CHESTIONAR PRIVIND VOUCHERELE DE VACANȚĂ DESTINAT HOTELURILOR/STRUCTURILOR DE PRIMIRE TURISTICE
Ordonanţă de Urgenţă nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă a vizat introducerea tichetelor de vacanţă, ca măsură în favoarea angajatului, căruia îi cresc veniturile reale, şi în favoarea angajatorului, care are posibilitatea şi este stimulat să acorde angajaţilor, alături de salariu, vacanţe în ţară, prin intermediul tichetelor de vacanţă, cu rol de recuperare a capacităţii de muncă, de creştere a productivităţii muncii salariatului şi de motivare a acestuia pentru a-şi menţine calitatea de salariat în respectiva întreprindere, ceea ce va genera stabilitate şi eficienţă mărite.

Până anul trecut, doar angajaţii din sistemul privat au primit vouchere de vacanţă. În 2018, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, beneficiază de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu Ordonanţă de Urgenţă nr. 8/2009, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

În perioada ianuarie-iunie 2018, au fost emise aproximativ 14 milioane de vouchere pe hârtie şi în format electronic, care valorează aproximativ 148 milioane de euro. Această sumă este 5 ori mai mare faţă de cea din 2017.

În perioada 11.09.2018-25.09.2018, CNIPMMR realizează un amplu sondaj privind opinia salariaților, angajatorilor și structurilor de primire turistice privind voucherele de vacanță.

Opiniile respondenţilor vor fi centralizate şi transmise Guvernului României și miniştirilor cu competenţe în acest domeniu (ministrul turismului, ministrul finanțelor, etc.).
1. Forma de organizare:
2. În ce zonă se află unitatea dvs. turistică?
3. Ca structură de primire turistică clasificată ce tip de vouchere de vacanţă acceptați ca modalitate de plată?
4. În 2018 ați avut mai mulți clienți decât în anul 2017 ca urmare a implementării sistemului voucherelor de vacanță în domeniul public?
5. În 2018 în ce măsură ați primit voucherele de vacanță ca modalitate de plată de la clienți?
6. Care au fost cele mai cautate pachete de servicii turistice pentru vocherele de vacanță?
7. Care au fost cauzele principale ale neîncadrării pachetelor turistice în valoarea voucherelor de vacanţă? (posibilitate de răspunsuri multiple)
8. Au fost dispuși clienții să plătească suplimentar pentru achiziționarea sejurului dorit?
9. Au fost dispuși clienții să plătească servicii suplimentare față de suma pe care o aveau disponibilă în voucherele de vacanţă?
10. Ce efecte pozitive ați resimțit ca urmare a sistemului voucherelor de vacanţă? (posibilitate de răspunsuri multiple)
11. Având în vedere creșterea numărului de turiști datorată sistemului voucherelor de vacanţă a fost necesar să angajați personal suplimentar?
Dacă da, câți noi angajați?
Your answer
12. Cât de mulțimiți sunteti de sistemul voucherelor de vacantă pe o scara de la 1 la 5 unde 1 este foarte nemultumit si 5 foarte multumit?
13. Ce măsuri/îmbunătățiri considerați strict necesare pentru susținerea turismului prin voucherele de vacanţă? (posibilitate de răspunsuri multiple)
14. Susțineți eliminarea voucherelor de vacanţă în viitor?
15. Eliminarea voucherelor de vacanţă în viitor ar avea efecte negative asupra sectorului/afacerii dvs.?
16. Ce efecte negative considerați că ar genera eliminarea voucherelor de vacanţă? (posibilitate de răspunsuri multiple)
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service