Ett kulturhus där ALLA barn kan mötas i leken


Var med och påverka!Vad behövs för att ett besök på ett barnkulturhus ska bli en riktigt bra upplevelse för ALLA?

Hur kan man vidareutveckla miljöer så att de blir mer inkluderande och tillgängliga?

Nu fortsätter vi arbetet kring ”Platser för ALLA” och samarbetet kring universell utformning, vilket handlar om att designa lösningar utifrån annat än endast normtypiska behov - och istället se vilka nya idéer och lösningar som kommer ur att tänka utifrån allas behov.

I denna fas samarbetar vi med Alfons Åberg Kulturhus som är projektets pilotaktör och som nu hoppas på er hjälp med idéer för hur de kan utveckla sin mötesplats för att i ännu större utsträckning vara till för alla!I denna enkät är fokus främst på den fysiska mötesplatsen och konkreta lek-/lärandemiljöer. Vi kommer djupdyka lite mer i upplevelsen innan och efter ett besök vid en separat digital workshop - så har ni lust att vara med och dela tankar där är ni varmt välkomna att höra av er till jenny@ournormal.org.

Håll också utkik på vår Instagram där vi kommer samla in tankar om Alfons Åberg Kulturhus digitala mötesplats!Denna enkät:
- besvaras av förälder / vårdnadshavare
- tar ca 10-15 min - ni väljer själva hur mycket ni vill skriva på varje svar
- alla svar är anonyma

Vi har också en enklare variant - med bildstöd - som vänder sig direkt till barn. Den kan besvaras tillsammans med en vuxen. Hoppas ni vill testa att göra den också (och dela gärna feedback med oss om ni vill). Ni hittar här:

 https://forms.gle/QQYYUPxfoGdGVkEP6

Har ni tid och möjlighet så får ni jättegärna göra båda varianterna!
(Värdefullt både för att utveckla Alfons Åbergs Kulturhus och för att på sikt sprida kunskap om inkludering i utvecklingsarbeten till fler aktörer).

STORT tack på förhand!

/Out Normal-teamet och Alfons Åberg Kulturhus
Här finns chans att vara med och påverka!


Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Our Normal. Report Abuse