Обуки за „Фасадер“ и „Гипсер-монтер“
Обуката е наменета за млади невработени лица на возраст од 17 до 29 години и ќе се одржува во Скопје. Повикот е отворен за лица со место на живеење во Скопје, Гостивар, Тетово, Велес, Куманово и нивните околни места. Можат да аплицираат:
- матуранти
- лица со завршено средно образование (од градежната област) без работно искуство
- лица со минимум 3 години работно искуство во градежната област

Програмата „Фасадер“ му овозможува на учесникот да стекне знаења и вештини за примена на основните техники при изведба на фасадни и внатрешни ѕидови, сите видови малтер, фасади со современи материјали, поправка на дотраени и оштетени фасади и сл. Особено внимание е посветено на едукацијата за термичка и звучна изолација при обработка на фасадните и внатрешните ѕидови, како и обука за енергетска ефикасност на објектите. Времетраење на програмата е 240 часа, од кои 75 часа теоретска обука, 155 часа практична обука во реални работни услови и 10 часа се наменети за оценување. По успешно завршување на обуката, учесникот ќе се стекне со сертификат “Фасадер”.

Програмата „Гипсер-монтер“ му овозможува на учесникот да стекне знаења, вештини и компетенции за примена на основните техники при изработка на плафони, ѕидови, облоги, сводови, декорации и сл. од гипс картонски плочи како и правилно користење на опремата и алатот на работното место. Времетраење на програмата е 180 часа, од кои 55 часа теоретска обука, 115 часа практична обука во реални работни услови и 10 часа се наменети за оценување. По успешно завршување на обуката, учесникот ќе се стекне со сертификат “Гипсер-монтер”.

Обуката е во реализација од тренинг центарот "Крафт Мастер", поддржана од Програмата за зголемување на пазарната вработливост и Милиеуконтакт Македонија како дел од проектот "Граѓански иницијативи за образование за клима и енергетска ефикасност", во реализација на Здружението Гоу Грин Скопје.

Со аплицирање на оваа обука вие станувате учесници во проектот и е потребно е да платите учество од само 2.000 денари (редовната цена на обуката е 30.000 ден.).

Крајниот рок за аплицирање е 25 мај. За дополнителни информации можете да нè контактирате на info@bidizelen.org

За учество во обуката потребно е да ја пополните следната апликација:

За која програма аплицирате – гипсер-монтер или фасадер? *
Име и презиме *
Your answer
Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
Место на живеење *
Your answer
E-mail адреса *
Your answer
Контакт телефон *
Your answer
Последен завршен степен на образование *
Your answer
Дали имате претходно искуство во градежната струка? Доколку да, ве молиме наведете каде, во кој период и кои работни задачи сте ги имале. *
Your answer
Дали се согласувате да ко-финансирате 2.000 ден. за да бидете дел од оваа обука? *
Место за ваши прашања и коментари
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Bidi Zelen. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms