Valtakunnallinen XEE Plus / syksy 2023
Syyskuussa 2023 alkaa jälleen valtakunnallinen XEE Plus -koulutus. Eri paikkakunnilla on seurakunnissa paikallisia pisteitä, joihin voi tulla porukalla seuraamaan etänä tulevaa opetusta. Ryhmäkeskustelut, pariharjoittelut ja käytännönharjoittelut tehdään paikallisen ryhmän kanssa. Opetukseen voi osallistua myös kotoa käsin Zoomin kautta, ja käytännönharjoittelutkin voi tehdä etänä.

Käytännönharjoitteluissa kohdataan kurssilaisten läheisiä ja tuttuja (ja joskus myös tuntemattomia) 2-3 hengen tiimeissä. Harjoittelemme yhteyden luomista ja luontevaa ja kunnioittavaa keskustelua evankeliumista. Saat olla turvallisesti XEE-koulutetun tiiminvetäjän johdolla, eikä sinun tarvitse osata alussa mitään. Saat myös hyvät ohjeet, kuinka järjestät tiimillesi tapaamisia ei-uskovien ystävien kanssa. 

XEE Plus -kurssin startti-info on torstaina 7.9. klo 17-20. Siinä käydään läpi perustiedot ja tavoitteet koulutukseen sekä tutustutaan toisiimme. Voit tulla mukaan startti-infoon, vaikka et olisi vielä tehnyt päätöstä osallistua kurssille.

Varsinainen koulutus alkaa to 14.9. klo 17, ja se on aina torstai-iltaisin. Tällä hetkellä vaihtoehtoina on vielä kaksi etenemismuotoa, joihin voit vaikuttaa täyttämällä alla olevan lomakkeen kesän aikana. Vaihtoehdot ovat:

1) Vuoroviikkoinen kurssi:
- Yhteinen kokoontuminen ja teoriaopetus on joka toinen torstai klo 17-20.
- Käytännönharjoittelut ovat väliviikkoina eli joka toinen torstai klo 17 alkaen (n. 2+ tuntia / kerta). Tiimit voivat halutessaan tehdä käytännönharjoittelun to-illan sijaan jonain muuna päivänä.
- Teoriaopetuksessa on kuukauden joulutauko 8.12.2023-10.1.2024, jonka aikana tiimit tekevät kuitenkin kolme käytännönharjoittelua.
- Kurssi päättyy 25.1.2024.
- 1.2.2024 on vielä vapaaehtoinen jatkoekstra, jolloin katsotaan moninkertaistajan polkua ja jatkomahdollisuuksia.
- Yhteensä siis n. 20-viikkoinen koulutus, mutta etuna on rauhallinen eteneminen. Viikkorytmi on kevyempi, koska teoria ja käytäntö vuorottelevat.
- Käytännönharjoitteluja on lähtökohtaisesti 10, ja ne on mahdollista pitää tavallista syvällisempinä.

2) Perinteinen, tiiviimpi kurssi:
- Yhteinen kokoontuminen ja teoriaopetus on joka torstai klo 17-19.
- Käytännönharjoittelut ovat välittömästi opetuksen jälkeen klo 19-21. Tiimit voivat halutessaan tehdä käytännönharjoittelun to-illan sijaan jonain muuna päivänä, mutta harjoittelu on kuitenkin joka viikko.
- Kurssi päättyy 14.12.2023.
- Vapaaehtoinen jatkoekstra (moninkertaistajan polku ja jatkomahdollisuudet) voidaan pitää sopivana ajankohtana tammikuussa 2024.
- Yhteensä siis n. 15-viikkoinen koulutus, jonka etuna on varsinaisen kurssin päättyminen ennen joulua. Viikkorytmi on kuitenkin tiivis, koska teoriaa ja käytäntöä on joka viikko.
- Käytännönharjoitteluja on lähtökohtaisesti 14, ja jos ne ovat to-iltaisin, ne ovat varsin myöhään.

Ilmoittaudu XEE Plus -kurssille alla olevalla lomakkeella. Kerro suosikkisi kurssin kestosta. Teemme päätöksen siitä viimeistään elokuun alussa.

Jos mietit vielä osallistumista, voit ilmoittautua lomakkeella pelkästään startti-infoon 7.9. ja tehdä päätöksen kurssille osallistumisesta heti sen jälkeen.

Koulutukseen tulee sitoutua koko ajaksi. 

Opetukset tallennetaan, ja ne voi katsoa myös jälkikäteen, jos jokin opetusosuus jää väliin. Opettajia on eri puolilta Suomea, yksi heistä on XEE:n toiminnanjohtaja Toni Linjama.

Kurssi sisältää kotiin (tai paikallisseurakuntaan) postitettavan materiaalin ja ryhmänohjaajan antamaa henkilökohtaista mentorointia. Sinulla on koulutuksen ajan myös kahden rukousystävän jokaviikkoinen tuki.

Kurssimaksu on 120 euroa. Sen voi maksaa useassa erässä pitkin syksyä. Jos kurssimaksu on sinulle kynnys, pyydä seurakuntaasi kustantamaan esim. puolet ja ystäviäsi tukemaan toista puolikasta. Näin oma seurakuntasi saa siunata sinua, ja sinä saat koulutuksen kautta toimia siunauksena seurakunnallesi. Tarvittaessa yritämme saada jonkun sponsoroimaan osallistumistasi.

Ryhmänohjaajille koulutus on ilmainen, he ovat tärkeällä paikalla palvelemassa ja varustamassa kurssilaisia.

Lisätietoa kurssista: Jari Sippola, jari.sippola@xee.fi, 041 537 5580.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Etu- ja sukunimi *
Kotiosoite *
Postinumero ja -toimipaikka *
Puhelinnumero *
Ilmoittaudun *
Mikä on suosikkisi kurssin kestosta?
Clear selection
Missä haluat osallistua opetukseen?
Seurakunnan / paikkakunnan nimi, johon toivot paikallisen opetuspisteen, tai kirjoita esim. kotona
Toivon, että oman tiimini käytännönharjoittelut ovat
Clear selection
Onko käytössäsi auto torstai-iltaisin?
Jos pitää ajaa autolla käytännönharjoitteluihin, on tärkeää, että joka tiimissä on ainakin yksi auto
Clear selection
Kysymyksiä tai palautetta
Annan suostumuksen:
Yhteystietojani ei luovuteta kolmannelle osapuolelle. Syksyn 2023 XEE-kurssilla yhteystietoni ovat XEE - Evankeliointi Elämäntapana ry:n käytössä kurssin asioita varten (infoviestit, lasku, WhatsApp-ryhmä, ryhmänohjaajan yhteydenotot).
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy