Meningokokki ABCWY -rokotteen tutkimus 18–25-vuotiaille nuorille
Tällä lomakkeella voit jättää yhteystiedot, kun haluat lisätietoa tutkimuksesta. Lähimmältä
rokotetutkimusklinikalta otetaan sinuun yhteyttä. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

Tiesitkö, että aivokalvontulehdukselta voi suojautua rokotteella?
Aivokalvontulehdus on vakava sairaus, johon sairastuvat tavallisimmin teini-ikäiset ja nuoret aikuiset. Tautia vastaan on kehitetty yhdistelmärokote, jota tutkitaan nyt Suomessa. Tutkimukseen voivat osallistua 18–25-vuotiaat nuoret kaikilla Suomen rokotetutkimusklinikoilla.

Bakteeriperäistä aivokalvontulehdusta aiheuttavat yleisimmin meningokokkibakteerin viisi seroryhmää A, B, C, W ja Y. Suomessa on viime vuosina esiintynyt kaikkia muita paitsi A-ryhmän meningokokkibakteeria. Meillä meningokokkitaudit ovat vähenemään päin, mutta epidemiat ovat edelleen mahdollisia. Tauteja aiheuttaa nykyään myös meningokokki Y -bakteeri, joka on levinnyt epidemia-alueilta (Afrikka ja Lähi-Itä) Eurooppaan.

Tällä hetkellä käytössä on erillisiä meningokokki B ja meningokokki ACWY -rokotteita. Tutkimuksemme tavoitteena on saada käyttöön yhdistelmärokote, joka sisältää suojan kaikkia viittä aivokalvontulehdusta aiheuttavaa meningokokkibakteeria vastaan (MenABCWY).

Osallistuessasi tutkimukseen saat joko tällaista MenABCWY -yhdistelmärokotetta, tai meningokokki B ja meningokokki ACWY -rokotetta erikseen.

Mahdollisimman kattava suoja meningokokkitauteja vastaan on tarpeellinen taudin vakavuuden vuoksi sekä erityisesti matkustaessasi ulkomaille.

Tutkimus toteutetaan rokotetutkimusklinikoilla Helsingissä, Espoossa, Järvenpäässä, Tampereella, Turussa, Porissa, Seinäjoella, Kokkolassa ja Oulussa.

Rokotetutkimuskeskuksen toteuttamiin tutkimuksiin on vuosien saatossa osallistunut kymmeniä tuhansia suomalaisia, jotka ovat kehittäneet kanssamme parempia rokotteita. Liity joukkoon!

PFIZER: B1971057
EudraCT: 2016-004421-17

Tutkimus 10–25-vuotiaille nuorille
Etu- ja sukunimi (tutkimukseen osallistuva)
Your answer
Ikä (tutkimukseen osallistuva)
Your answer
Alle 18-vuotiaan huoltajan nimi
Your answer
Puhelinnumero
Your answer
Sähköpostiosoite
Your answer
Valitse itseäsi lähimpänä oleva rokotetutkimusklinikka
Sain tiedon tutkimuksesta
Palautetta, kysymyksiä?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms