Curs d'Iniciació al Vinyasa Yoga
Aquest curs està orientat a introduir-te al vinyasa yoga. Aprendràs les bases i podràs resoldre dubtes per tal d'iniciar-te poc a poc i poder assistir a classes grupals.

Aquest curs és ideal per a persones que mai han fet ioga abans, o que han començat fa poc i volen aprofundir. També per als alumnes que han realitzat el Curs d'Iniciació al Hatha Ioga a l'escola i a tots aquells practicants que vulguin consolidar les arrels.

Vinyasa és una paraula en sànscrit composta de dos termes, Nyasa vol dir col·locar i Vi de manera especial o específica.
En la pràctica de ioga, vinyasa es refereix a col·locar cada asana o moviment de manera especial amb cada inhalació i exhalació. És un estil de hatha ioga dinàmic que promou el moviment en sincronia amb la respiració.

El vinyasa permet que el practicant contacti amb el silenci, aquesta joia tan apreciada que obre les portes a la introspecció i autoconeixement, i de la qual la vida quotidiana moltes vegades ens allunya. Durant la pràctica es flueix d’una postura a una altra coordinant la respiració amb el moviment, practicant de forma conscient, dinàmica i fluida, promovent així la quietud, concentració i la ment enfocada.

El vinyasa inclou precisió, claredat, suavitat i pulcritud en cada asana a través de la consciència en la respiració, és el gaudi de posar cada part del cos al seu lloc amb paciència i bellesa, com si d'un ritual es tractés, escoltant i estant present, movent-nos de forma compassiva i receptiva a les necessitats físiques, energètiques, emocionals i mentals de cada individu.

EL NOSTRE ENFOCAMENT:
Ensenyem vinyasa de forma creativa, amable i reconeixent la diversitat de cossos i necessitats. El nostre enfocament és un Vinyasa on el repte no és l'habilitat per fer formes complexes sinó la capacitat de ser i estar en atenció i creativitat en cada inhalació i exhalació, fluir de postura en postura, fluir interna i externament a partir d'escoltar i estar present.


OBJECTIUS DEL CURS:
Disminuir la dispersió mental i l'ansietat a partir d'incrementar la sensibilitat cap al cos i la respiració, i l'habilitat per mantenir-se present en el mateix cos i la seva respiració.
Construir autoconfiança i autoestima a partir de perdre por al cos i de familiaritzar-se amb el moviment conscient, suau i fluid.
Experimentar atenció, concentració i calma encara dins una activitat física que requereix d'energia i repte acurat.


A cada classe treballarem amb exercicis de coordinació que ens ajudin a preparar el cos per a la pràctica d'asana i utilitzarem eines de suport per anar obrint el cos gentilment i oferir-li nous escenaris per a un moviment fluid i lliure de tensions.

PROGRAMA:
1. Creant Arrels.
Començarem pel més senzill, coneixent els pilars més bàsics d'una bona pràctica de ioga: la relaxació, la respiració conscient i la construcció d'una base de la salutació al sol amb variacions i adaptacions per als diferents cossos.

2. Postures de peu i equilibri.
Coneixerem les postures bàsiques de peu, on es treballa la força, l'estabilitat i la presència. Descobrirem els centres de de gravetat i com moure'ns des de la relaxació, el suport, la força amb lleugeresa i equilibri. Utilitzarem la respiració adequada en cada moviment.

4. Postures de flexió.
Practicarem de manera creativa les postures cap endavant. Treballarem en una seqüència per mobilitzar els músculs i les articulacions que limiten la mobilitat en aquestes postures. Posarem l’èmfasi en la part posterior del cos i com s'equilibra amb la part anterior. Aprendrem a descansar cap i cor, adquirint calma i introspecció.

3. Extensions i torsions.
Prepararem el cos i en especial la columna per aprendre les bases de les extensions . Crearem espai a través de les torsions i les inclinacions de la columna per endinsar-nos a les postures bàsiques cap endarrere. Les extensions ens aporten amplitud, lleugeresa i ens revitalitzen. Ho combinarem amb les torsions que tenen un efecte calmant i que ajuden a desfer tensions musculars i nusos emocionals alhora que tenen un efecte desintoxicant per al sistema digestiu, ajudant-nos a mantenir una actitud oberta davant la vida.

4. Postures a terra.
Les postures a terra són una bona manera de drenar i depurar el nostre cos, ens ajuden a cultivar la suavitat en la força creant un escenari de reversibilitat: si podem crear tensió també podem crear relaxació. Aprendrem a pausar i trobar-nos en el silenci per registrar el moment present, tornant a les arrels de la pràctica de ioga, l'auto-observació. Ens mourem lentament, amb la respiració. També ens ajuden a baixar el ritme de la pràctica i a preparar-nos per a les invertides o per entrar a la relaxació final.

5. "La meva primera classe de Vinyasa Ioga"
Ajuntarem les 4 sessions anteriors i experimentarem de forma fluida una classe de vinyasa ioga amb tots els seus elements.

Professora: Marta Puig
Amb més de 700 hores de formació, la Marta és professora certificada per la Yoga Alliance (E-RYT 200 i YACEP). Actualment realitza formació contínua de la mà de les mestres internacionals Donna Farhi i Lisa Petersen. Combina la direcció i les seves classes a Zonaioga amb col.laboracions externes i formacions arreu del territori.

Preu: 60 €
Més info: info@zonaioga.com
Es lliurarà dossier amb material gràfic.

+ INFORMACIÓN y RESERVAS:
www.zonaioga.com | info@zonaioga.com | Tel.: 687743023 (també whatsapp)

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service