Trivial del Poble-sec
>> Posa a prova els teus coneixements del barri!

Preguntes d'història, gastronomia, música, art, teatre, cinema, esport... Una iniciativa del Centre Cívic El Sortidor i el Centre Cultural Albareda amb la col·laboració especial de Júlia Costa (CERHISEC).

>> Vols un passi VIP per a tots els itineraris de la tardor?

Entre les persones que encerteu totes les preguntes sortejarem dos passis VIP als itineraris de la tardor que organitzem conjuntament els dos centres cívics del barri.

>> NOU! Ampliem premis: 5 llibres de Júlia Costa i 5 llibres d'història del Poble-sec (CERHISEC)

>> Notes:

Heu de clicar només una casella.
Us demanem el correu-e per poder-vos contactar si sou els guanyadors.
Email *
Tot i que anteriorment ja hi havia petites construccions, la data fundacional del barri s’estableix a partir de la primera casa de pisos oficialment documentada. Era l’any...
1 point
La Festa Major del Poble-sec se celebra el 25 juliol en honor al seu patró. Saps quin és?
1 point
Foto: Josep Salvany. Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1925
L’església de Santa Madrona es considera d’estil...
1 point
La part del barri que toca a port, en el passat, havia estat una zona agrícola que rebia el nom d’una capella de Montjuïc. Quin era el nom d’aquell sector del barri?
1 point
Una part del Poble-sec, la més enlairada, la conforma un barri de cases unifamiliars que porta el mateix nom que el camp de futbol, situat en aquella zona. És el nom d’una flor, quina?
1 point
La muntanya de Montjuïc té una gran oferta cultural, esportiva i natural, amb molta biodiversitat. Quines espècies hi podem observar?
1 point
La Plaça del Sortidor es diu així en record d’una font monumental que des del 1918 es troba a Montjuïc i que va ser allà durant quaranta anys. Quin és el nom d’aquesta font? Una curiositat: per substituir-la, l'Ajuntament de Barcelona va regalar al barri una font de Canaletes.
1 point
El dia de Nadal de l’any 1975 va passar un fet que sembla mentida i molta gent encara no es creu. Va ser divertit però, en un altre moment, hauria pogut provocar desgràcies. Què va passar?
1 point
La Vaga de la Canadenca va aconseguir que la jornada laboral fos de màxim 8 hores. Va ser l'any 1919 i es va iniciar al parc de les Tres Xemeneies. Quants dies va durar?
1 point
A una zona encara per urbanitzar del Paral·lel, el Camp de les Carolines, es va organitzar, per primera vegada a Barcelona, l’any 1890, una celebració que ha fet història. Quina era?
1 point
Al nostre barri va viure durant anys una dona anglesa, historiadora, anarquista i molt activa socialment, que va ser la primera en descobrir i reivindicar el Refugi 307 de la Guerra Civil, al carrer Nou de la Rambla. Es deia:
1 point
Un d’aquests tres guerrillers de la resistència contra el franquisme, assassinats de forma violenta durant la postguerra, va viure al Poble-sec.
1 point
Què passa cada dissabte al parc de les Tres Xemeneies?
1 point
Com es diu l’hort històric que conserva el barri del Poble-sec i que actualment és autogestionat per les veïnes del barri?
1 point
La Lleteria del Poble-sec, a part de ser un del comerços d’economia social i solidària del barri, és també un dels establiments modernistes emblemàtics. El mosaic de la façana, restaurat per Mosaicos Estel, data aproximadament de l’any...
1 point
El restuarant Quimet&Quimet és el tercer establiment del barri que surt a la Ruta dels Emblemàtics de Barcelona i un dels bars de tapes més famosos de la ciutat. Saps quin any va obrir les seves portes?
1 point
Com es diu la cooperativa de consum de l’Ateneu cooperatiu La Base?
1 point
Quins dos sentits podeu desenvolupar especialment als centres cívics del barri, Sortidor i Albareda?
1 point
Quines llibreries tenim al barri?
1 point
Un dels primers projectes del Consell de Cultura Popular del Poble-sec es va anomenar Set. A què es deu aquest nom?
1 point
L’esport ha estat molt important al barri. El club de futbol més antic va ser el Club Futbol La Palma, lligat a la societat coral del mateix nom. Es va fundar...
1 point
Al barri han estat també importants els escacs i la primera gran dona que va assolir categoria en aquesta activitat era del Poble-sec. Era...
1 point
El Poble-sec és un escenari de pel·lícula. Sabries dir tres films que s'han gravat en diverses localitzacions del barri?
1 point
Un dels teatres que encara es mantenen al Paral·lel, al costat del Poble-sec, és el Condal, tot i que en un edifici modern. Quan es va inaugurar, l’any 1903, i durant sis anys, va dur el nom d’una família del món de l’espectacle que es dedicava a la mímica. Eren...
1 point
Durant un temps el Poble-sec va ser titllat de Montmartre barceloní a causa dels molts pintors que hi van viure i treballar. Un dels més antics, de vida breu, realista i avui reivindicat va ser...
1 point
Al carrer Tapioles va viure un escriptor i periodista que va guanyar, entre d’altres, el premi Planeta. Saps el seu nom?
1 point
Una altra placa commemorativa recorda la figura de Rossend Llurba. Quin ofici tenia aquest personatge?
1 point
El Poble-sec té una gran tradició musical i durant els anys seixanta va acollir diferents grups musicals. Quin dels següents grups NO té res a veure amb el nostre barri?
1 point
La Bodega Saltó, amb més de 100 anys d’història, és un dels tresors del barri. Saps qui es va encarregar de la decoració de l’interior?
1 point
Al carrer Poeta Cabanyes hi va néixer i viure un dels personatges més emblemàtics del Poble-sec, Joan Manuel Serrat. Quin altre cantant català va viure al mateix carrer?
1 point
Al carrer Nou de la Rambla podeu veure una placa dedicada a una famosa actriu, nascuda al barri, que ha treballat amb directors com Pedro Almodóvar. De qui es tracta?
1 point
Margarida Xirgu i Raquel Meller no són nascudes al Poble-sec pero les seves vides han estat fortament vinculades al barri. Quines eren les seves professions?
1 point
De conformitat amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica, us informem que les vostres dades personals s’incorporaran al fitxer de dades de Gestió i ús d’equipaments, locals i espais municipals del que és titular l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de la gestió de les activitats i dels usuaris dels equipaments municipals. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, adreçant-vos per escrit al Registre General de l’Ajuntament: Pl. Sant Jaume 1, 08002 Barcelona, indicant clarament en l’assumpte Exercici de Dret RGPD. L’encarregat de la gestió de les dades com a gestor del centre és Calaix de Cultura S.L. i el seu delegat de Protecció de Dades és UNIVER IURIS S.L. (www.uneon.es). Calaix de Cultura c. Diputació 185, pral. 1a. 08011 de Barcelona. calaixdecultura@calaixdecultura.cat
Submit
Clear form
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy