Mladi o alkoholni politiki v Sloveniji
"Naproti slovenskemu in litovskemu mladinskemu manifestu o alkoholu" je ime projekta**, ki ga v Sloveniji izvaja mednarodna Mladinska zveza za alkoholno politiko (Zveza APYN). V projektu strukturiranega dialoga, v katerem sodeluje več slovenskih in litovskih organizacij, zbiramo mnenja mladih širom Slovenije o vašem odnosu do alkoholne politike.

Vprašalnik, ki je pred tabo, predstavlja eno zadnjih faz projekta. Septembra 2018 je Zveza APYN v različnih slovenskih krajih (Nova Gorica, Maribor, Ljubljana, Izola, Novo mesto) izvedla 5 posvetov z dijaki, študenti in drugimi mladimi, na katerih smo diskutirali o porabi ter zlorabi alkohola in politikah, ki na to vplivajo.

Tekom posvetov so udeleženci izrazili svoje poglede glede ukrepov, ki bi pripomogli k zmanjševanju škode zaradi alkohola v naši državi. Predlogi ukrepov mladih so zbrani v tem vprašalniku, rezultate spletnega glasovanja pa bo upoštevala mladinska komisija, ki bo pripravila "Slovenski mladinski manifest o alkoholu" in ga predstavila odločevalcem ter oblikovalcem politik na nacionalni in evropski ravni.

Glasuj in prispevaj k vsebini prvega mladinskega manifesta o alkoholu!

Hvala za tvoj čas!


**Projekt je financiran s strani Evropske komisije preko slovenske nacionalne agencije Movit. Vsebina ankete predstavlja izključno stališča in predloge mladih - udeležencev posvetov. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih ta anketa vsebuje.

Starost *
Next
This form was created inside of Alcohol Policy Youth Network.