Nominering/Intresseanmälan gällande nämndemän för Miljöpartiet Stockholmsregion - vakanser 2018
Hej!

Miljöpartiet i Stockholmsregionen söker nyfikna och samhällsengagerade personer som under mandatperiod till december 2019 vill tjänstgöra som nämndemän vid olika domstolar. För att förbättra representationen ser vi gärna yngre kandidater som inte är medlemmar i något politiskt parti och inte bor i Stockholms stad, men där valberedningen i vanlig ordning gör bedömningar om lämplighet.
Valbar till nämndeman är varje myndig svensk medborgare som är folkbokförd inom respektive domstols domkrets. Ej valbara är lagfarna domare, åklagare, poliser, advokater och annan som har till yrke att föra andras talan inför rätta samt anställd vid domstol, Skatteverket, länsstyrelsen, Försäkringskassan, Migrationsverket eller Transportstyrelsen.

Mer information om nämndemannauppdraget kan sökas på http://www.blinamndeman.se/ eller https://sv.wikipedia.org/wiki/Nämndeman

Här kan du till den 25 juli 2018 själv anmäla intresse eller nominera en annan person (den nominerade skall vara tillfrågad) som
* Nämndeman i förvaltningsrätten Stockholm (personer skrivna i Stockholm län förutom Sigtuna, Upplands Väsby och Uppsala)
* En plats finns i Svea Hovrätt.
Vi ber dig dessutom att lämna kontaktuppgifter till två referenser som valberedningen kan kontakta vid behov.

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol och handlägger mål som främst rör tvister mellan enskilda personer och myndigheter. Inom Förvaltningsrätt handhas många olika mål, till exempel skattemål, mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål, mål enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), mål enligt lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), psykiatrimål, laglighetsprövning enligt kommunallagen, utlännings- och medborgarskapsmål samt övriga mål som kan handla om körkortsingripanden, tillstånd att servera alkohol eller frågor som berörs i djurskyddslagen och mål med EG-rättslig anknytning, till exempel mål om offentlig upphandling eller stöd inom jordbruket.

Förvaltningsrätten i Stockholm ligger på Tegeluddsvägen 1.

Svea Hovrätt
Hovrättens huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagas från de tingsrätter som ingår i Svea Hovrätts domkrets. I domkretsen ingår 14 tingsrätter i Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Gotlands, Västmanlands och Dalarnas län. Erfarenhet från tingsrätt är meriterande. Om man sitter i tingsrätt och vill byta till Svea Hovrätt kommer det emellertid att innebära viss tidsspillan eftersom avsägelse först måste vara officiell i den tingsrätt man sitter i innan byte kan ske.


Vid ytterligare frågor kontakta gärna valberedningmpstockholmsregion@gmail.com

GDPR *
Dina uppgifter samlas in för att utgöra underlag för beredning till en förtroendepost för Miljöpartiet de Gröna till den post du sökt. Uppgifterna kommer sparas mandatperioden ut (2022-12-31), men du kan begära att få dina uppgifter bortsorterade efter att den aktuella posten du sökt till tillsatts. Kontakta valberedningmpstockholmsregion@gmail.com för att få dina uppgifter borttagna. Endast valberedningen i Stockholmregionens distrikt har tillgång till uppgifterna. I det fall du nominerar en annan person kommer denne få information om att den nominerats, och få ovanstående information så snart som möjligt.
Required
Vem avser nomineringen/intresseanmälan? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service