Formular za prijavu - BiH - Program Podeli svoje znanje – 2020
Nakon 10. godina implementacije i razvoja mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje, ostvarena je mogućnost za učešće devojaka i žena koje žive i rade na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Sa idejom da je ženska solidarnost univerzala i sve važnija vrednost u društvu, Program se širi i van granica Republike Srbije. Borba za rodnu ravnopravnost je regionalni napor, jednako koliko i globalni i lokalni i važno je da se zajednički zalažemo da se unapređuju i jačaju ženska prava u svim društvima.

Konkurs za prijavljivanje učešća na mentorskom programu za žene "Podeli svoje znanje" za žene i devojke iz Bosne i Hercegovine otvoren je od 28.decembra 2020. godine do 14. januara 2021. godine.

Program Podeli svoje znanje, zajednički 11. godina za redom organizuje Evropski pokret u Srbiji uz podšrku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Organizacije za evropsku bezbednost i Erste Banke.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Cilj programa “Podeli svoje znanje” je profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

Model mentorstva je razvijen u svetu i uspešno se realizuje uskoro svim društvenim sferama, od nauke, preko biznisa do politike. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je prilagođen ciljnoj grupi u Srbiji. Proces evropske integracije Srbije je proces reforme institucija i izgradnje demokratskog i prosperitetnog društva, osnažene i uspešne žene jedan su od stubova takvog društva.

Program će se realizovati u periodu od januara do novembra 2021. godine. Za to vreme, mentorka i odabrana mentorina će biti u kontaktu, razmenjivaće iskustva i povremeno sastajati. Takođe, planirano je organizovanje 2 okruga stola gde će sve učesnice programa razmenjivati mišljenja i iskustva i razgovarati na različite teme, 3 radionice koje će za cilj imati dodatno osnaživanje i dve javne debate koje će biti organizovane van Beograda. Događaju su svake poslednje subote u mesecu (osim u martu (6.mart - povodom 8. marta) i julu (nema aktivnosti)).

Mentorine će biti uparene sa mentorkama u skladu sa njihovom profesionalnom orijentacijom i interesovanjima.

Selekcija učesnica-mentorina organizuje se u dve faze:

1. Faza: Online prijava - ispunjavanje osnovnih tehničkih i sadržajnih uslova;
2. Faza: Intervjui - ispunjavanje uslova u pogledu motivacije za učešće i u pogledu odgovora Programa na individualne zahteve.

Za sva pitanja pišite nam na office@emins.org

Rok za prijavu je 14. januar 2021. godine 23:59!

----------
*Ukoliko iz bilo kog razloga ne možete da umetnete dokumenta pošaljite ih mejlom na zorana.milovanovic@emins.org uz naznačeno ime i prezime kandidatkinje!
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy