UNIQUE Enquête voor mbo studenten en docenten
GALE is een van de partners in het Europese project “EqUal iNclusIon of LGBTIQ stUdents in VET - UNIQUE” dat wordt uitgevoerd in Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Duitsland, Griekenland, Polen en Nederland. Het project wordt betaald door het Erasmus+ Programma van de Europese Unie en gecoördineerd door AKMI S.A. (Athene, Griekenland).

Het UNIQUE project wil discriminatie op het gebied van seksuele en genderdiversiteit in het mbo tegengaan, met name door mbo docenten te trainen. Meer informatie over het project kun je vinden op https://www.gale.info/en/projects/unique-project. Onder coördinatie van Symplexis (Griekenland) doen we een online enquête waarin we de aard van discriminatie op het gebied van seksuele en genderdiversiteit in mbo verkennen.

Deze enquête is anoniem en heeft 32 vragen. We verwachten dat je de enquête binnen 15 minuten kunt invullen.

We zouden het fijn vinden als je hieraan je bijdrage wilt leveren en hopen dat je ook in de toekomst geïnteresseerd ben in de activiteiten van het UNIQUE project! Als je nog meer informatie wilt over het project of over deze enquête, zal dan niet om contact op te nemen met Peter Dankmeijer, p.dankmeijer@gale.info.

Door het verzenden van deze enquête geef je toestemming voor het gebruik van jouw anonieme gegevens voor het onderzoek. GALE gaat zeer zorgvuldig om met gegevens. Meer weten: zie het GALE privacy beleid (https://www.gale.info/doc/accountability/GALE-Privacy-Statement.pdf).
Een paar gebruikte termen
Deze enquête gaat over seksuele en genderdiversiteit, en we gebruiken daarin regelmatig de afkorting “LHBTIQ”. Dit betekent: Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Intersekse conditie en Queer. Hieronder staat wat we daarmee bedoelen.

