Application form (trainings & youth exchanges) to ÚTILAPU

Please, before applying read carefully the conditions of application.
Hope you will let the adventure begin! :)

A TRÉNINGRE JELENTKEZÉS FELTÉTELEI
• Csak az érvényes Útilapu tagsággal rendelkező jelentkezőnek tudjuk felkínálni a részvétel lehetőségét. A tagdíj: 15000 HUF (Az éves tagság minden esetben NAPTÁRI évre vonatkozik, tehát az év január 1.-től december 31-ig.)
Csökkentett, 1.500 Ft-os tagdíj fizetését kérelmezhetik azok az önkéntesek, akik részt vettek a szervezet legalább három havi megbeszélésén és rendelkeznek egy munkacsoport vezető ajánlásával (legalább 30 óra önkénteskedés).

• A tagdíj befizetése az adott évben korlátlan számú tréningre vagy ificserére való jelentkezésre jogosít.

FIGYELEM! Némelyik tréningnél feltüntetünk extra jelentkezési díjat. Ez az összeg az Útilaputól függetlenül kerül megállapításra, MINDEN ESETBEN a tréninget lebonyolító partner szervezetnek kell fizetni az összeget, melyet az állapít meg, hogy mikor és hogyan kell fizetni. Ennek intézésében kollégánk készséggel segít az exchange.scihun@gmail.com –on.

• Utazás megszervezése. Az Útilapu nem fizeti és szervezi meg a résztvevők utazását, azonban az Erasmus+ , Európai Ifjúsági Alap (EYF), illetve más alapok támogatásának köszönhetően a tréningek és ificserék utazási költségeit a szervezők térítik. A visszatérítés módjáról, idejéről és az összeghatárról a jelentkezés előtt tájékozódj.

• Visszatérés után egy beszámolót szoktunk kérni: röviden, írásban. De sok visszatért önkéntesünk szívesen beszámol szóban is, így kb. 2 havonta „Nemzetközi estet” szoktunk tartani, aminek keretén belül a hazaérkezett résztvevők mesélnek a nemzetközi tanulmányi útjaikról.

• Visszalépés a megerősítés után: amennyiben megbetegedés miatt nem tudsz részt venni a tréningen,azonnal jelezd felénk. Amennyiben nem tudsz orvosi igazolást bemutatni, a további tréningeken való részvételi jogot elveszíted.


A TRÉNINGEN VALÓ RÉSZVÉTEL LÉPÉSEI
1. Nézd ki a kívánt tréninget. (vagy írd meg érdeklődési területedet Achiknak az exchange.scihun@gmail.com címen)
2. Érdeklődj Achiknál a tréning / ificsere részleteiről (az exchange.scihun@gmail.com címen)
3. Töltsd ki a motivációs levelet / jelentkezési lapot és küldd vissza NEKÜNK ( exchange.scihun@gmail.com címre)
4. Mivel mi egy külföldi tréningre / ificserére csak limitált számú résztvevőt küldhetünk, tapasztalat és motiváció alapján kiválasztjuk a legmegfelelő jelentkezőt és a választás eredményéről értesítünk benneteket.
5. Pozitív válasz esetén a megadott határidőn belül utald át (ha az évben még nem fizettél tagsági díjat) a 15000 HUF-ot vagy (ha már fizettél az évben tagsági díjat) a 7000 HUF-ot az Útilapu bankszámlájára.
Az átutalás adatai:
- Számlaszám: 10300002-20359289-00003285
- Számlatulajdonos: Útilapu Hálózat Összeg: 15.000 Ft
- Bank: MKB Bank Zrt.
- Tárgy: saját neved
6. A befizetést igazioló screenshotot vagy fényképet vagy a netbankból letölthető pdf-file-t küldd el az exchange.scihun@gmail.com-ra. Mi csakis abban az esetben továbbítjuk jelentkezésedet a tréning / ificsere szervezőinek, ha a befizetést igazoló e-mail megérkezett hozzánk. Amennyiben a megadott határidőn belül nem kapjuk meg az igazolást, a sorban a következő legjobb jelentkezőnek adjuk át a lehetőséget.
7. Amint megérkezett a befizetést igazoló e-mail, mi felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és továbbítjuk nekik a jelentkezési lapodat. Innen már nincs más hátra, mint várni a szervezőktől az INFOPAKK-ot, melynek legkésőbb két héttel a tréning kezdete előtt meg kell érkeznie hozzád.
8. A tréninggel vagy az Útilapuval kapcsolatos egyéb kérdés esetén (azon túl, ami a leírásban szerepel) fordulj bizalommal az exchange.scihun@gmail.com-on Achikhoz (Eranyak Oganova)
9. A tréning megkezdése előtt legalább négy héttel a külföldi szervezetnek meg kell küldenie a tájékoztató infopakk-ot. FONTOS: Ha ezen intervallumon belül nem kapod meg emailben, írj az exchange.scihun@gmail.com-ra, hogy kollégánk vegye fel a kapcsolatot a szervezettel.
11. Szervezd meg az utazásod. FONTOS: az infopakk megérkezése előtt ne vágj bele jegyvásárlásba, abban részletes tájékoztatást kapsz, hogy pontosan mikor és hova kell érkeznek, milyen jegyekre szól a visszatérítés. (Néhány esetben pl. a repülőjegyeket nem, csak a vonat és buszjegyeket térítik - pl. környezetvédelemmel foglalkozó tréningek esetén). Minden utazással kapcsolatos kifizetést (számlákat, bizonylatokat), jegyeket, beszállókártyákat őrizz meg - csak ezek bemutatása esetén tudnak a szervezők visszatérítést fizetni. Mielőtt átadod ezeket a szervezőknek, fényképezd le őket vagy készíts fénymásolatot róluk.
12. Utazz a tréning helyszínére és érezd nagyon jól magadat! :)

  This is a required question
  This is a required question
  Must be a valid email address
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question