Dagexcursie: HG Roterodamum, Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst naar het Nationaal Archief
Op zaterdagmiddag 15 juni bezoeken Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst en Historisch Genootschap Roterodamum tussen 14.00 en circa 17.00 uur het Nationaal Archief.

Onder begeleiding van Wim Manuhutu (directeur van het Migratiemuseum Den Haag) en Paul van de Laar (directeur van Museum Rotterdam) wordt de tentoonstelling Topstukken bezocht met daarbij speciale aandacht voor de stukken van de Curaçaose slavenopstand van Tula (1795), de afschaffing van de slavernij (1863), de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië (1949) en de onafhankelijkheidsverklaring van Suriname (1975).

Aansluitend zullen Wim Manuhutu en Paul van de Laar een presentatie houden over deze stukken, hun context en de relatie met het heden. Tevens zal er met de verschillende aanwezigen een gesprek gevoerd worden over de betekenis van deze stukken.

Programa:

14.00 uur - Ontvangst met koffie en thee
14.30 uur - Bezoek aan te tentoonstelling Topstukken
15.30 uur - Presentaties Wim Manuhutu en Paul van de Laar en gesprek met de aanwezigen
16.15 uur - Afsluiting met een drankje

De kosten voor deze excursie bedragen € 7,50 dat is inclusief consumpties en toegang tot de tentoonstelling.

Wilt u deelnemen aan dit bezoek dan kunt u hieronder uw e-mailadres en naam achterlaten. De details voor de kosten voor de deelname worden per mail naar u verzonden zodat ze kunnen worden voldaan.

Er is plek voor maximaal 40 deelnemers (twintig voor Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst en twintig voor Historisch Genootschap Roterodamum). Op volgorde van aanmelding zal de deelnemerslijst worden gevuld.

Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag
gelegen naast NS Station Den Haag Centraal

Email address *
Naam deelnemer *
Your answer
Afschaffing slavernij, 1 juli 1863 - Nationaal Archief Kabinet des Konings, Kabinet der Koningin, inventarisnummer 1383A
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service