• Lesbisch: een vrouw die zich seksueel of emotioneel aangetrokken voelt tot vrouwen
• Homo: een man die zich seksueel of emotioneel aangetrokken voelt tot mannen
• Biseksueel: een persoon die zich seksueel of emotioneel aangetrokken kan voelen tot zowel mannen als vrouwen
• Transgender: dit is een paraplu term voor mensen van wie het gender (man, vrouw of anders) verschilt van hun gender bij hun geboorte. Er zijn trans mannen, trans vrouwen, non binaire mensen, agender mensen, gender-queer mensen gender-fluïde mensen en er zijn nog meer variaties en labels die mensen kunnen kiezen.
• Intersekse conditie: interseksuele personen of mensen met een interseksuele conditie worden geboren met seksuele kenmerken (zoals chromosomen geslachtsdelen en hormonen) die niet passen in de categorisering van mannelijk of vrouwelijk. De meeste mensen met een intersekse conditie hebben tegelijkertijd kenmerken die doorgaans bij mannen of bij vrouwen voorkomen.
• Queer: een label dat soms wordt gekozen door mensen die niet heteroseksueel zijn of zich niet prettig voelen bij een bepaald gender etiket. “Queer” is Engels voor “raar”, maar de mensen die zich zo noemen gebruiken het juist uit trots en om aan te geven dat ze niet in een hokje willen worden gestopt.
1. Mijn leeftijdsgroep:
Clear selection
2. Mijn genderidentiteit:
Clear selection
3. Mijn seksuele voorkeur:
Clear selection
4. Ben je open over je seksuele voorkeur binnen je beroepsopleiding?
Clear selection
5. Wat ben je?
Clear selection
6. Ik studeer / ik geef les in:
Clear selection
7. Ik studeer in (land):
8. Ik studeer op (naam van je mbo instituut):
9. Seksuele en genderdiversiteit wordt in het algemeen gerespecteerd in mijn mbo opleiding
Clear selection
10. Je kunt open zijn over je seksuele voorkeur of genderidentiteit in onze opleiding als je … bent
sterk mee eens
een beetje mee eens
niet mee eens, niet mee oneens
een beetje mee oneens
sterk mee oneens
Lesbisch
Homo
Biseksueel
Transgender
Intersekse
Queer
Clear selection
11. Mijn mbo opleiding is veilig en inclusief voor LHBTIQ studenten
Clear selection
12. LHBTIQ studenten die open zijn over hun seksuele voorkeur of genderidentiteit worden vaak negatief behandeld in mijn mbo opleiding
Clear selection
13. Mbo docenten hebben gewoonlijk de juiste vaardigheden om goed om te gaan met negatief gedrag op grond van seksuele en genderdiversiteit
Clear selection
14. Als LHBTIQ studenten te maken krijgen met negatief gedrag, wie doen dat dan vooral?
sterk mee eens
een beetje mee eens
niet mee eens, niet mee oneens
een beetje mee oneens
sterk mee oneens
Andere studenten
Docenten
Andere mbo medewerkers
de directie van het mbo instituut
Clear selection
15. Er zouden maatregelen moeten worden genomen om pesten, intimidatie en discriminatie tegen LHBTIQ mbo studenten tegen te gaan
Clear selection
16. Deze vraag is alleen voor mbo DOCENTEN; studenten slaan deze vraag over: Als studenten hun opleiding hebben afgerond, moeten zij mogelijk diensten verlenen aan LHBTIQ cliënten. Welke van de volgende antwoorden geeft het best aan hoe u dit in uw onderwijs zult behandelen?
Clear selection
17. Deze vraag is alleen voor mbo STUDENTEN; docenten slaan deze vraag over: Als je jouw opleiding hebt afgerond, moet je misschien diensten verlenen aan LHBTIQ cliënten. Welke van de volgende antwoorden geeft het best aan hoe je deze mensen zult behandelen?
Clear selection
18. Zouden studenten van school gestuurd kunnen worden of niet aangenomen worden op een stageplaats als ze er voor uitkomen dat ze lesbisch, homo, biseksueel, transgender zijn of niet traditioneel gendergedrag hebben?
Zeker niet
Zeker wel
Clear selection
19. Kan een student in jouw mbo opleiding een positieve mening geven over lesbisch zijn, homo zijn, biseksueel zijn of niet strikt mannelijk of vrouwelijk zijn?
Clear selection
20. Hoe gaat jullie mbo personeel (zoals docenten) om met negatief fysiek gedrag (zoals slaan, duwen, pesten, stelen, en het vernielen van eigendommen) naar lesbische, homoseksuele, biseksuele studenten en naar studenten die er niet strikt mannelijk of vrouwelijk uitzien?
Clear selection
21. Als je ooit gespijbeld hebt of een school bent gegaan, denk je dat dit was omdat de schoolcultuur negatief was ten opzichte van dat je LHBTIQ bent?
Clear selection
22. Denk je dat jouw schoolcijfers in het beroepsonderwijs hoger of lager dan gemiddeld zijn vanwege discriminatie vanwege jouw seksuele of genderdiversiteit?
Clear selection
23. Wat voor soort aandacht voor seksuele en genderdiversiteit zie jij doorgaans in de MEDIA in Nederland?
Clear selection
24. Wat voor soort aandacht voor seksuele en genderdiversiteit zie jij in de SCHOOLBOEKEN van jouw beroepsopleiding?
Clear selection
25. Wat voor soort aandacht voor seksuele en genderdiversiteit zie jij in de SEKSUELE VORMING binnen jouw beroepsopleiding?
Clear selection
26. Wat voor type studentenbegeleiding en advies biedt jouw beroepsopleiding voor lesbische, homo, biseksuele en trans in de studenten en studenten die zich niet traditioneel mannelijk of vrouwelijk gedragen?
Clear selection
27. Biedt jouw beroepsopleiding informele ontmoetingsmogelijkheden voor LHBTIQ studenten? (Bijvoorbeeld: is er een Gender & Sexuality Alliance – GSA, een lokale ontmoetingsgroep of zou je een partner van het hetzelfde geslacht kunnen meenemen naar een schoolfeest?
Clear selection
28. Wat voor HOUDING denk je dat jouw docenten hebben naar lesbische, homo, biseksuele en transgender studenten, en studenten die zich niet traditioneel mannelijk of vrouwelijk gedragen? (Let op: deze vraag is nu over hun houding, niet over hun vaardigheid).
Clear selection
29. Hebben je docenten in het algemeen de VAARDIGHEDEN om LES TE GEVEN over seksuele en genderdiversiteit?
Clear selection
30. Hebben je docenten in het algemeen de VAARDIGHEDEN om LHBTIQ studenten te ONDERSTEUNEN?
Clear selection
31. Beschermt jouw mbo instituut lesbische, homo, biseksuele en transgender docenten tegen discriminatie?
Clear selection
32. Heb je nog andere opmerkingen die je ons wil meegeven?
Bedankt!
Meer informatie over het UNIQUE project is te vinden op https://www.gale.info/en/projects/unique-project. Het verslag van dit onderzoek zal daar ook gepubliceerd worden in september. Als je meer informatie wilt hebben over dit project of over deze enquête, aarzel niet om contact op te nemen met Peter Dankmeijer, p.dankmeijer@gale.info.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy