Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση «Ζωντανή Βιβλιοθήκη: Η Δίκαιη Μετάβαση της Κοζάνης ως ένα ανοιχτό βιβλιο», του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας-Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας | Κοζάνη

Η παρούσα φόρμα λαμβάνει υπόψη τις διατάξεις του GDPR (Οδηγία ΕΕ 2016/679) καθώς και τον ελληνικό νόμο 4624/2019 και με την συμπλήρωση της συμφωνείτε με την καταχώρηση, επεξεργασία και χρήση των στοιχείων σας σε εσωτερικές διεργασίες του ΟΕΝΕΦ και της ομάδας υλοποίησης, για ενημέρωση σας σε σχέση με το συνέδριο, καθώς και επικοινωνία με τον ΟΕΝΕΦ σχετικά με τις λεπτομέρειες που αφορούν στην παρουσία σας εκεί και την ανατροφοδότηση μετά το πέρας των συζητήσεων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 30 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου 2023

Θα δοθούν Πιστοποιήσεις Συμμετοχής!

Η νέα δράση του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας των νέων της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας σχετικά με τη διαδικασία της Δίκαιης Μετάβασης της πόλης, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το συνέδριο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα EUTeens4Green, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και είναι 1 από τις 75 δράσεις που εγκρίθηκαν σε όλη την Ευρώπη, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί για την πόλη της Κοζάνης, στην Κοζάνη.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2023 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 29-09-2023 
17.00-17.30 - Εγγραφές 
17.30-19.30 - 1η Θεματική: Κοζάνη & Δίκαιη Μετάβαση 
19.30-20.00 - Συζήτηση 

--
Σάββατο 30-09-2023
10.00-10.30 - Εγγραφές 
10.30-11.30 - Παράλληλες συνεδρίες 
-Ζώντας στην Κοζάνη του λιγνίτη και των ορυχείων
-Ζώντας στην Κοζάνη των δεξιοτήτων,  των προοπτικών, της τεχνολογίας 
11.30-12.00 - Διάλειμμα
12.00-13.00 - World Cafe: Πώς οραματιζόμαστε την Κοζάνη του 2050; 

Το συνέδριο «Ζωντανή Βιβλιοθήκη:  Η Δίκαιη Μετάβαση της Κοζάνης ως ένα ανοιχτό βιβλίο» έχει ως στόχο να αγγίξει τα σύνθετα ζητήματα της Δίκαιης Μετάβασης μέσα από το βλέμμα των ανθρώπων της πόλης, των φορέων της, των ενεργών κυττάρων αυτής της διαδικασίας. Στόχος μας να μάθουμε από τους ανθρώπους αυτούς πώς βίωσαν το λιγνίτη, πώς βιώνουν τη μετάβαση, σε ποιά φάση βρισκόμαστε τώρα.

Τι εννοούμε με την φράση «ζωντανή βιβλιοθήκη»;

Η «ζωντανή βιβλιοθήκη» (Living Library) είναι ένα αναγνωρισμένο εργαλείο ευαισθητοποίησης, ενδυνάμωσης, αλληλεπίδρασης μέσα από την ανθρώπινη επαφή. Οι συμμετέχοντες σε μια δραστηριότητα ζωντανής βιβλιοθήκης, αλληλεπιδρούν με τον ομιλητή σαν να διαβάζουν ένα ανοιχτό-ζωντανό βιβλίο. Ο ομιλητής αφηγείται την ιστορία του και είναι ο ίδιος ένα ζωντανό βιβλίο.

Ποιά θα είναι η βασική εμπειρία των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στο συνέδριο; 

Το συνέδριο τοποθετεί στο επίκεντρο τους ανθρώπους της πόλης της Κοζάνης και τις δικές τους ιστορίες/αφηγήσεις σχετικά με 5 διαφορετικές θεματικές. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο συνέδριο θα μπορούν να παρακολουθούν στην ουσία ένα «ανοιχτό βιβλίο» που θα καταγράφεται ζωντανά μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων αυτών.  Έτσι, όχι μόνο θα δημιουργήσουμε ένα  «ψηφιακό οπτικοακουστικό «βιβλίο» για τη μετάβαση της Κοζάνης, το οποίο θα αποτελέσει   σημείο αναφοράς για τους πολίτες, και κυρίως τους νέους και τις νέες της πόλης για την ενεργό συμμετοχή τους στη διαδικασία της πράσινης μετάβασης, αλλά θα είναι και ένα αρχείο προσβάσιμο  στις μελλοντικές γενιές. Φυσικά οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μπορούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο με τις ερωτήσεις, τα σχόλια, τις τοποθετήσεις τους. 

Βρείτε περισσότερα για το πρόγραμμα EUTeens4Green εδώ: https://participate.euteens4green.org/
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για εμάς: https://www.oenef.eu/

Γλώσσα διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η ελληνική.

Υ.Γ. *Καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής*
Email *
Επώνυμο *
Όνομα *
Τηλέφωνο  *
Ιδιότητα *
Τόπος Διαμονής   *
Πόσο σε απασχολεί το ζήτημα της Δίκαιης Μετάβασης της Κοζάνης; *
Πιστεύεις πως οι νέες και οι νέοι της πόλης θα μπορούσαν να συνεργαστούν με στόχο να ενδυναμώσουν τη φωνή τους σχετικά με το μέλλον της; *
Είσαι ικανοποιημένος/η από τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες σχετικά με το μέλλον της Κοζάνης από τους εμπλεκόμενους φορείς; *
Πώς έμαθες για το συνέδριο; *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy