoe ziet een doordeweekse dag er voor jullie uit? *
Specifieer ook hoe lang de hond dagelijks gemiddeld alleen zal zijn.
Wie zal de hond uitlaten? Hoeveel tijd kan je besteden aan wandelen/uitlaten? *
Welk gezinslid doet wat met of voor de hond? *
Wat doe je met de hond als jullie op vakantie gaan?  *
Wat voor ervaring heb je in het opvoeden van honden?  *
Sinds wanneer ken je het ras Barbet en hoe zijn jullie in contact gekomen met dit ras?  *
Welke eigenschappen vind jij het belangrijkste voor jouw toekomstige puppy? (goed waken, sportief, kindvriendelijk, rustig, actief, zelfstandig, zachtaardig, sterke wil, goed trainbaar, ...) *
Waarom denk je dat de Barbet het juiste ras is voor jullie? *
Heb je een voorkeur voor een reu of een teefje? Leg even uit waarom dit voor jou of je situatie belangrijk is? *
Ben je van plan met de hond (gehoorzaamheids/cursus)training (puppy, puber, ... te volgen)? *
Ben je van plan de hond in te zetten als sporthond? En over welke hondensport denken jullie na? *
Wil de de hond gebruiken als jachthond? *
Heb je interesse in een hond die geschikt als therapiehond (als begeleider vorm je een team met de hond en ga je op bezoek op kantoor, school, woonzorgcentrum,...) of als hulphond (een hond opgeleid om bv een gezinslid met autisme, adhd, dementie, persoonlijkheidsstoornissen, ...te ondersteunen)? *
Wens je te gaan showen met de hond? *
Hoe denken jullie over het intact houden / castratie van de hond *
Wil je met de hond gaan fokken als die er de leeftijd voor heeft, mentaal volwassen is en voldoet qua karakter, gezondheid en bouw? *
Ben je geïnteresseerd om gastgezin te zijn voor een toekomstige fokteef of dekreu? *
De Barbet, de Franse Waterhond, is een hond die relatief veel vachtverzorging nodig heeft. Hoe wil jij het vachtonderhoud van jouw hond gaan regelen?  *
Waarom zou je graag een pup van Barbetkennel du Pont Dix willen? *
Sta je ook op andere wachtlijsten?  *
Required
Hoe ben je bij ons terecht gekomen?  *
Ik licht graag nog toe dat ik met de antwoorden op al de vragen die hierboven gesteld worden, een beeld probeer te krijgen van jullie situatie. Ik probeer zo goed mogelijk samen met jou de meest geschikte pup uit het nest te kiezen. Een voorbeeld: een pup met een sterke aanleg tot werken (bv. therapiehond, jachthond, ...) past het best bij iemand die deze talenten wil en kan inzetten. Voor iemand die wil gaan showen, kies ik beter een pup die aan alle rasstandaarden voldoet, voor wie een gezinshond wil, is een goede 'klik' met de pup het allerbelangrijkste. Je las het al in de inleiding: er zijn geen goede of foute antwoorden op deze vragen, de juiste match tussen koper en pup is voor mij een prioriteit bij de toewijzing van toekomstige puppy's. 

Ik vind het belangrijk om veel zorg en tijd te besteden aan de voorbereiding van de fokcombinatie en in de 8-9 weken dat de pups hier zijn, ben ik 24/7 bij de moederhond en de pups aanwezig om dit goed te begeleiden.

Zowel de reu als de teef worden vooraf gescreend op gezondheidszaken, graad van verwantschap en gedrag. Meer details over aandoeningen waarop getest wordt, lees je op www.honderweg.be. Ook hun stamboom en afkomst wordt bekeken. Alle gezondheids- en gedragstestresultaten zijn ter inzage, aarzel niet om er naar te vragen!
Het start dus met de zoektocht naar een goed matchende reu. Als die gevonden is en beschikbaar is, dan wordt er een dekafspraak gemaakt. Wanneer de teef loops is wordt met bloedonderzoek vastgesteld wat de optimale dag is. Ze is dan dekrijp. Met de teef rijd ik dan naar de reu voor de dekking. Jullie krijgen alle info over de reu en de inteeltcoëfficiënt van de combinatie. 
Na een maand kunnen we met een echo zien of de dekking geslaagd is en  9 weken na de dekking worden dan de pups geboren. 

Van zodra jullie op de lijst staan, houd ik jullie op de hoogte van dekkingen en voortgang van de dracht. De wijze waarop, spreken we steeds duidelijk af. Wanneer de pups geboren zijn, laat ik je weten of je al dan niet in aanmerking komt voor een pup uit het nest (alles is afhankelijk van de grootte en de samenstelling van het nest). Van zodra jij een pup uit het nest hebt toegewezen gekregen (op basis van voorkeur geslacht), wordt dit bevestigd en definitief na ontvangst van een aanbetaling van 250 euro. 

Jullie zijn welkom voor puppybezoek vanaf dat de pups ongeveer 4 weken oud zijn, ik betrek jullie graag vroeg in de verzorging en opvoeding. Dagelijks ben ik begaan met hun socialisatie: de pups wennen aan geuren en kleuren, bezoek en aanraking door mensen in alle formaten en gedaantes, wennen aan andere honden en andere dieren, prikkels in huis (bv. stofzuiger, radio, koffie-apparaat, ...) en daarbuiten , eerst in onze eigen tuin daarna met de auto of DoggyRide verder in het dorp (gras, verschillende ondergronden, de grasmaaier, auto's, fietsers, de winkel, ...). Het hele nest gaat ook mee op bezoek in het woonzorgcentrum waar d'Eau als therapiehond aan het werk is. Ik hecht veel waarde aan een goede socialisatie en die start bij mij, in het nest.

De uiteindelijke keuze van welke pup naar welke koper zal gaan, gebeurt pas als de pups ongeveer 6-7 weken zijn. Dan zijn de karakters en bouw duidelijker geworden. Natuurlijk kan je tijdens de nestperiode jouw voorkeur al kenbaar maken en ik probeer altijd in gezamenlijk overleg en in alle redelijkheid de beste keuze voor pup en koper te maken. 
Door mijn dagelijks leven met de pups, het nest, mijn inzicht in hondengedrag en karakters van pups en door overleg en advies van een objectieve professional in puppy/gedragstesten kan ik met inzicht in het karakter van iedere pup, de kopers naar beste vermogen adviseren. 

Mijn pups mogen het nest verlaten en met hun nieuwe gezin naar hun gouden mand vertrekken als ze minstens 8 weken oud zijn. 
Vaccinatie, registratie chip, DNA-profiel, ontworming en pedigree/stamboom zijn allemaal inbegrepen. Pups die naar een buitenlands gezin vertrekken, worden op de leeftijd van 12 weken gevaccineerd voor rabiës. Dat is een Europese verplichting voor de pups het land van herkomst mogen verlaten.

Bij elk nest wordt een reünie georganiseerd. Een heerlijk moment waarop ik alle pups weer kan zien en de baasjes met elkaar kennis kunnen maken. Via de groeps-app zullen we ervaringen uitwisselen en hopelijk posten jullie veel leuke foto's van de opgroeiende hond.  Ook later in het hondenleven probeer ik regelmatig contact te houden met de kopers en de honden. 
Gastgezin zijn van een Barbet
Het is mogelijk om gastgezin te worden voor een reu of teef.
Als fokker hou ik van mijn honden en wil graag een bijdrage blijven leveren aan de instandhouding van mijn ras, op deze manier kan er op een verantwoorde manier worden gefokt met nazaten van mijn honden en kan ik hun bloedlijnen blijven voortzetten.
De pup groeit bij jou op en maakt deel uit van jouw gezin. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvoeding, socialisatie en gezondheid van je Barbet. Wanneer de hond een bepaalde leeftijd heeft bereikt, wordt bekeken of hij/zij geschikt is om als dekreu of als fokteefje te worden ingezet. Op basis van mijn eigen ervaringen met de Barbet, zullen mijn Barbets niet eerder dan 2-2,5 jaar worden ingezet als dekreu of hun eerste nestje krijgen. Het is individueel bepaald maar de hond moet uitgegroeid zijn tot een echt mentaal volwassen reu of teef, eerder kunnen zij een eerste dekking/eerste nestje niet aan.

Omdat ik altijd en in elke situatie voor al mijn honden die hier wonen en hier geboren worden het beste voor heb, voer ik open communicatie, er moet wederzijds vertrouwen zijn en daarom onderhouden we regelmatig contact en mag het gastgezin haar verwachtingen uitspreken en zodat we op elkaar kunnen afstemmen.  We maken vooraf hele duidelijke en vastgelegde afspraken. 

Natuurlijk komt er meer bij kijken, dat bespreken we bij een gezellige kop koffie of op een leuke wandeling samen. 
Barbetkennel du Pont Dix

A. Hoefnagels
Kanaallaan 49, 2960 Sint-Lenaarts
anya@honderweg.be
0032 473 703 211
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy