ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 2019-2020
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Email: filoi.liblivadia@gmail.com | τηλ. 2261089979

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 2019-2020
Ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, διοργανώνει σειρά μαθημάτων οκτώ (8) συναντήσεων με τίτλο «Φιλοσοφούμε . . . μετά φιλοκαλίας» και εισηγητή τον κ. Στάντη Ρ. Αποστολίδη.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης μία φορά το μήνα (Παρασκευή) στις 8 μμ.

Κόστος συμμετοχής: 40,00€ για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης. Για τα μέλη του συλλόγου “Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, που είναι ταμειακά εντάξει για το τρέχον έτος, 30,00€. Τα χρήματα μπορούν να καταβληθούν και τμηματικά (20 για την εγγραφή και τα υπόλοιπα στο μάθημα του Ιανουαρίου).
Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40

Πληροφορίες: Στη Βιβλιοθήκη, και στο τηλ. 22610.89977 (κ. Λ. Διαμαντή).

Το Πρόγραμμα συνοπτικά:
1. Παρασκευή 15 Νοεμβρίου: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
2. Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου:: ΦΥΣΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ.
3. Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020: ΣΩΚΡΑΤΗΣ και φιλοσοφικός «ορισμός».
4. Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου: ΠΛΑΤΩΝ.
5. Παρασκευή 13 Μαρτίου: ΗΘΙΚΗ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
6. Παρασκευή 10 Απριλίου: ΝΙΤΣΕ.
7. Παρασκευή 8 Μαΐου: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.
8. Παρασκευή 5 Ιουνίου: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: http://liblivadia.wikidot.com/news:511#toc0

=========================

Λίγα λόγια για τον Στάντη Ρ. Αποστολίδη
Γιος του λογοτέχνη και κριτικού Ρένου Αποστολίδη, σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα και αφοσιώθηκε για 25 χρόνια, μαζί με τον αδερφό του Ήρκο, επίσης φιλόλογο, στη συμπλήρωση και το σχολιασμό της εξάτομης «Ιστορίας του Ελληνισμού», του κλασσικού Γερμανού ιστορικού J. G. Droysen, που μετέφρασε ο πατέρας τους. Το έργο με την ολοκλήρωσή του το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
Στη συνέχεια, συγκέντρωσαν σ’ έναν τόμο, όλες τις «Αρχαίες πηγές της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου», με παράλληλη μετάφραση και τιμήθηκαν κατ’ εξαίρεσιν για δεύτερη φορά από την Ακαδημία Αθηνών (2015).
Παράλληλα, μετείχαν στη συγκρότηση και την ενημέρωση της επτάτομης «Ανθολογίας της Νεοελληνικής Γραμματείας», που είχε ξεκινήσει το 1933 ο παππούς τους, Ηρακλής, και συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα.
Ως ιδιαίτερες συμβολές στο χώρο της Νεοελληνικής Γραμματείας εξέδωσαν τις πρώτες φιλολογικά σχολιασμένες εκδόσεις των «Απάντων» του Καβάφη (2002), και του Βιζυηνού (2013), ενώ έχουν αναλάβει και τη νέα έκδοση του συνόλου των λογοτεχνικών και κριτικών έργων του Ρένου Αποστολίδη, παρουσιάζοντας 8 ήδη τόμους («Πυραμίδα 67», «Α2», «Απάντηση & ἡ Δίνη», «Καμένα Φρένα», «Τρεις σταθμοί», «Μαύρο καράβι», «Του Κενταύρου» κ.ἄ.).
Έχει επιμεληθεί ιστορικές μελέτες για την Αναγέννηση και το Βυζάντιο (σειρά της Ιονικής Τραπέζης), λευκώματα για την Ιωνία και τη Θράκη (εκδ. Αδάμ), και αρκετά έργα κλασσικής ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας κ.α.
Διατήρησε επί 19 χρόνια τακτική στήλη βιβλιοκριτικής στην Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας, ίσαμε το κλείσιμό της, κρίνοντας με τα αυστηρότερα κριτήρια έργα φιλολογικά, ιστορικά, λογοτεχνικά καθώς και μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας.
Διδάσκει στην Ιόνιο Σχολή Αρχαία, Νέα και Φιλοσοφία και γνωρίζει τις τέσσερεις βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες.
ΕΠΩΝΥΜΟ *
Your answer
ΟΝΟΜΑ *
Your answer
EMAIL *
(αν δεν έχετε, γράψτε ΔΕΝ ΕΧΩ)
Your answer
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. *
Your answer
ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛ.
Your answer
ΕΙΣΤΕ ΜΑΘΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ή ΛΥΚΕΙΟΥ;
ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"; *
Πληροφορίες για το σύλλογο εδώ http://filoi-liblivadia.blogspot.gr/
ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ; *
Κόστος συμμετοχής: 40,00€ για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης. Για τα μέλη του συλλόγου “Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, που είναι ταμειακά εντάξει για το τρέχον έτος, 30,00€. Τα χρήματα μπορούν να καταβληθούν και τμηματικά (20 για την εγγραφή και τα υπόλοιπα στο μάθημα του Ιανουαρίου). Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy