International Choreographers Week - programma
Tijdens de International Choreographers Week 2018 vindt een uitgebreid publieksprogramma plaats met presentaties van de deelnemende choreografen, lezingen onder leiding van dansdramaturg Guy Cools en voorstellingen van Katja Grässli en Bara Sigfúsdóttir.
Reserveer hieronder een plekje voor alle losse programma onderdelen.
Naam *
Your answer
E-mailadres *
Your answer
Lezing en Metta meditatie: zaterdag 3 maart 19:30 - 21:00
Ontmoeting met de Maleisische danseres Beh Chin Lau (Jinn) en cultuurfilosoof Marc Colpaert. De Metta meditatie die volgt is een aandachtstraining gericht op het liefdevol reageren op wat er op je pad komt en het verbeteren van relaties. De bijeenkomst is gelieerd aan Cataract de nieuwe dansproductie van MoveToMeet (Katja Grässli en fotografe Claudia den Boer).

19:00u: Inloop
19:30u: Lezing ‘Feminine symbols of compassion’ - Marc Colpaert
20:00u: Dansperformance Kwan Yin - Beh Chin Lau
20:20u: Metta Meditatie - Babiche Ubben
20:40u: Ontmoeting en uitwisseling

Voertaal: Engels
Kosten: 10 euro (cash betalen aan de deur)
Locatie: Yogacentrum Tilburg, Dudokhof 79-01 Tilburg

A dramaturgical perspective : zondag 4 maart 19:30 - 21:00
Guy Cools in gesprek met dramaturgen met uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn persoonlijke ervaring als dramaturg met choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan en Arno Schuitemaker onderzoekt hij het interdisciplinaire en het transculturele met Nienke Rooijakkers (o.a. Cinedans) en Zeynep Gündüz (dance & new media). Een gesprek doorspekt met beeldmateriaal en verschillende dansfilms.

Toegang is gratis
Locatie: De NWE Vorst, Willem II Straat 49 Tilburg

Studiopresentatie Katja Grässli: maandag 5 maart 19:30 - 21:00
'Can’t Look Through Your Eyes' is een fysieke, mystieke en poëtische dansvoorstelling, waarin het publiek de binnenwereld van een Aziatische vrouw (Beh Chin Lau) die worstelt met haar (interculturele) identiteit, van dichtbij kan bekijken. Traditionele Maleisische dans wordt gemixt met de visuele, theatrale en experimentele danstaal van de Zwitserse choreograaf Katja Grässli. Zij liet zich voor de solo inspireren door de interculturele filosoof Marc Colpaert en zijn boek "Where Two Seas Meet".

Toegang gratis
Locatie: De NWE Vorst, Willem II Straat 49 Tilburg

A dramaturgical perspective: dinsdag 6 maart 19:30 - 21:00
Dramaturg Guy Cools in gesprek met Ingrid de Rond en Anne-Marije van den Bersselaar. Met aandacht voor Ingrid haar samenwerking met choreografe Katja Heitmann, haar filosofische achtergrond en haar passie voor schrijven over dans. Anne-Marije vertelt over haar recente werkervaring in Istanbul, de choreografen met wie ze werkt en haar ‘Concept Store of Artistic Strategies’. Het gesprek wordt verlevendigd met video en geschreven tekst.

Toegang is gratis
Locatie: De Kunstmaan, Stedekestraat 72 Tilburg

Final event, open sharing: woensdag 7 maart 17:00 - 19:00
De International Choreographers Week 2018 in Tilburg wordt op woensdag 7 maart afgesloten met een eindpresentatie waarin de individuele en collectieve ervaringen als resultaat van de bijeenkomsten, workshops en besprekingen, getoond worden. Tijdens de presentatie ontmoet je de deelnemende choreografen en krijg je inzicht in het werk en de processen die tijdens de ontmoetingen in gang werden gezet.

Toegang is gratis
Locatie: De NWE Vorst, Willem II Straat 49 Tilburg

En ook..
Na de presentaties kun je voor een tientje aanschuiven bij het diner: een heerlijke, internationaal getinte en vegetarische maaltijd van Tilburgse cateraar Smeer 'm. Vervolgens speelt Bara Sigfúsdóttir haar voorstelling 'Beïng' om 20:30 in de grote zaal.

Kosten diner: €10 (cash betalen aan de deur)
Kosten voorstelling: €14 euro via denwevorst.nl
Locatie: De NWE Vorst, Willem II Straat 49 Tilburg

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service